Кафявото – новото черно

01/02/2016

От малка винаги много съм харесвала черните моливи за очи, черните очни линии, черните спирали. И днес ги харесвам, че ги и притежавам в неразумни количества и форми. От едно известно време, обаче, започнах да преоткривам кафявото, като заместител на черното в гореизброените комбинации. С голяма изненада открих, че на пъстро-зелените ми очи, тъмно кафявият цвят подчертава очите,  но по един много по-мек и не толкова драматичен начин, колкото черното. Не ме разбирайте погрешно – не съм се отказала нито от черното, нито от драмата. Просто, преоткрих кавявото.

3

Всичко започна с кафявата спирала Guerlain Maxi Lash Volume Creating Curl Sculpting Mascara, която си купих веднъж, преди много време, когато исках да си купя нещо, но не исках то да е поредната черна спирала. Тогава забелязах, че тя стои като черна, но придава на погледа една нова топлина. След това всичко беше експерименти, които ме доведоха да днешния лук. За тези от нас, със светла кожа и зелени и пъстри очи, момичета, кафявото определено е нашето ежедневно черно. 

4

В днешният ми лук след основата и коректора, съм контурирала леко лицето си с Bahama Mamma (The Balm). На очите нося кафяв молив на Clarins, който по принцип е за вежди, но когато го купувах, леко съм надценила цвета на естествените ми вежди в посока по-тъмни и го използвам за очи. Той е с четчица, която е невероятно удобна за по-финото блендиране под долния клепач. За да не мърда съм „закрепила“ моливът със сенки – в случая това е боичка на Inglot. Разбира се, тук би свършило работа всяко тъмно кафяво, което ви харесва.

2

Червилото днес не го мислих много. Метнах просто едно телесно-кафеникаво розово – новичко ми е.

5

Напоследък се увличам по хайлайтърите и особено тези в цвят шампанско. Буквално не ги гледам, когато разглеждам за нови продукти, защото мисля, че ако не възспра манията, скоро ще светна. За това, днес просто си сложих от Mary Lou-Manizer (The Balm) и естествено – осветих скулите. И с всичко по-горе направих днешния лук – бързо и лесно, особено като се има в предвид, че и днес добре се поуспах.

6