Два продукта, за които си заслужава да разкажа…

10/03/2016

Не знам за вас, момичета, но за мен най-неприятната част от гримирането е неговото премахване. Не обичам да го правя, и няма да ви лъжа, въпреки въоръжението ми от Crème de BeauteMouse de Beaute и Clarisonic, тази част от вечерния ми ритуал, колкото необходима, толкова ми е нелюбима. Съответно съм готова да похарча цяло състояние за вълшебната пръчица, която с един замах ще подготви кожата ми за маска, а след това – кремче. Уви, такава пръчица все още няма измислена, но на скоро открих един продукт, който доста добре експлоатира концепцията за вълшебно премахване на грим. Имам в предвид десмакианта на Lancôme Bi-Facil Double Action Eye Make-Up Removal.

combine_images

Получих го в комплекта със спиралата на Lancôme Grandioise, мини размера. Първоначално реших, защото бях чела, че тази спирала е доста трудна за махане, че това е допълващ продукт. Е, пробвах го вечерта и на следващия ден отидох и си взех търговският размер опаковка (цена 60 лева) и от тогава, аз, която се кълнях, че никога няма да се върна към тампона памук и десмакианта, не мога да спра да го използвам. Премахва гримът върху очите почти мигновено с няколко прости действия: навлажнявам тампона, обилно, но без разхищение на продукт, поставям върху окото за 20-30 секунди, леко масажирам и забърсвам. Няма да повярвате, но 90% от спиралата и 100% от молива и сенките оставят върху тампона. Правя същото с обратната страна и очите ми остават все едно не съм носила грим. Повече от месец го пробвам и ефектът е еднакъв с всяка спирала, с която го използвах. Впечатлена съм и определено ще продължа да го купувам. А на вид изглежда като всеки друг двуфазен десмакиант, като всички, които толкова ненавиждах.

1

Вторият продукт е по-скоро заместител на продукт, който използвам от доста време с Clarisonic-a, сутрин и вечер. Отново ми е трудно да повярвам, но успях да намеря алтернатива, която върху моята кожа е по-добра и по-евтина от обичания ми Mouse de Beaute – Immortelle Mousse Nettoyante Précieuse на LÓCCITANE. Пяната е много фина и нежна, в комбинация с Clarisonic-a, почиства в дълбочина, но новото за мен – и отличителната и черта от Mouse de Beaute, е че осезаемо заглажда и стяга кожата, като оставя много приятен флорален, но не сладникав аромат. Цената от 41 лева е повече от половина от досегашния ми бюджет за този продукт, а като добавим и факта, че пяната се продава и в пълнители, цената на всяко измиване пада още повече.

20160308_183447

Та само исках да разкажа за два продукта, от които съм доволна. Два доста успешни експеримента. За разлика от един трети, който се оказа пълен провал. Но за него – следващия път.