И така, историята на сутрешната свежест (morning beauty routine)

11/01/2016

Вече доста написахме за хубави гримове (и още ще пишем), но мисля, че е много важно да отбележим че, най-важната част от един добър грим е подготовката на кожата преди него. Съответно, инвестирането на повечко време в грижата за кожата е задължително: тя трябва да е лъчезарна, добре хидратирана и подхранена, за да може да издържи на всекедневните подвизи – а именно, грим, студен/топъл въздух, замърсяване, неонова светлина, и т.н.

Представям ви и моята сутришна подготовка, преди грима:

1. Почистване. Много важен елемент, за да започнем добре деня. Аз лично ползвам нежна пяна за сутрешно почистване, повече за освежаване от колкото за почистване. В момента ползвам пяната на L’occitane Immortelle.

13

Една дозировка е достатъчна за цялото лице. Пяната се нанася на влажна кожа, масажирам и изплаквам със студена вода. Много е важно да се завърши със студена вода, тъй като тя тонизира и затваря порите.

14

Доста съм доволна от тази пяна и с удоволствие бих я купила пак, но искам да спомена че The Body Shop, от серията Tea Tree също имат подобна пяна и тя, за комбинирана кожа също е много добра.

Друг вариант на продукт за мен е Mouse de Beaute на Guerlain – разкошна пяна, чийто аромат на чистота и нежно докосване не спират да ме изненадват всеки ден.

4

Като цяло, за почистването търся продукт, който е съвместим с Clarisonic, а това е всеки, в който няма абразив. Пяните са особено удачни, но работа биха свършили и други почистващи гелове. Clarisonic сутрин улеснява много животът ми и свежда почистването на кожата в две минути, а сутрин това е много,  много важно.

2. Тонизиране. Много важна стъпка, която подминаваме, а не трябва. Тоникът за лице не е толкова за почистване колкото за балансиране на кожата. След измиване, PH на кожата се променя и един добър тоник (задължително без алкохол), просто връщa PH в нормалните му граници.

12

В момента ползвам Puranic – с екстракт от лайка който успокоява кожата и и възвръща натуралния баланс за една минута. Много обичам натуралните тонизиращи води, поне на мене най-добре ми действат.

3

Друга алтернатива, която харесвам, е тоникът за лице на любимият Guerlain. Super Aqua Tonic е много нежен и освежаващ, като оставя матов завършек на кожата и тя изглежда здрава и подхранена.

3. Хидратация – сутрин ползвам много лек крем с антиоксиданти, който ме предпазва целия ден от външни вредители. В момента ползвам The Organic PharmacyAntioxidant Face Cream с лек аромат на портокали и лимони, който буквално събужда кожата рано сутрин.

11

Обожавам тази марка и този крем – много лек, попива за секунди, разкошен аромат и много добре предпазва и хидратира кожата. Няма много anti-aging ефект тъй като сутрин търся предимно хидратация. Вечер е време за подхранване и за anti-aging програми.

1

Друга алтернатива, отново много лека и хидратираща е кремът на Guerlain – Super Aqua Serum, който е наличен в две разновидности – нормален и лайт. Лятото използвам лайт варианта, който попива в кожата мигновено. Зимата се спирам на обикновеният вариант, който е по кремообразен на консистенция.

Кремовете сутрин избирам по това до колко са хидратантни и до колко бързо попиват в кожата, т.к не разполагам с много време да ги чакам.

4. Околоочен крем – в момента ползвам It’s Potent на Benefit и съм очарована.

10

9

Много добре хидратира и веднага осветлява сенките и намалява торбичките около очите. За сутрин – просто невероятен е. Искам да спомена, че околоочната ми зона е доста суха и след раждането, положениeто се влоши. Имам доста малки бръчици, които е ясно, че няма как да премахна но ползвам редовно крем, за да предотвратя появата на нови. В чантата винаги си нося околоочен крем и след обяд, макар и върху грима, го слагам, за да освежа зоната и да я ре-хидратирам. Пак ползвам It’s Potent на Benefit.

5

Освен околоочен крем ползвам и Puff-off на Benefit за торбички и сенки под очите. С малко момченце, не винаги спи добре през нощта и много пъти сутрин се събуждам като зомби. След като хидратирам добре зоната около очите, ползвам този продукт който е малка тубичка завършваща с плосък апликатор.

6

7

Апликаторът имитира ютия, метален е и охлажда и изсветлява много бързо околочния контур. В комбинация с It’s Potent, успявам доста успешно да премахна голяма част от умората около очите си.

2

На скоро открих и друг продукт на The Body Shop, който много бързо интегрирах в сутрешният и вечерният около-очен ритуал. Нарича се Drops of Youth Eye Concentrate и с рол-он апликаторът нежно масажирам зоната около очите. Серумът, който е във флакона, попива много бързо и усещането след него е много свежо.

6. Праймър – за зимата търся хидратираща основа, за това и ползвам Coconut на Marc Jacobs – за повече информация тук.

8

 Харесвам много Prep+prime на Mac Cosmetics. При базите за грим, всичко е много индивидуално – имам няколко и е според деня, състоянието на кожата ми, лукът, който ще търся да постигна и най-вече – настроението, посягам към различна. В момента фаворитът ми е Coconut, но често в дните, в които ще излизам почти без грим използвам POREfessional на Benefit, който ако трябва да съм честна, в студените зимни месеци направо преоткрих.

След тези шест стъпки, кожата ми е „на шест“, готова за подвизи!

By Sani