Балсам – пяна с кехлибар от Farmona Essence of Tradition Jantar

20/08/2017

Балсам - пяна с кехлибар от Farmona Essence of Tradition Jantar

Много отдавна не бях срещала толкова интересен продукт. Днешният герой е балсам – пяна с кехлибар на Farmona. Тази марка влезе нашия блог с един друг мус, но за тяло. Него продължих да ползвам това лято, ежедневно и съм все така положително настроена към продукта. Именно за това, когато от Moiata Kozmetika ми предложиха да тествам друг продукт на марката, любопитството ми прие предизвикателството мигновено. В предвид на това, че продуктът е много интересен и имам много да обяснявам за него, няма да философствам повече и направо започвам.

Балсам – пяна с кехлибар от Farmona Essence of Tradition Jantar

Балсам - пяна с кехлибар от Farmona Essence of Tradition Jantar 2

се представя като ново поколение балсам за коса под формата на пяна. Farmona Essence of Tradition Jantar е балсам, който е облечен в лека и богата мус формула на пяната. Според инструкциите, продуктът се нанася на влажна коса и следва да се изплакне. Въпреки, че външно прилича, това не е  пяна за фиксация на коса. Напротив. Става въпрос за продукт за грижа, който обещава да остави косата мека, бляскава, гладка, по-здрава и лесна за разресване. Наличен е в три разновидности: за деликатна и увредена коса, за слаба коса без обем и за тънка коса склонна към омазняване  За себе си избрах този за тънка и склонна към омазняване коса. Първо впечатление: прекалено големи и прекалено дръзки обещания. Когато става въпрос за продукт за коса, обаче, знаете, че чета етикета. Поне три пъти.

Тази балсам – пяна е разработен въз основа на 88% натурални съставки. Той е разработен на база три активни съставки: кехлибар /за укрепване на косата/, кератин /за изглаждане/ и ниацинамид /за намаляване на омазняването в корените/. Най-ценното за мен обаче, е че този балсам-пяна е без парабени, оцветители, силикон и парафини. Всъщност мисля, че именно тази липса прави продукта толкова благодатен за тънката коса в крайния резултат.

Моите впечатления от балсам-пяната за тънка и склонна към омазняване коса на Farmona

Балсам - пяна с кехлибар от Farmona Essence of Tradition Jantar

Опаковката е флакон, удачна за дозиране и за пренасяне. Балсамът е лесен за използване под душа и формата на пяна спомага за едно равномерно дозиране върху косата. Също така, консистенцията е лека и не отежнява тънката коса. Като притежателка на именно такава, знам, че поддържането и е много коварно. Тя има нужда от подхранващи вещества повече от всеки друг вид коса, но в същото време, няма способността да ги понесе без да натежи и загуби обема си. С този балсам – пяна, не е необходимо да търся компромис. С него чувствам косата си подхранена, но тя запазва чистия (не мазния) си блясък и след втория ден. Винаги съм казвала, че липсата на сулфати и силикон  в продуктите за коса прави разлика в начина, по който изглежда косата. Като натурален продукт, Farmona Essence of Tradition Jantar я прави да изглежда лъскава и загладена, както и много лесна за разресване.

Форматът пяна, обаче, всички асоциираме с продукт без измиване. Когато получих Farmona Essence of Tradition Jantar, бях в офиса и именно по аналогия, заключих, че тази пяна с кехлибар се използва и без отмиване. Нанесох я на суха коса, в краищата, и тя ги заглади до неузнаваемост. Опитах продукта и на влажна коса, след измиване и без изплакване. Ефектът беше същият – гладка и лъскава коса, която изглежда много здрава. По правило, моята коса има проблем с почти всички балсами без измиване. Косата ми е почти до кръста и дори и най-леките продукти я правят тежка и това отнема от обема и в корените. Тази кехлибарна балсам – пяна, обаче, мога да използвам без негативните последствия.

В заключение

Балсам – пяна с кехлибар от Farmona Essence of Tradition Jantar е много добър и гъвкав продукт. Той прави косата ми по-жилава и това на мен много ми допада. Не обработвам косата си топлинно и тази живина, прави прически като елементарната конска опашка много ефектни. Нямам наблюдения върху това как се обработва косата с маша или преса след употребата на продукта. Това е и балсамът, който ще взимам при пътуване в бъдеще, т.к. той отговаря на всичките ми изисквания като продукт от тази категория, а формата и опаковката му със сигурност ще опазят продукта невредим в куфара ми. Може да ви се струва глупаво, но за мен това е важно. При последните ми две пътувания, след кацане, ми се наложи да пера половин куфар с дрехи, поради разлят или спукан балсам за коса.

Farmona Essence of Tradition Jantar за тънка коса без обем се предлага на цена от 8,80 лв. Трите разновидности на продукта можете да видите тук.

Други публикации:

Щипки за коса Linziclip

Фон дьо тен за тяло от Farmona: Sun Balance Bronzing Mouse

Спирала за мигли от IsaDora Grand Volume Lash Styler Luxe