Кокосово масло Pipkin и някои интересни приложения

01/09/2017

Кокосово масло Pipkin и някои интересни приложения

Вероятно много от вас вече използват кокосовото масло в кухнята. Сигурна съм, че още повече от вас го използват и за козметични цели. Аз открих кокосовото масло именно в разкрасителните му приложения, много отдавна. Отне ми години докато го пренеса в кухнята, но сега, след няколко месеца употреба, вече не бих го заменила и там. Тази година, отидох на море без повече от половината от козметичния си антураж. Спаси ме това, че току що ми бяха изпратили за проба кокосовото олио на една нова и непозната за мен марка Pipkin и аз просто го бях взела със себе си за да си приготвям сутрин любимите нисковъглехидратни палачинки.

Кокосово масло Pipkin 

Кокосово масло Pipkin и някои интересни приложения

е органичен продукт, студено пресован, без консерванти. Като цяло, това са критериите по които аз избирам всеки път кокосовото масло, което купувам. Произходът на продукта е Великобритания. Той идва в опаковка буркан, която е идеална за в кухнята, но не и за козметичните ми прищявки. Като цяло, обаче, винаги когато отворя поредната опаковка с кокосово масло я разделям на две – за готвене и за мазане. Кокосовото олио Pipkin не беше изключение. Няма нищо неочаквано в кокосовото олио на Pipkin. То ухае на любимия кокос и очаквано, през лятото има идеално течна консистенция. Това няма да остане още дълго така – както често казвам, есента е на прага когато в кокосовото ми масло започнат да се появяват твърди частици. Продуктът е наличен в опаковки от 300 мл, 500 мл. и  1000 мл. Впечатляващото при Pipkin е цената – съответно 10 лв, 15 лв и 20 лв.

Моят опит с Pipkin

Фактът, че  любимият ми забрави чантата с козметичните ми продукти когато е качвал багажа в колата, няма да ви лъжа – не ми допадна особено. Уверявам ви, че той понесе последствията, които, сега като се замисля, бяха прекалено сурови. След като ми се размина ядът и размислих трезво, реших, че през следващата една седмица, на морето, ще тествам всичките приложения на кокосовото масло, за които съм чела и слушала и ще направя това с продуктът Pipkin, който така или иначе трябваше да тествам. Ето и приложенията, които при мен дадоха много задоволителни резултати.

Кокосово масло се оказа идеално като маска за коса. 

Тук нямам в предвид маската за коса, която носим часове наред. Имам в предвид обикновената маска за коса за под душа. След шампоана нанесох в краищата на косато доволни количество кокосово масло, което оставих за 4-5 минути. След това изплакнах по стандартния начин. Кокосовата маска остави косата ми много лъскава и най-вече лесна за разресване. Резултатът толкова ми допадна, че със сигурност ще се придържам към тази практика от време на време. Едва ли ще изненадам някой ако кажа че Pipkin се оказа идеален в предназначението олио за тяло и балсам за устни. Става дори и за омекотяване на кожичките на ноктите. Всъщност ако режете тези кожи при маникюр и те са станали по-груби и твърди, ежедневната им обработка с кокосово масло ги прави видимо по-меки. Може да опитате.

Кокосово масло като скраб

Тук също беше лесно – просто прибавих захар. Опитах и с кафе – получи ми се, не не ми допадна особено смесицата от аромати. Преди няколко вечери, си направих експеримент да добавя английска сол към кокосово олио и усещането на релакс след фитнес много, наистина много ми допадна. Докато експериментирах, обаче със скрабовете под душа, установих, че кокосовото масло може да замести изцяло и успешно крема за бръснене. При допир с водата, кокосовото олио се разстила много тънко върху кожата и я прави много гладка. По нея бръсначът се плъзга без усилие и съвсем откровено мога да кажа, че никога не съм си представяла че именно тази процедура може да бъде толкова приятно хидратираща за краката ми. Ако не сте използвали кокосово масло вместо крем за бръснене – аз не бях – опитайте. То няма нищо общо с познатото до момента усещане.

С кокосово олио премахвам и грим. Имам известни задръжки относно това приложение, но то не е за пренебрегване при липса на друга алтернатива. Приложенията на кокосовото масло за многобройни, като границата е само въображението.  БИО Кокосово Олио от Pipkin „Пипкин“ България е страхотен съучастник в тези и в много други експерименти. Извън темата, но олиото на Pipkin е много приятно за готвене и за сурова консумация, а ниската му цена не е за сметка на компромис в качеството.  За да ви убедим в това, с

Пипкин България решихме да организираме съвместен Giveaway.

Подаряваме на един от вас опаковка от 300 мл. от кокосовото маслo Pipkin. Срокът на участие е петък, 08/09/2017г.  В събота, 09/09/2017г., ще изтегля на случаен принцип един печеливш.  Условията за участие са следните:

1/ Харесайте страницата на блога във Facebook ако все още не сте;

2/ Харесайте страницата на   БИО Кокосово Олио от Pipkin „Пипкин“ България;

3/ Споделете този пост публично на стената си, така че да мога да проверя, че сте го направили.

 

Продуктът ми е изпратен за проба от „Пипкин България“. Въпреки че не съм заплатила за него със собствени средства, мнението ми за него, изразено в тази статия,  е безпристрастно и обективно.