Ексфолиант за тяло Frank Body Shimmer Scrub

08/08/2018

Ексфолиант за тяло Frank Body Shimmer Scrub

До скоро единственото, което бях чувала за Frank Body Shimmer Scrub беше че за него списъкът с чакащи в САЩ е надхвърлял 50 000 души. Доволна съм,  че вече ще мога да проверя за себе си дали този така известен ексфолиант за тяло си заслужава хайпът, с който беше заобиколен миналата година. С уточнението, че за първи път държа в ръцете си продукт на Frank Body, нямам търпение да разбера всъщност колко блестяща оставя кожата този скраб.

Ексфолиант за тяло Frank Body Shimmer Scrub „Throw shimmer not shade“

Ексфолиант за тяло Frank Body Shimmer Scrub 3

След няколкото прочетени отзива и интересният слоган, очаквам продукт, който да е буквално като хайлайтър за тяло. Тотално в стил „еднорог“, опаковките на продукта навяват именно тази идея. Продуктът е под формата на стандартен скраб, идва в картонена опаковка, в която е поставено найлоново джобче със цип. Опаковката е удобна, след затваряне не пропуска вода и запазва продукта непокътнат. Ароматът е на кафе е опияняващ – нито прекалено силен, нито прекалено остър – точният. Ексфолиращите частички са едри – те остават и след като стрия продукта между пръстите си, а след това бавно изчезват. Това означава едно – ексфолирането ще е дълбоко – от тези, които усещаме груби в кожата си, но пък те я оставят гладка и мека. И още при допир с кожата, блестящият ефект на продукта започва да се проявява.

Ексфолиант за тяло Frank Body Shimmer Scrub 4

Резултатите с Frank Body Shimmer Scrub

Като скраб, това е един прекрасен продукт. Той прави точно това, което обещава – ексфолира кожата, заглажда я, прави я мека и ухаеща на кафе. Това категорично е и релаксиращ продукт, който добавя много аромат и нежност в сутрешния душ. Въпросът за един милион, обаче, е колко точно блясък остава върху кожата? Обещанията са за изтънчен, лек, фин, едва доловим блясък и… няма как да не се съглася. Той е точно такъв. На светлина дребните частички блясък са видими, кожата изглежда озарена, но не прекалено блестяща. Блясък по кожата ми не забеляза нито детето, нито мъжът ми в къщи. Не ме разбирайте погрешно – нямам желание да блестя като диско топка, но харесвам закачливият блясък. Този на Frank Body Shimmer Scrub ми се щеше да беше малко по-доловим.

Ексфолиант за тяло Frank Body Shimmer Scrub 5

Опитах се многократно да направя снимки на блясъка на кожата ми преди и след употреба, но така и не успях да уловя на камерата разликата. На снимката по-горе се вижда обаче много ясно колко е фин и нежен той.

Дали бих закупила ексфолиантът за тяло Frank Body Shimmer Scrub? Категорично да. Ако настоявате на повече блясък върху кожата, с този продукт няма да го получите. Но бих го препоръчала на тези от вас, които искат наистина хубав ексфолиант. Продуктът вече е наличен в Sephora.

signature