А защо пък не… в зелено?

06/02/2016

Обожавам зеленото, зелените тоналности, зеленото присъствие. Съвсем честно, не смятам, че има цвят, който да придава толкова елитарност колкото тъмното зелено. Разбира се, това е моята асоциация, която не е задължително вярната.

2

От едно известно време тествам една от двете зимни палитри на The Body Shop – Frosted Pastels 01, с които се сдобих преди Коледа. Не съм ви разказвала за нея, защото чувствата ми към сенките на The Body Shop са малко противоречиви, но днес реших все пак да споделя. Палитрата я харесвам – все пак за това я и избрах – защото предлага едно страхотно, ежедневно, офисно зелено. В нея има и матови нюанси, и блестящи такива и като замисъл, мога да ви кажа, че е много, много добра. Сенките се блендират лесно, проблемът, който имам с нея, е че пигментацията е доста слаба. Е, за работа този негатив, понякога се превръща в един добър плюс.

3

В сгъвката на окото нанесох сивата боичка, с моята 217 на Mac. След това с плоска четка, нанесох перленото зелено върху целия клепач, под веждата – розовичкото, а в краищата на окото – матовото тъмно – почти черно – зелено. За да подсиля цвета на перленото зелено, се наложи да навлажня четката с Mac Fix+, защото това е може би боичката в палитрата с най-слаба пигментация. Ето я и разликата в пигментацията – за мен е огромна:

9

И така, зеленото на клепача ми, би могло да бъде и по-драматично, за това реших да си сложа и новият ми молив на Guerlain, пролетна колекция, и слава Богу не лимитирана серия. Не е водоустойчив, но е доста устойчив и разбира се – прекрасен цвят.

10

Реших днес да заложа на моята Better Than False Lashes на Too Faced. Отдавна не бях залагала на нея, а днес ми се искаше да имам дълги и гъсти мигли.

6

Относно основата на лицето: няма да ви лъжа, кожата на лицето ми от едно известно време, буквално е полудяла. Тя е суха денем, раздразнителна, а сутрин дори имам и червенини. Предполагам, че това е от не до там богатата на витамини зимна храна и действието на климатика. От няколко дни, използвам BB крема на Guerlain и кожата ми се чувства доста по-добре. Започна да ми се отблагодарява.

7

…и коректор за изсветляване на някои зони и не мога да повярвам, че моят Mаybeline влезна в употреба, макар и не като коректор, а за контур. Това пак е нещо.

5

Ружчето реших да е стандартният за мен Blush Flush на Too Faced , а хайлайтърчето – доброто старо на Guerlain,метеорити, травел размер. И хайде – на работа. Доволна съм. Нежна комбинация в любимото зеленикаво.