До Сан Диего и назад: цензурираната версия в кремчета и гримчета

08/08/2016

Преди седмица се завърнах от САЩ, където бях на скромна шестнадесет дневна екскурзия и както се очаква, направих много скромен пазар. Истината е, че заложих повече на дрешките и аксесоарите, а за гримчета – просто не остана много време. Или поне така мислех до вчера, когато извадих всичко, което съм си купила и разбрах, че американските ми козметички покупки, макар и не особено сериозни количествено, определено са значими – не само като бюджет, но и като възможност да пробвам марки и продукти, за които само бях чувала. Освен всичко, имах и лична мисия: да купя новите капсули на Estee Lauder, Advanced Night Repair Intensive Recovery Amopoules, които марката лансира няколко дни преди да тръгна за САЩ. Вероятно помните, този продукт от доста време ме вълнуваше.

combine_images

Разбира се, че ще започна този пост с факта, че стъпих в една от най-големите и известни магазини на Sephora- тази на Times Square в Ню Йорк. Бях се зарекла, че когато стигна до там няма да бързам и ще се чуе. Е чу се, но не от тага ми във Facebook, а от писъкът на рационалната част на вътрешния ми глас, когато на касата чух сумата. На сметката. Чу се и в последствие, когато сестра ми ми препрати мейла, с който ни поздравяват и от който беше видно, че съм направила клиентската ни карта за американската Sephora, която наследих от по-добрата ми творческа половинка, от сребърна – златна. За да няма съмнение, нека поясня, че картата променя вида си (но не и цвета си) на всеки 1000 USD похарчени в магазините. При минаване от едно ниво в друго, се полага подарък, но моят не беше наличен в този магазин, нямаше го и в Лас Вегас, не го намерих в Сан Диего, където всъщност не успях да намеря Sephora, но намерих Nordstrom, и най-накрая намерих в Холивуд. И е прекрасен – червило на Marc Jacobs – So Rouge в миниатюра.

mark jacobs

Търсенето на магазини Sephora, Nordstrom и Ulta заслужава пост сам по себе си, защото беше доста забавно, но сега ще мина по същество към основните неща, които си купих. Да започнем с Ню Йорк. Изкушенията в

Sephora  на Times Square

бяха изключително много и разнообразни и единствено дневният лимит на кредитната ми карта предотврати грандиозното падение в порока на пазаруването.

ny haul

Преди години, майка ми ми донесе почистващия продукт Purity на Philosophy и това беше първото нещо, което потърсих с поглед. Намерих го, в обновена опаковка и това беше и първото нещо в кошничката ми. За него ще ви разкажа подробно много скоро, но истината е, че той, в комбинация с Clarisonic-а дават прекрасни резултати върху моята кожа. А между другото, видях и портативна версия на любимия ми Clarisonic Mia 2, но разумно се въздържах от покупката му, т.к така или иначе в скоро време планирам ъпгрейд към новия Clarisonic.

До Сан Диего и назад: цензурираната версия в кремчета и гримчета

След това в кошничката ми се настаниха color correcting палитрата на Tarte Rainforest of the Sea,  BB Brush на Dr Jart+, (не толкова вече) новият молив за вежди на Anastasia Beverly Hills, култовият Translucent Loose Setting Powder на Laura Mercier (само аз си знам колко издирвах този продукт), едно ружче на Nars, праймърът Photofinish на Smashbox, матираща пудра на Cover FX, както и едни нови и непознати за мен сенки Milk, които в момента тествам и за които ще стане въпрос много, много скоро.

san francisko

В Сан Франциско,

злоупотребих в Macy’s, повече с покупката на дрехи (видно от снимката по-горе), но не останах длъжна и на козметиката. На излизане просто се отбих в козметичната секция и там изпълних мисията с капсулите на Estee Lauder. Торбите с другите прекрасни покупки прекалено много ми тежаха, за да се развъртя подобаващо, а и дневните лимити по картите ми бяха заплашително на близо. Ето го и златното чудо, което също е в процес на тестване, и скоро ще дам и отзиви:

Estee Lauder

Във Вегас се отдадох основно на аутлет шопинг, но посетих и едно козметично магазинче, където купих всичко по две – за мен и за сестричка. Ружче на Smashbox, палитрата на Mac –  Look in a Box, както и четки отново на Smashbox, които бързо пуснах в ежедневна употреба и вече мога да кажа, че са страхотни.

mac

В Сан Диего

не само оставих сърцето си, но и две от картите ми удариха лимита и за съжаление, не дневния, а крайния. Там се потопих в изкушенията на Nordstrom, а табелката SALE само улесни решението ми, като ме убеди, че моментът е „now or never“. Сключих няколко бързи, но добри сделки – най-накрая взех любимият ми бронзър The Bronze Goddess на Estee Lauder, както и една палитричка на Lorac – Refined Romance, моливи за очи на Laura Geller (Господи, тези не помръдват!!) и един комплект с продукти на Smashbox – Photo Bombshell Color Collection.

До Сан Диего и назад: цензурираната версия в кремчета и гримчета

В Холивуд намерих Sephora.

Всъщност в Холивуд, символично или не, дойде моментът на осъзнаването. И това беше именно моментът, в който телефонът ми се закачи автоматично на познатата му от Wi-Fi мрежа на Sephora без и да подозирам, че има магазин на близо. Стига толкова. Някои казват, че в къщи е там, където телефонът ти се закача автоматично към Wi-Fi мрежата, но да сме наясно – за мен това не е в сила. Но със сигурност Sephora е моят храм, в който търсещата ми душица намира покой пред всеки стелаж. Дори имам и специален пас.

До Сан Диего и назад: цензурираната версия в кремчета и гримчета