Стик за коса Bb. Color Stick на Bumble and bumble

11/05/2017

bumble and bumble bb color stick 4

Bb. Color Stick на Bumble and bumble нямах никакво намерение да го купувам. При последното ми пазаруване в Sephora, обаче, погледът ми падна върху него и любопитството ми надделя. Ако не ми беше допаднал, вероятно нямаше и да разказвам за него, но той ми се стори прекрасна алтернатива на коректора за коса на спрей. Напоследък използвам коректори за коса, защото ползвам шампоан за разтеж и подхранване на косата, а той дава невиждани резултати. Корените на косата си боядисах преди две седмици, а вече имам нови и онези пет издайниически бели косма, които от години ме тормозят. Спрейовете ми допадат, но понякога, когато не внимавам, те попадат и върху току що нагримираното ми лице. Именно това ме привлече във формата стик.

Bb. Color Stick на Bumble and bumble

bumble and bumble bb color stick

е молив за прецизно и временно боядисване на кичури коса. Той служи за прикриване както на белите кичури, така и на израстналите корени. Той е наличен в петте основни нюанса – светло и тъмно русо, червено, кафяво и черно и петте са налични в Sephora. Bb. Color Stick съществува и в четири други „statement“ цветове, които са лимитирана версия и за съжаление не открих. Statement цветовете са светло и тъмно розово и светло и тъмно синьо. Аз взех кафявият.

В опаковката няма нищо изненадващо – тя просто е по-дебел молив, който на докосване наподобява мек пастел. Моливът не се подостря и продуктът излиза чрез завъртане, на принципа на червилото. Консистенцията е мека, без да е лепкава и продуктът е лесен за нанасяне. Като цяло, на пръв поглед, Bb. Color Stick е много лесен за нанасяне и употреба продукт.

Цветове и нанасяне на Bb. Color Stick

Най-голямото ми притеснение беше цветът. Моята коса е кафява, но категорично не съвпада с кафявото на стика. След като нанеса продукта в корените си, има видима разлика между моят цвят коса и косата, обработена със стика. След преливане с пръсти, обаче, цветът се разнася и практически се слива с моя цвят коса, като покри напълно белите кичури. Продуктът не се затрудни и при покриване на корените, които бяха в цвят по-тъмен от стик-а, което определено ме изненада. Цветът се преля с тях много по лесно и добре, отколкото със спрей.

bumble and bumble bb color stick 3

Няма особена специфика при нанасянето – стикът се плъзга по косата много лесно, без да я скубе. След нанасяне, той трябва бързо да се прелее, защото бързо засъхва. Направи ми впечатление, че ако се забавя и не прелея стикът в корените ми докато е още влажен, когато засъхне това е практически невъзможно. В тези моменти, признавам, че не изглежда естествено. Не изглежда естествено ако сложа прекалено малко от него или прекалено много. Продуктът обаче надгражда добре, така че винаги е препоръчително да започнете от малкото и да надграждате.

През деня цветът на косата ми не се променя и цветът издържа до следващото измиване. Ако не измия косата си преди да си легна, продуктът не се пренася на възглавницата. Въпреки че на опаковката стои думичката „водоустойчив“, коректорът се отмива с първия шампоан. Водоустойчивостта, вероятно е за случаите, в които ни намокри дъжда.

Bumble and bumble BB Cover stick

В заключение за Bb. Color Stick

Като повечето продукти на Bumble and bumble, и коректорът за коса Bb. Color Stick не ме разочарова. Цената му е прилично висока, 42 лева, но за мен лекотата на нанасяне и крайния резултат определено я оправдават. Нямам идея как се справят с преливането останалите светове, но подозирам, че червеното би било най-претенциозно ако не съвпада с вече наличния цвят. Покритието на Bb. Color Stick е доста добро, но също така не смятам, че русият цвят би покрил напълно много тъмни корени. Но за това пък, кафявото намирам за доста гъвкаво и практично.