Полу-перманентна боя за коса LÓreal Colorista Washout в цвят Burgundy

29/11/2017

боя за коса Lóreal colorista burgundy hair 4

Нямах търпение да изпробвам полу-перманентните бои от серията LÓreal Colorista толкова много, колкото исках да видя лилавите оттенъци в косата си. Както е известно, почти всяко момиче си играе с цвета на косата си според сезона, според настроението, при промяна на партньора или просто така. При мен решението за промяна винаги идва „просто така“ и никога не съм дълбоко убедена в него. Именно за това, много ми се искаше боите от Colorista да сработят за мен. В момента, в който видях #Burgundy, разбрах, че това е моят цвят и не се поколебах да го сграбча. Ето и моят опит с #Burgundy: експериментът омбре в моята светло кестенява коса, която боядисвам регулярно в моя цвят.

LOreal-Paris-Colorista-Washout-Burgundy-Hair-Colour-723283

Серията LÓreal Colorista Washout

е налична в 11 цвята, от които 7 са ярки и подходящи за обезцветена или светла коса, а 4 са с нюанс цвят и са предназначени за брюнетките, които искат цвят, без обезцветяване. #Burgundy е от цветовете за брюнетки. Всички бои от сериятаа Colorista Washout  са изцяло вегански. Те не съдържат амоняк, сулфати и други вредни за кожата и косата химични вещества. Боите идват в опаковка – тубичка, готови за употреба, без да е необходимо приготвяне. В комплекта с боята има включена листовка с инструкции за употреба и четири броя /или два чифта/ найлонови ръкавици. С една дума казано, всичко е опростено до максимум и ефектът от боята може да се постигне за 20-30 минути. Боята не е подходяща за боядисвани коси, но аз бях прекалено любопитна от резултата и игнорирах този факт.

боя за коса Lóreal colorista burgundy hair

С моята Colorista Washout в цвят #Burgundy исках да постигна омбре ефект, като исках интензитета на цвета да е максимален. Първият път, когато нанесох боята, е задържах 20 минути, след което я отмих. Краищата на косата ми се бяха оцветили, но цветът беше видим само на дневна светлина и беше по-скоро като загадка за цвят. Всъщност, след първото боядисване първоначално помислих, че боята леко е потъмнила косата ми и няма съществена разлика в цвета. Разликата видях в огледалото на фитнеса, при пряка слънчева светлина. Именно тогава реших да повторя експеримента, за да получа по-интензивен цвят. Цветът от снимката е след две боядисвания, в две поредни седмици.

Моите впечатления от LÓreal Colorista Washout в цвят Burgundy

са положителни. С боята се работи чисто и лесно. Аз лично я разнесох с пръсти, след поставени ръкавици и цялата процедура ми отне половин час. Цветът, които получих първият път беше по-скоро оттенък, който успях да надградя до цвят при второто боядисване. Той е по-малко наситен от това, която ми се искаше, но в предвид на това, че не бях склонна да обезцветявам косата си, резултатът е повече от задоволителен. Допадна ми това, че без никакво усилие успях да постигна омбре ефект, който не е рязък и кичурите в косата ми буквално се преливат един в друг. В своите краища моята коса е по-суха и те се оцветиха по-интензивно отколкото в по-високата си част. Така омбрето ми се получи постепенно, видимо и основният цвят на косата ми – този в близост до лицето ми, остана непроменен.

боя за коса Lóreal colorista burgundy hair 2

Трайността на #burgundy я дават от 7 до 15 измивания, което е доста, но не е „вечна издръжливост“. След две измивания, не виждам осезаема разлика в цвета, но как ще се промени той – предстои да разбера. Боята от Colorista Washout по никакъв начин не промени състоянието на косата ми – не я увреди и не я изсуши. Поради това, както и добрият резултат и лесната употреба, за мен я правят изключително сполучлив продукт. Цената на боята е между 12 и 13 лева и тя е достъпна в повечето дрогерии. А вие имате ли впечатления от боите от серията Colorista на LÓreal?

Maggie