Еlizabeth Аrden Ceramide Capsules

21/01/2016

Както повечето ми успешни открития по отношението на козметиката и това беше чиста случайност. В един студен зимен ден една много мила консултантка реши да ми направи демонстрация на капсулите на Elizabeth Arden и разбира се аз приех. Токова ми хареса резултатът, че веднага си закупих целия пакет капсулите за лице.

11

А какво  всъщност са капсулте на Elizabeth Arden? Серум за лице силно обогатен с серамиди и колаген, които са една от градивните частички на клетките. Идеален за зимно ползване, защото силно подхранва и предпазва от студ.

12

Серумът е в малки капсулки, които, на свой ред, са в една пластмасова кутийка с прозорче и логото на Elizabeth Arden. Страхотна идея! Всяка капсула е предназначена за еднократна употреба и по този начин продуктът винаги е пресен и няма реално срок на годност. Другият плюс на тази разфасофка е, че можеш да сложиш 4-5 капсули в чантичката за път, а не цяло шише серум. И скенерите за течности на летището не ги улавят. Кутията е на тик-так принцип – с едно натискане на капачката се отваря и при следващото – се отваря. С една дума, опаковката е отлична – практична и добре измислена.

13

Капсулите са много лесни за ползване – връхчето се извива докато се скъса и след това съдържанието се изсипва в ръката, затопля се серума между дланите и се нанася върху цялото лице и деколте. Няма цвят нито аромат, само конфорт. Това, което ме изуми е бързината, с която попива – за секунди. След товакожата не е мазна, а гладка и дава едно копринено усещане и мекота. Остатъкът от празната капсула е от био-съобразен материал и дори и да го изхвърлите в тоалетната чиния, ще се разтвори във водата.

14

Във всяка опаковка има 60 капслулки, които при ежедневна употреба, ще стигат за около 2 месеца. Аз лично ги ползвам само зимата, и то не всеки ден, но майка ми се влюби в тях и ги ползва всекедневно. Макар и силно подхранващи, капсулите са все пак серум, така че след тях препоръчвам използването на хидратиращ крем.

Стандартната цена на продукта е около 100 лева ( 50 Евро), но понякога съм намирака страхотни оферти и промоционални пакети на по-добри цени.

By Sani