Част първа: Козметичен брокат от Ralena.bg – вариант сенки

16/06/2017

Нищо не ме беше забавлявало така на последък, както го направи козметичния брокат на Ralena.bg. От много време ми се играеше с брокат, но все не ставаше, защото не можех да намеря лепило за брокат. Възлагах големи надежди, че NYX ще го внесат, но когато това не се случи – почти се отчаях. И така, до един понеделник, когато получих почти цялата серия брокати, четка и лепило за тях от една българска марка – Ralena. За техните изкуствени мигли вече ви разказах тук, а днес ще се спра на брокатите, лепилото за брокат и за четката за брокат със собствената им марка. И преди да започна, нека да уточня, че това е първият ми опит да поставя козметичен брокат като сенки. Този опит беше толкова първи, че в началото и по навик, дори се опитвах да го блендирам с четката. Свикнах бързо и се оказа лесно. Но за това по ред.

КОЗМЕТИЧЕН БОКАТ RALENA 14

Брокат Ralena

КОЗМЕТИЧЕН БОКАТ RALENA

Ще започна с това, че цветовете на живо са много по-наситени и красиви от това, което виждате на снмките, че дори и в сайта на марката – Ralena.bg. Брокат се снима много, много трудно. На живо цветовият пигмент е много по-интензивен, а брокатения ефект не изглежда сивкав. Напротив. Всеки пигмент блести със своя цвят. Брокатите идват в малка, пластмасова опаковка, която се отваря чрез отвъртане. Тя няма сифтер, което прави използването неудобно и предразполага към разливане. При отваряне, имаше насъбрано голямо количество брокат около шайбите на капачката. За това, когато ги отваряте препоръчвам да развиете капачето с мокра кърпа. Това значително ще намали разпространението на бляскави частички. Цената на всеки цвят е 11.10 лева и я намирам за разумна. Особено съм благодарна, че опаковката не е прекалено голяма, защото каквото и да си говорим, в случаите на лична употреба дори и малката опаковка стига за половин живот.

КОЗМЕТИЧЕН БОКАТ RALENA 8

Козметичният брокат на Ralena, не е прекалено едър и не стои грубо, нито е прекалено ситен, така че да загуби форма. Частичките му са точната големина, която да остава видима и да е удобна за работа. Консистенцията е ронлива, но без тебеширено усещане. Тя полепва фино и на един слой по четката, така че може да се разнесе леко и с потупване по кожата. Брокатите като цяло имат своите неудобства и тези на Ralena не са изключение. Те се ронят при поставяне и не са „себедостатъчен“ продукт – задължително имат нужда от база. За това пък възможностите с тях са безкрайни. Те могат да се поставят върху нокти, да се украсява с тях и с помощта на формички кожата, както и да се носят като сенки или очна линия. Аз много исках да ги изпробвам като сенки. И преди да попитате, нямах никакви опасения, че брокатът ще попадне в очите ми.

КОЗМЕТИЧЕН БОКАТ RALENA 13

Нанасяне

За поставяне на брокат, задължително ще ви е необходима плоска четка. Четката за брокат на Ralena е идеална за това. Тя е от естествен косъм и е много прецизна и тъничка, но в същото време има дълъг косъм, който спомага за покриване на по-голяма площ когато това е необходимо. В същото време, дългата и дръжка я прави много удобна за захващане. При работа, е удачно тя да се запазва максимално суха, за да може да загребва всеки път едно и същ количество брокат и то да е на много тънък слой. Нанасянето на самия брокат става с потупване, върху вече нанесеното и засъхващо лепило на клепача. Пигмените като цяло позволяват надграждане, но някои цветове са по-прозрачни от други и те няма как да станат плътни. Общото правило е, че тъмните цветове са по-покривни, а светлите – по прозрачни. И най-хубавото е, че комбинациите между тях са безкрайни.

КОЗМЕТИЧЕН БОКАТ RALENA

Преливането на цветове и нюанси беше най-трудната за мен част. Отне ми време, докато осъзная, че (логично) брокатът не се прелива и няма как да се прелее, защото веднъж фиксиран за лепилото, той не помръдва. Преливанеето, обаче е възможно при поставяне на един цвят над друг. Напластяването във варианта лепило-един цвят, а след това лепило и втори цвят, не е вариант. Вторият пласт лепило размества пърия пласт брокат и базата за втория пласт брокат става прекалено дебела. Това създава неудобство в момента, в който всичко засъхне. На кратко казано, брокатът трябва да е нанесен възможно най-тънко и лепилото трябва леко да е засъхнало преди да започнем да го поставяме. Принципът е както при изкуствените мигли, но лепилото за изкуствени мигли не става за лепене на козметичен брокат.

Разбира се, има сериозно прашене при нанасяне, но аз и не съм очаквала друго. Брокатът на Ralena се премахва лесно и напълно с влажна кърпа.

КОЗМЕТИЧЕН БОКАТ RALENA

КОЗМЕТИЧЕН БОКАТ RALENA 6

 Лепило за брокат

Лепилото за брокат е не по-малко важно от самия брокат. Glitter Fix Gel определено ме впечатли в издръжливостта си. То е в малка опаковчица, с апликатор с гъбичка. Количеството лепило в опаковчица е 2,9 мл., съответно и цената му е 3,50 лв. Лепилото съдържа алкохол, вероятно за да изсъхва по-бързо. При поставяне над клепача, алкохолът не се усеща, но за лепене под долния клепач е желатлено да го поставите възможно най-далече от водната линия. Там определено се усеща леко дразнение за кратко, докато засъхне лешилото.С Glitter Fix Gel при мен брокатът се задържа непокътнат осем часа в условие на жега, пек и влага. То е напълно прозрачно и е удачно за всеки цвят брокат, т.к с него се работи интуитивно, лесно и чисто.

Заключения

От Ralena.bg изпробвах брокатите, четката за брокат и лепило. От трите продукта съм много доволна и смятам, че те са отличен компромис на цена и качество. Каквото и да си говорим, брокатът не е за ежедневна визия и не смятам, че е необходимо да се инвестирам сериозни суми за сценичните ми прищявки. В същото време той е и интересен детайл, за по-специални моменти. Като цяло, брокатът няма да допадне като визия на момичетата, които не са склонни на експерименти. Тези от вас, като мен, които са със събрани клепач, ще забележат, че брокатът прави разликите между двете очи по-видима, т.к оцветява интензивно клепачите. Той, като всички перлени сенки, в прочем, прави клепачите да изглежат още по-смъкнати. При нанасяне на брокат, е необходимо основата на лицето да се постави последна, т.к прашенето е значително.


Козметичният брокат има своите ограничения и преимущества и ако се решите – продуктите на Ralena са едно добро начало. Моят повод да ги използвам беше свързан с една от другите ми страсти, за която тези, които ме познават лично, знаят. Ето и малко за нея в снимки.

Вижте ощеИзкуствени мигли от Ralena.bg: Missy, Dolly и Classic