Вечното лилаво

03/02/2016

За първи път концепцията за лилаво на зелено-пъстрите ми очи ми я продаде гримьорът на Guerlain при едно от първите си посещения в София. Някак си, не му повярвах, защото до тогава лилавото за мен беше прекалено дързък и крайно не ежедневен цвят. Но когато видях, че лилавото прави очите ми още по-зелени, много бързо натрупах сериозна лилава колекция във почти всички вариации на лилавото. За част от тази колекция вече съм ви разказвала в Vamp Attitude, но за другата част – ще повдигна завесата днес.

7

Снощи гледах любимата Lisa Eldridge в YouTube, която направи невероятен опушен грим в цвят на лилав и аз мигновено реших, че моето лилаво за днес ще е в същия нюанс. Ето и как се получи.

2

След базата и коректорът, вместо праймър за очи, реших да използвам един много любим продукт на Giorgio Armani, който обожавам, но не използвам особено често – Eye Tint Glamorous Liquid Eyeshadow в цвят 16 Rose Platinium. Обожавам начинът, по който тези сенки застават върху клепача ми без да се набират и събират в продължение на деня. Както и начина по който се комбинират с пресованите сенки – в случая Eyes to Kill, отново на Armani, в цвят 15.

5

Обмислях дълго дали да сложа черна или кафява очна линия, но след това реших, че и двата са ми еднакво скучни и заложих на тъмно лилавия молив от зимната Vamp колекция на Chanel. Допълних със спиралата, също от нея.

4

Днес прескочих хайлайтърите, но реших че малко от ароматният осветяваш Meteorites Pearls от зимната колекция на Guerlain ще ми дойде добре. Бях права. И ружчето ми на Estee Lauder.

3

И неочаквано, решението за червило се оказа много трудно. Обмислях по-дързък цвят, но се спрях на нежното розово, за мен вечно червило на Guerlain, за което вече ви разказах и от което мисля, че никога няма да се уморя. Какво друго, ами сресах се, взех си чантичката, и излязох.

6