Корейски шийт маски от Chamos Acaci

18/06/2017

Едва ли ще изненадам някого с този пост. Всички знаете колко много харесвам корейската козметика и слабостта ми към маските за лице. От както открих комбинацията от двете в лицето на корейските шийт маски, превърнах поставянето на маска от удоволствие в ритуал. След като се прибрах от Бали започнах да използвам напоените хартиени маски ежедневно. Причината беше, че именно използването на шийт маски ми беше посочено като една от причините за свежа и без бръчки кожа от местните балийци (тук) . След месец употреба, кожата на лицето ми започва да ми се отблагодарява. Броят на дните, в които обожавам кожата си, напоследък стремглаво нараства и това оправдава инвестицията на време и средства в тези продукти. Днес ще ви разкажа за маските за лице на корейската марка

Chamos Acaci.

За първи път тази марка срещнах преди няколко години, по време на едно пътуване в Швейцария. Марката ми я препоръча продавачката в един магазин за козметика. Тогава тя ми обясни, че тази марка е различна от другите корейски и я сравни с европейската Kiehl’s. И в действителност, за разлика от останалите корейски брандове с шарени и весели опаковки, тези на Chamos Acaci бяха изчистени, бели, почти фармацефтични. Аналогът с Kiehl’s беше адекватен и очевидно ставаше въпрос за марка, която разбира и прилага добре принципа на простотата и действието по предназначение. Тогава си купих техния мултифункционален BB крем и ми направи впечатление, че наличната продуктова гама не беше много обширна. Кремчето изхабих бързо и с удоволствие, а за тези няколко години продуктовата гама на Chamos Acaci е нарастнала удивидтелно много! И както се казва, радвам се че животът ни срещна отново с друг продукт: шийт маски.

Chamos Acaci Characoal Repair Silk Mask / Почистваща маска с бамбуков въглен и пептиди 

 

е почистваща маска с бамбуков въглен и пептиди. Момичетата с широки пори мен, съм сигурна, че познават резултатите на активния въглен върху кожата си. За тези, които ме познават лично, знаят, че бъркам маска с въглен ежемесечно именно заради тези резултати. Маската е черна на цвят /заради въглена от бамбук/ и има един много комфортен бонус. Тя е копринена, видимо по-тънка от маслките, с които съм свикнала и е изработена от иновативна био материя. Тази незначителна на пръв поглед структурна особеност за мен се оказа значителна. По-тънката тъкън прилепва по-плътно до лицето и самата маска не се мести, не се отлепя и не помръдва докато е на лицето ми. За мен това ознаава две неща – мога да я нося докато правя нещо друго в къщи без тя да ми пречи и мога да я нося по-дълго време.

Тази маска буквално я забравих за около 40 минути. Когато се присетих за нея, тя беше влажна, но не така напоена. Като резултат, на пръв поглед кожата на лицето ми беше озарена, а тенът озарен. Усещах я по-хидратирана и като резултат – по-плътна и еластична. Маската направих вечерта, след нея нанесох вечерната си грижа. На следващия ден омазняването в Т-зоната беше силно намалено, да не кажа че почти липсваше.  То започна да се появява едва в късния следобед, малко преди да сваля дневния грим. Цената е забележителна: 3,98 лв/брой.

Chamos Acaci Honey Face Mask / Пептидна подмладяваща маска за лице с пчелно млечице и хиалуронова киселина

acaci face masks 2

е подмладяваща маска с пчелно млечице и хиалуронова киселина. Тя също е от типа копринена биоразградима и е маската, от която аз имах най-видим ефект в посока хидратация и изпъване на кожата. Тази маска е подходяща за всеки вид кожа, но особено много ще я оценят по-зрелите, но проблемни кожи. Екстрактът от мед е съставката, която изключително помага при склонните към раздразнение и акне кожи. Ако някога сте си забърквали маска за лице с мед, обаче, вероятно ви е направило впечатление, че медът изсушава кожата малко повече от желаното. Именно за това, комбинацията мед – хиалуронова киселина на мен много, много и допада.

Ефектът от тази маска беше поразителен. На първо място, тенът на кожата ми изсветля и лицето ми изглеждаше по-сияйно. На второ, маската имаше ефект върху омазняването на кожата ми на следващия ден – то беше чувствително по-малко и отново се появи едва следобеда. Единствено след нея имах видим резултат в посока изпъване на кожата – някои много фини линии бяха изчезнали. И разбира се, комфортът след употреба беше страхотен. В денят след използване на маската, кожата ми нямаше нужда от фон дьо тен и изглеждаше страхотно. Това е маската, която дава всичко на моята кожа и категорично ще я поръчам отново. Цената и отново е 3,98 лв/брой.

Chamos Acaci Green Tea Facial Mask

е хидратантна маска с екстракт от зелен чай. Като цяло обожавам маските със зелен чай, т.к. екстрактът от зелен чай хидратира кожата и поддържа водния баланс. Зеленият чай, освен всичко, е мощен антиоксидант, богат на витамини и платнените маски с екстракт от него са идеални за ежедневна употреба. За разлика от предходните две маски, тази е изработена от памук и не прилепя към лицето толкова плътно, но е богато напоена и като резултат стои прилепнала. Маската на Chamos Acaci е обогатена допълнително с екстракт от морков и витамин Е. Допадна ми факта, че тя не е лигава, изважда се от опаковката лесно и също толкова лесно се поставя. Всъщност това най-вече я разграничи от останалте маски с екстракт от зелен чай, които съм ползвала.

Маските от зелен чай и от чаено дърво са двете най-използвани от мен като тип маски. Тях си слагам, когато кожата ми няма видима нужда от специална грижа. Chamos Acaci Green Tea Facial Mask остави кожата ми опъната и хидратирана. Комфортът от нейното използване беше много добър. След априлското ми море, по лицето все още имам зони по лицето (бузите например) където кожата ми е суха. Тези места имат нужда от интензивна хидратация с лека консистенция, която да попие максимално в кожата. Тази маска ми достави именно това. Маската отново направих вечерта и ефектът от нея усещах през целия следващ ден. Хидратиращата сила на този продукт при мен се изразява най-вече в лифтинг ефекта, който усещам.

В заключение за маските Chamos Acaci

FACE MASKS
Разликата в удобството на маските от копринен тип и тези от памучен. Копринените прилепят много по-плътно и не се разместват.

Истината за изрязаните маски е, че те доставят бърз резултат, който е краткотраен. В същото време, те са лесни за ежедневна употреба – еднократни и бързи, те могат да се поставят като допълнителна стъпка в грижата за кожата. Именно тази постоянна допълнителна стъпка, обаче, от личен опит мога да потвърдя, че прави голяма разлика във вида и усещането на кожата на лицето ми. Маските на Chamos Acaci на мен ми допаднаха поради доброто си качество на достъпна цена. Цената на памучните маски започва от 26 лв за 10 броя в магазина на MoiataKozmetika.com. Цената на копринените маски е 3,98 лева/ брой – те се продават и индивидуално.

Копринените маски са много по-удобни за употреба от памучните и чрез тях продукът се абсорбира много по-добре от кожата. Няма да излъжа ако кажа, че копринени маски на Chamos Acaci са сравними с най-добрите изрязани копринени маски, които съм ползвала, но на около 5 пъти по-ниска цена.

*Продуктите са ми изпратени за проба от MoiataKozmetika.com. Въпреки, че не съм заплатила за тях със собствени средства, мнението ми в този пост е обективно и отразява реалното ми мнение и опит с маските за лице.