Маска за лице от PhytoEssence: Silk Touch Rejuvenating Face Mask

29/08/2018

Маска за лице от PhytoEssence: Silk Touch Rejuvenating Face Mask

За марката PhytoEssence е ставало въпрос и преди в блога. Продуктите, за които ви разказах тогава в този пост, използвах с удоволствие и до дъно.  Днес имам удоволствието да ви представя маска за лице на същата марка. Тя се казва Silk Touch Rejuvenating Face Mask, а аз я имам и използвам от много време. Тя е на привършване и в момента, в който приключа този пост, ще поръчам следващата опаковка. За мен тази маска е от тези продукти, които са прекрасни в простотата си, лесни и приятни за употреба, но и ефективни.

Маска за лице от PhytoEssence: Silk Touch Rejuvenating Face Mask

Съставки във PhytoEssence Silk Touch Rejuvenating Face Mask

Silk Touch Rejuvenating Face Mask е изцяло натурална маска за лице с тройно действие. Тя съдържа две различни висококачествени глини, които почистват кожата в дълбочина. Маската е обогатена с арганово масло и витамин B5, които хидратират. Подхранващото и възстановяващото действие са осигурени от пептидите от коприна и сквалан. Този продукт, както и всички останали на марката, е без съдържание на синтетични химикали, оцветители или аромати. Базиран единствено на растителни и билкови екстракти,  натурални и етерични масла, маската е разработена въз основата на 100% натурални продукти. А през изминалата половин година, след няколко обрива от синтетични добавки и парфюми, в къщи започнахме да оценяваме високо подобни продукти.

Маска за лице от PhytoEssence: Silk Touch Rejuvenating Face Mask

PhytoEssence Silk Touch Rejuvenating Face Mask е в стандартна за маска стъклена опаковка.

Маската е тебеширено бяла на цвят и няма аромат. Ако все пак трябва да се съсредоточа, за да уловя аромата, то той е много лек, на козметична глина. На пръв поглед, продуктът изглежда твърд, но в момента в който потопя пръст в него, всеки път оставам изненадана колко фин и копринено мек е той. Върху идеално чиста кожа разнасям продукта на тънък слой и го оставям да действа. За разлика много глинени маски, той не засъхва веднага, а за около 5 минути остава кремообразен. След това маската засъхва върху лицето като стандартна глинена маска. Продуктът се нанася лесно и се отмива лесно. Цялата процедура ми отнема по-малко от 10 минути, което за мен е много удобно. Маските, които трябва да се оставят да действат повече от това време, задължително ги забравям.

Маската Silk Touch Rejuvenating Face Mask оставя кожата ми дълбоко почистена, без да я изсушава.

Използвам я веднъж – два пъти седмично, според нуждите и настроението. Забелязах, че посягам често към нея, в деня след излагане на слънце, когато от всички слънцезащитни кремове, които съм сложила, а след това надлежно почистила, все още усещам кожата си някак тежка. През изминалите месеци, по лицето ми започна да се появява акне, което някак считах за отдавна забравено. Именно тогава оцених предимствата на този продукт – само след няколко употреби пъпчиците ми започнаха да повяхват, а след това напълно изчезнаха. Използвах го в комбинация с други продукти от зелен чай, в това число и нощния крем на PhytoEssence. Това съвсем не е изненада: глината е с изключително благоприятно действие върху именно такива пъпки. Тя изсмуква токсините от кожата, не само от повърхностния слой, но и в дълбочина. Маската, за която става въпрос днес, мога да потвърдя, че има сериозна детоксикираща и почистваща сила в една много нежна консистенция.

След Silk Touch Rejuvenating Face Mask тенът на кожата ми е избистрен.

Кожата ми става мигновено по-гладка. След маската задължително нанасям хидратантен крем, който попива мигновено. Макар и подходящ за всички типове кожа, мазните и склонните към акне кожи, смятам, биха били най-облагодетелствани от тази маска. Разбира се, като всяка друга маска на основата на глина, с нея трябва да се внимава и да не се оставя прекалено дълго върху лицето, т.к, след фазата на хидратация и извличане на токсините, идва тази на прекаленото изсушаване. Именно за това и Silk Touch Rejuvenating Face Mask не трябва да се оставя да засъхне напълно.

В заключение, мога само да кажа, че попаднах на един страхотен продукт, който със сигурност ще продължа да използвам и препоръчвам. Маската е на цена от 35,20 лв и е налична в магазина на PhytoEssence Biocosmetics.

signature

Продуктът ми е предоставен от PhytoEssence. Мнението за него е лично мое.