Два шампоана – Leonor Greyl Paris

26/01/2016

Днес искам да ви разкажа за една от любимите ми рутини – тази на шампоана. Изборът на шампоан е строго индивидуално, доста краткотрайно решение, което освен всичко, не можем да изпробваме в магазина като повечето неща. Когато стане въпрос за шампоан – аз имам две правила. Първо, задължително в банята имам два шампоана, които редувам, за да не привиква косата. Второ, търся продукти без силикон, парабени и други химии, защото това определено прави разлика по начина по който косата изглежда и се чувства.

Много се чудих дали да дам шанс на Leonor Greyl най-вече заради цената. Консултантката в Douglas не ме улесни особено, като каза, че тези продукти са много добри, но „малко странни“ като поведение, но пък „ако намериш точния продукт, никога няма да смениш“. Даде ми четири-пет мостри и каталог от поне 30 страници, където бяха описани продуктите и ме изпрати да мисля. Сега от погледа на времето мога да кажа, че странното при тези шампоани е, че се използва доста по-малко количество от обикновен шампоан и това количество почти не се разпенва върху косата. Като аромат и усещане – аз нямам забележки. Но да започна по ред.

65

На привършване съм на два шампоана на марката, които закупих в края на май 2015 – по 200 мл. всеки – т.е използвам ги повече от шест месеца и имам за още поне месец, при честота на измиване два пъти в седмицата върху дълга /почти до кръста/ коса.

2

BAIN TS е шампоан за мазни корени и сухи краища. Съставките, както вече споменах, са напълно натурални и ако трябва да съм честна, при мен (и при приятелките, на които го препоръчах), този шампоан определено върши работа – намалява омазняването в основата на косъма, но не изсушава краищата, които при дългата коса често са прекалено сухи.

4

BAIN VOLUMATEUR AUX ALGUES е шампоан , обогатен с витамини, за обем, текстура  и лесно разресване на фини коси. Продуктът определено прави косата гладка и мека, без да я отежнява, както правят повечето продукти за лесно разресване. За по-къси и не толкова капризни коси като моята, мисля, че той спокойно би могъл да замести използването и на балсам/маска. При мен това е невъзможно