Автоматична маша за къдрене Philips ProCare Auto Curler

01/04/2017

Снаражението ми от маши за къдрене бих определила като сериозно. Много са и опитите ми да излеза ако не с букли, то поне с вълни в косата. Случаите, в които това се е случвало са точно нула. Причината е, че имам дълга и гъста коса, но с много тънък косъм. Тя е толкова права, че всички, които сутрин изправяте косите си с преса, бихте ми завидяли. Автоматична маша за къдрене Philips ProCare Auto Curler беше последният ми опит по пътя към къдриците. След него бях решила да се примиря, че никога няма да имам къдрици без половин тон стилизиращи продукти. А аз ненавиждам стилизиращите продукти.

Philips ProCare Auto Curler – обещанията

Автоматична-маша-за-къдрене-Philips-ProCare-Auto-Curler

Спрях се автоматичната маша на Philips заради цената. Търсех уред под 200 лева, който да е качествен. Нямах идея дали ще се окаже удачен за мен. За това си бях поставила горна граница, сумата над която знаех че няма да преглътна. Philips ProCare Auto Curler, всъщност се оказа единствената ми алтернатива в този ценови диапазон. Тя обещава еднакви и неотразими къдрици, които се постигат посредством безчетков мотор и титаниево-керамичен цилиндър. Тя има три степени на температурата и три настройки за време и три посоки на къдрене. Philips ProCare Auto Curler обещава резултати като от фризьорски салон.

Моят опит с Philips ProCare Auto Curler

Автоматична-маша-за-къдрене-Philips-ProCare-Auto-Curler

 

Машата загрява изключително бързо – 30 секунди след като е включена в контакта е готова за употреба. Това е първият плюс. Вторият дойде от предпазителя, който пази топлината само в зоната, в която се къдри косата и прави невъзможно да се изгорим. Температурата, която избирам за себе си е средната – 190C, посока на къдрене – надясно и слагам времето времето отново на средното – 10 секунди. Търся нормални, видими къдрици, които да стоят естествено. Мога чистосърдечно да споделя, че за първи път в живота си се накъдрих бързо, без да се изгоря. Преди да започна, нанесох heat protector-а на Living Proof и не използвах никакъв стилизиращ продукт. Получих еднакви, равномерни къдрици, лесно и бързо, и най-важното за мен: издържаха цял ден.

Принципът на работа на тази автоматична маша за къдрене е опростен: разделя се косата и всеки път се захваща кичур, чиято дебелина се задава от една малка халкичка, включена в опаковката на машата. След като „дозирах“ няколко кичура коса, обаче, вече знаех колко трябва да е дебел кичура. Така тази част ми стана излишна и спрях да я използвам. Машата захапва кучура и автоматично го завърта. След зададеното време, тя алармира посредством звуков сигнал и го освобождава в перфектната форма. За да направя цялата си коса ми бяха необходими не повече от 15 минути.

Опасенията ми с Philips ProCare Auto Curler

Когато обмислях автоматичната маша за къдрене на коса, имах опасения, че е възможно въртящата се ролка да захапе и увие косата ми, като се заплете в нея. При двуседмичното използване на Philips ProCare Auto Curler, почти ежедневно, това ми се случи два пъти. Първият бях сложила прекалено дебел кичур в машата. Вторият път целях къдрицата ми да започва по-блозко до корена на косата. Т.к моята коса определено е по-дълга от средната сред жените, окало автоматичната ролка трябва да се завие повече коса, а това не стана без да се оплете. Оказа се, че ролката има капацитет да поеме по-дълги коси (върти се достатъчно дълго, за да ги навие), но просто трябва това да се отдели по-тънък кичур.

Засяданията на коса в машата не са приятни и не се случват често, но винаги са възможен сценарии. За тези случаи, машата е обезопасена. Тя се изключва и освобождава кичура мигновено и така спокойно можем да го разплетем без паника, че косата изгаря. В моите два случая, косата изглеждаше много заплетена, но се разплете много лесно – просто трябваше да огледам и да разбера в коя посока да я развия. Останалите органичения на Philips ProCare Auto Curler, всъщност са органичения на всички уреди за топлинна обработка на коса и няма да се спирам подробно на тях.

Присъдата ми за Philips ProCare Auto Curler

Аз съм много доволна от представянето му и ще продължа да си го ползвам. Автоматичната маша на Philips ProCare Auto Curler е идеална за къдрене на косата като позволява  много гъвкавост в посоката и стегнатостта на къдрицата. Уредът е идеален за бързи и ефектни къдрави прически. Той не е многодункционален –  не се сменят приставки, за да може с него и да се изправя коса. С него можем само да къдрим косата, но резултатите за наистина впечатляващи и обещанията за идеални и дълготрайни къдрици на Philips са изпълнени.

Моят уред закупих от Enzo.bg на цена от 182 лева.