Какво има на бюрото ми?

30/06/2016

Какво има на бюрото ми?

От известно време ми се иска да направя пост от вида „Какво има в чантата ми…“, но всеки път, когато застана пред белия екран, си давам сметка, съдържанието на моята чанта е енигма, която озадачава и мен самата. Положението се усложнява допълнително от факта, че моята чанта е като черна дупка. Причините са две : (1) каквото влезне вътре често изчезва, ако не за винаги, то поне за доста дълго и (2) независимо от размера на чантата, в нея може да се събере всичко. Изключителните (магически) способности на моята дамска чанта са отдавна осъзнати дори и от осемгодишният ми син, който не бих казала, че все още е наясно с повечето неща от живота. Именно за това, за да напиша пост какво има в дамската ми чанта, би било равнозначно да обясня какво има в черна дупка, а това определено не е по силите ми. Днес, обаче, както си седях, се огледах и осъзнах, че съм натрупала интересни по своята идентичност козметични принадлежности… на бюрото ми, в офиса. За това реших да ви разкажа за какво има на моето бюро, евентуално (ако знам) защо то е там и как го използвам, но не с дидактична цел, а …ей така – за забавление. Преди това обаче, както преди време споделих в 25-те факта за мен, да напомня, че съм офис момиче, което прекарва поне 10 часа на едно бюро, поне шест дни в седмицата, а компютърът, климатикът, осветлението и миризмата на хартия често създават сериозен дискомфорт на очите, кожата и цялостното ми състояние и усещане.

Какво има на бюрото ми?

В офиса, всеки един от тези продукти е попаднал или случайно, или защото в някакъв момент съм почувствала нужда от него. Всичко е дошло едно по едно без да е имало „масово изселване“ от вкъщи. „Колекцията“ е приблизително едногодишна и е събрана неосъзнато. По спомен, тук първо пристигна една пиличка за нокти, а почти веднага след това два бързо съхнещи лака за нокти, последвани от втора пиличка. Каквото и да си говорим, офисът е единственото място, където стоя неподвижно 20 минутки докато ми изсъхне лака, но се забавлявам докато правя нещо друго, без опасност да се „лепна“ някъде. И въпреки, че много отдавна минах на гел лак, пет-шест пъти в годината се налага да се лакирам „по спешност“.

Какво има на бюрото ми?

Вторият пришълец беше парфюмът Cerruti 1881. Той се появи на работното ми място след едно прозрение, че парфюмите, в които остава малко, ги хабя по-бързо, изхвърлям шишенцата по-бързо и съответно отварям място за нови попълнения на тяхно място, когато ги занеса в офиса. Във времето, много парфюми са минали от тук, а днес, това място се заема от Giorgio Armani, Si, а следващият ще бъде Тommy Girl. Както вече забелязвате, имам завидно усещане за логистика, движение на стоките и оптимизацията на пространството.

Какво има на бюрото ми?

Успоредно с втората пиличка, на бюрото започнаха да се появяват и други продукти – малки размери (рядко мостри) на продукти за проба в категориите серум за очи, серум за лице и дълбоко интензивна хидратираща грижа. Видът, марките и разновидностите, разбира се, варират с времето, но в ранния следобед, когато започна да усещам кожата под очите си суха, вече инстинктивно посягам към серума за очи. Ей така, за да се поглезя. В уикендите, в които работя, обикновено идвам без грим на работа и тогава, когато усетя кожата на лицето си суха, смело я подхранвам с кремче, серумче или каквото има нужда, без да се съобразявам с наличието на „лицева декорация“. По този начин, не само пробвам нови продукти, приключвам с малките размери, но и оползотворявам максимално красиво работното си време. През бюрото ми са минали доста маски за лице и коса, кремчета, серумчета, което доказва, че добре контролирам не само стоковия поток, но добре оптимизирам и времето. Започвам да се гордея със себе си.

Какво има на бюрото ми?

И докато балсамът за устни съм сигурна, че присъства на бюрото на всяка една от вас, нека ви разкажа за последният „гост“ на бюрото ми. Мотивът да донеса освежаващия спрей на Benefit беше струпването на множество сходни продукти в категорията „освежаващ, рехидратиращ или фиксиращ грима мист“ на етажерката ми в къщи. Вероятно някой ден ще ви покажа и нея, но само за бегла идея – сдобих се със спрей на Tony Molly, Urban Decay, Victoria’s Secret, a Mac Fix Plus, използван само сутрин, се оказа безкраен и започна да ми омръзва. Ultra Radiance Facial Re-hydrating Mist на Benefit използвам няколко пъти на ден, понякога за разхлаждане в летните жеги, а друг път по предназначение. И както е тръгнало към края на следващата седмица, ще бъде заменен от безкрайния Mac Fix Plus.

Какво има на бюрото ми?

До днес, всички тези неща бяха пръснати в различни кутийки по бюрото ми, в моливниците, при тоукън устройствата на банките, но благодарение на този пост, си дадох сметка за тяхното явно присъствие като офисен инвентар, наред с острилката, калкулаторите, гумичката и падовете за писане. За това им намерих ново място – в картонена кутийка, на първо време, докато измисля по-добро решение, за което няма и капка съмнение, че ще е скоро: все пак оптимизацията се оказа моята втора природа. Това също установих днес. А ето ме и мен – Мис „Стопанска логистика“, магистър по „Оптимизация на операциите“ или … просто поредната шматка.

Какво има на бюрото ми?