Бонбонено-пролетен лук

05/02/2016

Изключително много ме впечатляват нюансите на пролетта. Няма да ви лъжа – гледам ги и не вярвам на очите си колко са прекрасни с целия си цвят и с цялата възможност от комбинации. През изминалият месец следя зорко пролетните колекции на марките и искам да споделя, че съм впечатлена от светлината и нежността, с която са изпълнени. Малко е рано за пролетен лук, но в душата ми е пролетно и нямам търпение да разцъфна в светлината бонбонено-пролетните тонове. В ежедневен вариант.

img1451041120450

За този лук, се реших отново да експериментирам с YSL и техните Full Metal Eyeshadows, които ужасно много харесвам и много съжалявам, че не мога да се сдобия с останалите им цветове, защото те така и не дойдоха в България. Но цветовете са от пролетната колекция на марката, която беше в коледния ми списък с желания. Разбира се, тези сенки излъчват светлина и за целият лук заложих на светлите тонове, без тежки контури, с много коректор за тъмните кръгове под очите и без бронсеанти. След основата, използвах прозрачната пудра на Too Faced Primed and Poreless, към която все по-често прибягвам, когато искам да постигна светлина в лицето си. Нанасям я задължително с четката, която си купих за нея, и съвсем честно, с нито една друга четка не ми се получава толкова добре.

За веждичките, слабото ми място, използвах Eye and Brow Maestro, на Giorgio Armani, който ми позволява да запълня веждите по естествен начин, без те да са прекалено тъмни и без да е прекалено натрапчиво. Не знам защо, но с молив за вежди или сенки за вежди никога не мога да постигна този естествен резултат.

20151225_113400

Не заради издръжливостта на сенките, а за тяхната наситеност и яркост, използвах любимия ми праймър на Urban Decay. Много праймъри за сенки минаха през ръцете ми, и за мен по-добър от този – няма. Днес заложих на оригиналният.

20151231_095103

И ето ги и героите – прекрасни са, лесни за нанасяне, застават мигновено върху кожата и след това не помръдват. Нанесох розовичкото във вътрешната част на окото и зеленичкото – във вънкшната. Очаквано, за светла кожа като моята, сенките изглеждаха малко плоски и определено трябваше да сложа още някакъв акцент в очите си.

2

Много мислих дали да не заложа отново, на кафявото, но реших, този път да заложа на стандартното черно. Използвах и черна спирала.Червило – реших да заложа на Dior Adict – безцветния глос, който по някаква причина на моите устни стои доста прелъстително розово. В този момент осъзнах колко безумно е да описваме цветовете по блоговете, като всеки продукт на всяка кожа, стои различно.

Резултатът е по-долу. Сетинг спрея All Nighter на Urban Decay и излязох с много пролетно настроение в една не-чак-толкова студена зимна сутрин.

img1451041211794