Крем за намаляване на окосмяването – Harem’s After – Wax Care Cream

04/09/2017

Кола маската е сред най-популярните методи за премахване на нежеланото окосмяване. Тя обикновено ни оставя с желания резултат, но и със зона върху кожата, която се нуждае от допълнителни грижи. Моята кожа е крайно чувствителна и ако след епилация не полагам много грижи, бързо се сдобивам с дискомфорт, зачервявания и растящи на вътре косъмчета. Именно поради тази причина, не използвам кола маска върху всички части от тялото си, а само под мишниците и над горната устна. От Haniel Bio бяха така любезни да ми изпратят за проба крем на натуралната марка Harem’s за дните след кола маска и днес ще споделя впечатленията си за

Крем за намаляване на окосмяването на Harem’s.

Крем за намаляване на окосмяването - Harem's After - Wax Care Cream cover

Марката Harem’s Ottoman е нова за мен. С нея ме запозна сестра ми, чиято мания по органичните и натуралните продукти граничи с лудост.  По произход тя е турска и в разработката на своите продукти използва вековните природни рецепти, известни още от времето на Османската Империя. Марката предлага много широк асортимент продукти, като всички те са с натурални съставки, без консерванти и парабени.

Кремът за намаляване на окосмяването на Harem’s е разработен на основата на билкови масла. Продуктът следва да потиска растежа на космите, като води до тяхното изтъняване и изсветляване. Също така, той обещава да предпази от потъмняване на кожата и да осигури комфорт и предотвратява появата на проблеми свързани с епилация или кола маска. Според инструкциите, продуктът следва да се нанася ежедневно, в продължение на една седмица след епилация и е подходящ за тяло и лице.

Крем за намаляване на окосмяването - Harem's After - Wax Care Cream 3

Продуктът е представен в пластмасова опаковка, с помпа. Помпата е двойно предпазена против разливане с вътрешна и външна капачка. Тя максимално улеснява дозирането на крема. На цвят той е бял, но при разстилане веднага става безцветен. Най-изненадваща за мен, обаче, е консистенцията. Аз очаквах продукт, който да усещам мазен. Вместо това, кремът на Harem’s е с лека консистенция – тя е хидратантна и бързо попиваща в кожата. Той не оставя повърхностен мазен слой и след употреба заглажда кожата и я прави много мека на допир.

Моят опит с кремът за намаляване на окосмяването на Harem’s 

На първо място, това е един много лесен за употреба продукт. Преди да започна да използвам него, третирах епилираната кожа с хидратант, който смесвах с масло от чаено дърво. Тази комбинация сама си я измислих.  Причината е проста – след епилация фоликулите са отворени и са лесно податливи на замърсяване, а чаеното дърво е мощен дезинфектант. Моята импровизирана смес определено даваше резултати и намаляваше нежеланите реакции след епилация, но имаше и редица ограничения. На първо място, не беше приятна. Чаеното дърво усещах като да изгаря кожата ми, независимо колко намалявам концентрацията му.  На второ място, имаше „технологичен“ процес по забъркване на сместа в точните пропорции. И не най-маловажно, кожата ми усещах постоянно суха. С кремът на Harem’s всичко това отпада като проблем.

Кремът е с много приятен аромат. След нанасяне го усещам с леко охлаждащ ефект, който успокоява бързо раздразнената ми кожа. Използвам го над месец, през което време преминах през два цикъла на косъма без червенини и израснали навътре косъмчета. Поради това считам, че този продукт е идеалната грижа за след епилация. За времето, за което ползвам продукта, не бих могла да потвърдя или отхвърля твърдението, че той намалява окосмяването като прави космите много по-тънки. Като цяло това е много субективен резултат, който при едни би бил по-добър, отколкото при други. Ако трябва да съм честна, имам известни доводи в посока забавяне растежа на косъма. Обикновено за времето от пет седмици имам три цикъла на растеж на косъма. а с този продукт към момента са три. Крайното ми заключение по този въпрос предстои да се формира след още поне 3-4 месеца употреба, когато отново ще го споделя.

В заключение

Крем за намаляване на окосмяването - Harem's After - Wax Care Cream

Продуктът е на цена 17,56 лева и може да бъде намерен в онлайн магазина за натурални продукти и природосъобразен начин на живот на Ханиел Био. В него ще намерите и други продукти, които представляват своеобразен модерен прочит на древни рецепти за красота. За друг такъв, скоро ще разкажа и аз отново.  Благодаря отново на Ханиел Био за предоставената възможност да се докосна до Harem’s като марка и продукти.

Продуктът ми е изпратен за проба от Ханиел Био. Въпреки, че не съм заплатила за него със собствени средства, мнението ми в настоящата публикация е обективно и отразява искреното ми отношение към продукта. Публикацията не е спонсорирана.