Измиващ гел от Too Cool For School: Morocco Ghassoul Foam Cleanser

15/09/2017

Измиващ гел от Too Cool For School Morocco Ghassoul Foam Cleanser

Too Cool For School е корейска марка и от известно време Sephora предлага някои от техните продукти. За себе си съм открила, че едни от най-успешните измиващи гелове за мазна кожа и широки пори, са корейските. За това, когато приключих с моят, на Innisfree, с вулканична кал, реших да избера нещо, което да е едновременно сходно и различно. Morocco Ghassoul Foam Cleanser беше идеалната нова алтернатива.

Измиващ гел от Too Cool For School: Morocco Ghassoul Foam Cleanser

Много се чудих какво е Ghassoul. Оказа се, че това е глина – натурална съставка, която почиства порите, без да изсушава кожата. Продуктът предполага почистване на кожата на лицето посредством малки мехурчета, ефективно и деликатно. Измиващият гел е обогатен и с други съставки като екстракт от алое вера, портокал, магнолия и други. При нанасяне на продукта, малко количество се разпенва в дланите и тогава се нанася върху лицето. В опаковката няма нищо забележително, което да заслужава внимание. Гелът е с бял цвят, плътен и кремообразен. Пяната, която образува след разпенване е лека и млечна. Тя не е толкова богата колкото очаквах аз от корейски продукт, но това категорично не е недостатък. Клензърът е икономичен и съвсем малко количество е достатъчно за да се измие цялото лице.

Измиващ гел от Too Cool For School Morocco Ghassoul Foam Cleanser 2

Измиващият гел има сравнително силен аромат, който мен не ме дразни, но може да се окаже неприемлив за по-чувствителни нослета. Ароматът изчезва бързо след отмиване. Консистенцията на измиващия гел е гладка – в него няма ексфолиращи или други частици, каквито неизвестно защо, аз очаквах.

Моите впечатления от Morocco Ghassoul Foam Cleanser

Веднага след като изплакна лицето си, усещам кожата чиста и свежа. Тук нямам в предвид усещане на „скърцаща чистота“, което съм установила, че винаги при мен е свързано с усещане за сухота. След използване на продукта не усещам кожата си опъната  но не е и хидратирана. В този смисъл, измиващият наистина съхранява хидратацията, като почиства кожата. Той не ме дразни както много други измиващи продукти, които често ме оставя с червенини по лицето. След всяко измиване забелязвам съвсем леко избистряне на тена.

Morocco Ghassoul Foam Cleanser е съвместим с моят Clarisonic, а както съм споменавала и преди, за мен тази съвместимост е от първостепенна важност. Този измиващ гел е идеален за смесената ми кожа. Той почиства лицето ми добре от грим и себум, без да изсушава и опъва кожата ми дори и в сухите и участъци. Бих казала, че този продукт определено прави да изглежда и да я чувствам по-балансирана. В летните жеги, в които нося само защитен фактор и минерална пудра, мога спокойно да премахна целия си грим само с този клензър.

В заключение, смятам че

Morocco Ghassoul Foam Cleanser е много добър измиващ гел.

Той би бил подходящ за всички типове кожа от мазните, през комбинираните до не много сухите. Това е един от първите продукти на Too Cool For School, който изпробвам и той определено ме остави с желание да опитам и други. Вие ползвали ли сте някой техен продукт, който може да препоръчате?