Известният коректор от Tarte – Shape Tape

29/05/2017

Известният коректор от Tarte - Shape Tape

Много нашумелия напоследък коректор на Tarte – Shape Tape за мен е доказателството, че Коледните желания понякога се сбъдват. Макар и доста след Коледа. Да намеря коректор, който не се набира, беше топ желание в Коледния ми списък. То се сбъдна в лицето на Shape Tape на Tarte – коректорът по който цялото YouTube пространство буквално полудя. Не мисля, че съм попадала на отрицтелно мнение за него и за това реших, макар и позакъсняла, да ви разкажа за него.

Shape Tape излезе в началото на есента на 2016г. в едва шест цвята.

От тогава няма случай, в който да съм влязла в официалния сайт на марката и да са били налични всички. Към днес, нюансите са 15. И от Tarte твърдят, че на всеки 26 секудни в света някой някъде купува Shape Tape. За съжаление, Tarte не се предлагат в България и най-удобното място за покупка на техните продукти остава уебсайтът им. Поръчките от там идват за около седмица и хубавата част е, че почти винаги има изкушаващи промоции. Неприятната част е, че върху цената, която виждаме, следва да се начисли ДДС. С доставка и ДДС,  Shape Таpe на Tarte излиза на цена от около 60 лева. Моят е в цвят light neutral.

Известният коректор от Tarte - Shape Tape 1

Нямам никаква представа защо продуктът носи името Shape Tape

и какво всъщност означава то.  За коректор, който се справя толкова добре със задачата си, едва ли името е от някакво значение. Shape Tape е озаряващ и покривен коректор и той изпълнява и двете си функции еднакво добре.  Той без проблем скрива червенини, петна и други недостатъци по кожата на лицето, но той е идеален и за контуриране. Това открих след като го пробвах и следващия път ще поръчам светъл и тъмен нюанс. Може да ви е странно, но аз все още практикувам стробинга, защото имено тази техника дава форма на иначе кръглото ми лице.

Към формулата имах известни резерви и именно за това не поръчах Shape Tape по-рано. Зоната ми под очите е по-суха и имам леки гънчици. Поради тази причина, целенасочено винаги съм избяхвала пълнопокривните коректори с матов завършек. Формулата на Shape Tape, обаче е много кремообразна и хидратираща. Покритието на коректора е сходно с това на All Nighter на Urban Decay, но Shape Tape засъхва върху кожата ми по-бързо.

Известният коректор от Tarte - Shape Tape 3

Опаковката на Shape Tape е очаквана и сме я виждали в много продукти на различни марки. Апликаторът, обаче, е огромен. Той е идеален, когато коректорът се използва за озаряване и изсветляване при контуриране. На мен ми е малко тромав, когато го употребявам на по-малки пространства, които изискват прецизност. Като цяло, обаче, неудобството дори и тогава не е нещо, което не бих могла да преглътна.

Нанасяне и износване на Tarte Shape Tape

Както споменах вече, коректорът е с плътна, кремообразна текстура и матов завършек. Той би бил идеален за хора с мазна кожа. Продуктът спокойно може да се използва и като праймър за сенки. Той засъхва бързо и в началото ми беше малко труден за преливане. След нанасяне, трябва да съм доста бърза с блендера, защото след като веднъж засъхне, този коректор не помръдва. Впечатлена съм, че въпреки матовия си завършек, Shape Tape не се набира, не изглежда сух, не се напуква, не се размества. Той е особено подходящ за топлото и влажното време. Носила съм го при екстремни нива на жега и влага и мога да потвърдя, че представянето му е повече от прекрасно. Този продукт със сигуност ще нося много през наближаващото лято.

Известният коректор от Tarte - Shape Tape 2

В заключение, Shape Tape на Tarte е коректор за всички типове кожи. Той има много високо покритие и плътна текстура, която позволява тънко разнасяне, без да образува допълнителна текстура върху кожата. Всички с мазна кожа ще се влбят в него и няма как да не го препоръчам. За по-сухите кожи е възможно да се окаже малко труден за преливане, но навлажнения бюти блендер помага много. Откровено казано, надявам се Tarte да пуснат и фон дьо тен със същата формула и характеристики.