Вечерната рутина

12/01/2016

Няма нищо по-хубаво от това да се прибереш в къщи след дълъг работен ден и да се поглезиш и погрижиш малко за себе си. Двадесет минути и кожата ще  го отблагодари. Ето го и моят вечерен ритуал!

1. Почистване на лицето: това е най-важната част от вечерния ми ритуал! Много е важно да свалим целия грим и то добре и аз го правя с Organic Flax Seed Oil на 100% pure. Страхотен продукт, който без усилия успява да премахне целият грим за две минути. Две до три дозировки ги затоплям между дланите, нанасям ги по цялото лице, обръщам особено внимание на очите и след това измивам с топла водичка. За разлика от сутрин, вечер обичам да ползвам топла вода, тъй като тя спомага за по-доброто почистване на кожата.

3

6

Друга алтернатива за премахване на грима е Crème de Beaute на Guerlain, за който вече многократно стана дума. Не обичам да премахвам грим с тампон, навлажнен в десмакиянт, т.к. зоната около очите ми е много чувствителна и след премахване на грима по конвенционалния начин, задължително имам зачервявания по клепачите. Ако все пак, някои от вас предпочитат да премахват грима си така – то за мен мицеларният разтвор на Bioderma  е много добро, общодостъпно решение.

2

След премахване на грима, задължително почиствам лицето си отново с Clarisonic и пяна, точно както сутрин. И, то си е вече част от рутината, всеки път се изненадвам на количеството фон дьо тен, останало по четката на машинката.

Следва един много специален „спрей“ момент, в който обичам да пръскам лицето си с освежаващ спрей. В момента имам два – С + C Vitamin Splash на Natura Buisse и Breath of Fresh Air на Lush. Двата са много различни и обикновено ги редувам според настроението.

15

2. Тоник – при всяко измиване на лицето след това ползвам тоник за да възтсновя баланса на кожата. Ползвам същия, който и сутрин.

4

3. Околоочен крем – Обожавам Purist Pine Bark Еye Balm на 100% Pure. Много гъст балсам за очи който обаче се нанася с лекота, когато леко се затопли между пръстите. Много малко количество е достатъчно и за двете очи. Тук има много алтернативи, но за тях ще говорим в отделен пост, към края на тази седмица.

5

4. Серум. Серум слагам само вечер и в момента ползвам Age Conntrol Brightening and Renewal Serum на Ahava. Вече е на привършване и ми хареса доста – лек и хидратантен, попива за секунди, увеличава доста еластичността на кожата и помага да се събудим с по-добро лице. Принципно Ahava имат много добри продукти но серията Time To Smooth, от която е и този серум ми допада най- много. Друга алтернатива е Daily Repair от серията Abelle Royale на Guerlain. Прекрасен серум, който също се абсорбира от кожата за минутки. Няма да крия, това е четвъртата ми опаковка.

10

14

5. Олио. Вечер и особено зимата понякога не ползвам крем, а олио за допълнително подхранване и успокояване на кожата. В момента ползвам олиото на L’Occitane Huile de Jeunesse Divine, което има невероятен аромат и буквално е като еликсир за уморената кожа. Макар и да имам комбинирана кожа олиото на L’Occitane е сбор от натурални масла които не омазняват а само подхранват кожата. Истинско олио на младостта!

7

Имам и друго – отново от серията Abelle Royale – Face Treatment Oil (на снимката горе). Харесвам го много, защото е едновременно леко и богато и това се усеща от кожата ми.

6. Крем. И тук вече навлязохме в дълбоките води. Възможностите са хиляди, според бюджета. Аз лично смених доста докато не намерих отново на Guerlain Orchidee Imperiale. За мен няма по-добър, но цената му е толкова абсурдно нереална, че е в състояние да разклати семеен бюджет. Друг мой фаворит е Visionnaire на Lancom, който е далеч по-достъпен. С кремовете за лице – мисля, че това е голяма индивидуалност – както и с повечето продукти за лице и няма едно вярно или грешно решение.

12

7. Не трябва да забравяме и тялотоAlmond and Honey на 100% Pure е кремът за тяло който ползвам в момента. Страхотен аромат на бадеми и дълготраен комфорт върху кожата. Разнообразявам с Rose Jam плочката на Lush, защото както е ставало въпрос и преди – към този аромат съм зависима.

9

8. Вежди и мигли – никой не се сеща да се погрижи за тях, а те са рамката на лицето! Ползвам най-обикновен зехтин, Extra Virgin и малка клечка с памук. Топя клечката с памук в зехтина и нанасям върху вежди и мигли. За по-специални грижи по някога ползвам и Revitalash за мигли. Страхотен продукт за който се надявам скоро да напишем подробен пост.

9. Не си лягам без малко крем за ръце . Ползвам богат на ший крем за ръце, с аромат на джинджифил и лимон на Naturally European. Страхотно подхранва и изглажда кожата! Прекрасна алтернатива са и кремчетата на LÓccitane или The Body Shop.

8

А уикенда, мили дами, си отделям няколко часа само за мене и за малко по-специални грижи (коса, маски, ексфолиране…), но това в следващ пост. ?

By Sani