Летен таг / Summer Tag

01/07/2017

summer tag летен таг

Този таг си изпросих от Веси от Smileystyle lady, в следствие на едноседмичен творчески застой. Бях изпаднала в интересното състояние, в което хем ми се пише нещо, хем не ми се пише за нещо конкретно. Пожелах си таг и Веси ме снабди с идея. Днешният пост е за лятото – пригответе се да разберете колко го обичам.

1. Кое е любимото ти нещо през лятото?

Beautiful and sunny saturday afternoon☀️

Публикация, споделена от Grimche.com Beauty Blog (@grimche) на

Фактът, че денят е дълъг е определящ за това да харесвам лятото толкова много. Ставам по светло, отивам на работа, след работа се разхождам и се прибирам по светло. Биологичният ми часовник толкова бързо се наастройва, че има чувството, че лятото в един ден мога да направя три пъти повече неща от който и да е друг сезон. Фактор номер две – са дрехите. Мога да си нося роклите без да ми е студено. Освен всичко, мога да тествам козметика в екстремните условия на жега, влага и пот. Именно през лятото разбирам колко точно водоустойчив е един  фон дьо тен и колко време издържа матовия му ефект. На кратичко – на лятото всичко му харесвам и от малка упреквам родителите ми, че не са имигрирали на географска ширина с единствен сезон – лято.

2. Какъв е любимият ти вкус сладолед?

Caramel Swirl Italiano Ice Cream When it comes to our Italiano #Caramel Swirl Ice Cream it’s not a question of 1 scoop or 2, it’s whether or not you finish the whole tub in one sitting! #PowerOfFrozen

Публикация, споделена от Iceland Foods (@icelandfoods) на

Карамел. Дали си го позволявам – почти не. Обожавам карамеловия сладолед, но го хапвам само след като си го заслужа достойно във фитнеса. В противен сучай угризенията на съвестта са по-големи от удоволствието от него.

3. Какво е любимото ти облекло през лятото?

Роклите точно една педя над коляното. Хай-много харесвам тези, които приличат на роклите на малките момиченца и са прибрани в талията и се разшряват надолу. Летните ми рокли са винаги в светли цветове и така освежават допълнително настроението ми.

4. Къде би била мечтаната лятна ваканция?

Аз съм по екзотиката, но по онази тихата и спокойна екзотика. Плаж, слънце, море и тишина. И именно в този рай – аз с Киндъл-а. Мястото не е толкова важно, залагам на атмосферата и спокойствието. Такива местенца има навсякъде, дори и в България и реално „къде“ не е важно. Важно е „как“. Лятото обичам да държа нещата в рамките на спонтанността и простотата. Пътната ми чанта седи отворена в спалнята ми от средата на април и така във всеки един момент мога да хвана пътя за един уиекенд. Мечтаната лятна ваканция обичам да я правя в други сезони – зима и пролет най-вече. Не за друго, а защото мисълта, че ще изпиша Happy Ney Year в пясъка под парещи лъчи на слънцето ме крепи дълго след това и в мразовитите зимни дни.

5. Любим цвят лак за нокти през лятото?

 

Хайде моренце, къде си? ♡ Чакам те с #брокат цвят #copper от @ralena.bg #glitters #grimche #glitteronmynails #nails #nailsglitter #inlove

Публикация, споделена от Grimche.com Beauty Blog (@grimche) на

Кораловите. Независимо дали са на мода или не, в момента в който хвана малко тен, започвам с ярките коралови цветове. Харесвам ги в комнибация с тюркоазените и това е най-честата ми лятна комбинация.

6. Кое предпочитате плаж или басейн?

Life is better at the beach

Публикация, споделена от Grimche.com Beauty Blog (@grimche) на

До скоро не разбирах защо изобщо хората ходят на басеин. Днес също не го разбирам особено, но поне го приемам и от време на време дори и аз ходя.  Аз съм за плажа. Нищо не може да замени мирисът на море.

7. Любим аксесоар през лятото?

Гривничките. Именно онези непретенциозни гривнички, които си купувам от морето и нося в горещите дни в града са най-любимият ми аксесоар. Лятото обичам да излизам дори и без чанта, която като цяло е задължителна за мен.

8. Бикини, танкини или цял бански костюм?

Най-простичките бикини с връзки от страни са любимите ми бански. Харесвам и цели бански. Като цяло обаче – само ги купувам и никога не ги нося. Дори не стигат и до чантата за път. Именно за това обмислях тази пролет да се запиша на плуване, само и само за да ги вкарам в употреба. Не го направих.

9. Любимо лятно питие?

Мохито. Единствено лятото, единствено на плажа и само мохитото мога да го започна от 10 сутринта. И това изобщо не ме притеснява. Ако ми дойде в повечко – просто придремвам.

10.  Любим аромат през лятото?

 

What is the perfect smell of summer? @heeleyofficial Coccobello.Absolutely unique scent of a special coco, summer breeze, seasalt and dreams ?

Публикация, споделена от Grimche.com Beauty Blog (@grimche) на

Карамел и кокос. Това лято обаче, ароматът на кокос има сериозно предимство. Кокосът залегна дълбоко и в храната, която предпочитам още през пролетта тази година. Без да усетя как, почти цялата ми лятна козметика е с този аромат. В очакване съм да разбера до кога ще продължи това и кога ще ми омръзне.