За дълбоко почистване на четки за грим

29/11/2015

Почистване на четки

До преди месец използвах антибактериален сапун на Dettol, който обърквах с балсам за коса, за да не повредя косъма на четките. На скоро, обаче, открих едно сапунче, което преобърна изцяло ритуалът за почистване на четките за грим – Weisse Kernseife.  Е, впечатлена съм.

Почистване на четки

Цената му е по-малко от 3 лева за 250 гр продукт. Нарязала съм го на четири по-малки парченца, с цел по-лесната му употреба, като парчето, което използвам съхранявам в сапунерка, така че да може да се оттича водата и да съхне лесно.

Почистване на четки

Буквално две завъртания на четката образуват пяна, която разтваря всички остатъци и могат лесно да бъдат отмити с течаща вода. При силно замърсени четки, повтарям процедурата втори път и водата след отмиване на пяната остава чиста.

Сапунът почиства четките основно, толкова добре, че след измиване направо скърцат.  Остатъци от грим няма, а четките са меки и ухаят страхотно на лимон. Мисля, че никога преди това не съм виждала четките си толкова чисти.

Почистване на четки

След измиване, задължително оставям четките да изсъхнат на проветриво място, легнали, защото ако ги върна обратно в контейнерчето за четки, влагата може да се стече в дървената им част и да разтвори лепилото, което държи косъмчетата. Не искам да виждам как четките ми, в които съм инвестирала толкова пари за закупуване и време за намиране, да оплешивяват.

Почистване на четки

Това, което най-много харесвам на сапунчето, е че мога да почиствам с него и Бюти блендърите, които до този момент миех с антибактериалния сапун, но все имах усещането, че по тях винаги оставаше фон дьо тен. Те ми създаваха и най-голям проблем, защото тях мия след всяка употреба, което ще рече – веднъж на ден  Със сапуна буквално ги изпирам докато от тях не започне да излиза чиста вода. Разбира се, след почистване и те ухаят невероятно.