Гъбката Pro Blending Spounge на Inglot

05/12/2015

Имам две четки за фон дьо тен, към които не съм посягала през последните четири месеца, защото открих гъбичката. За тези от вас, които не знаят, гъбички вече има много и на много марки. Те са под формата на яйце със заострен край. Като начин на употреба, много наподобява на гъбичките в произволни форми за нанасяне на фон дьо тен от едно време.

Гъбката Pro Blending Spounge на Inglot

Дълго обмислях дали да си купя оригиналa i изгледах доста клипчета в You Tube. Реших, че инвестицията от 20 долара не си заслужава. За това потърсих по-достъпен еквивалент. Към момента използвам  Pro Blending Sponge на Inglot. Търсих „версия” на BeautyBlender, в която да няма латекс и разбира се, която да не е евтина китайска реплика. Така стигнах до решението за Pro Blending Sponge, което е на цена от около 20 лева и която може да бъде намерена вече и в различни цветове.

Гъбката Pro Blending Spounge на Inglot
Сух и мокър

Мнение и употреба на Pro Blending Sponge на Inglot

Гъбичката се мокри преди употреба, изтисква се добре, т.к мокра, естествено, поглъща по-малко продукт. Харесвам я, защото нанася продукта равномерно, без да оставя резки линии, както става при нанасяне на фон дьо тен с четка. Със заострения край могат да се достигнат и по-трудно достъпни места, като ъгълчетата на носа, например.

Разбира се, че Pro Blending Sponge има и своите недостатъци. Трудно се почиства и каквото и да правя, така и не видях гъбичката идеално розова втори път след като я извадих от кутията. При проучването, четох, че оригиналния BeautyBlender поглъща част от продукта, което може да се окаже проблем. Този на Inglot, обаче, е твърдичък, дори докато се намокри му трябва повечеко вода от други гъбички, изстисква се по-трудно и съхне чувствително по-бавно. Например, като го изпера сутрин след употреба, на следващата сутрин е все още влажен. Структурата му не е толкова пореста и определено поглъща по-малко продукт от другите му еквиваленти. Но ми трябва повече фон дьо тен, отколкото ако го нанасям с четка или с пръсти, нещо което отдавна не правя.

Други подобия на великия BeautyBlender има в Sephora и в ДМ. Определено са по-евтини еквиваленти, които в интерес на истината, купих, но при първоначалното им изпиране, започна да им пада цвета.  Просто бяха по-порести, реално приличаха на гъба от дунапрен във формата на яйце. Това не ми хареса и ме подтикна да търся друг продукт.

Присъдата ми за Inglot Pro Blending Sponge: определено е добре измислена и си заслужава цената.