Маска за коса с три възможности за употреба – Garnier Fructis Papaya Hair Food Mask

27/07/2018

Garnier papaya food mask

Купих Garnier Fructis Papaya Hair Food Mask защото е без парабени, без силикони и без изкуствени оцветители, а всичко с тези характеристики обикновено нямам търпение да намажа върху косата си. Отделно, по някакво чудо, останах без маска за коса, а в средата на лятото (дори когато лятото е такова) това е недопустимо. Всеки път фризьорката ме убеждава, че моята коса е за хубав балсам, не и за маска, т.к. е много фина и лека. Въпреки това, аз упорито използвам маски, т.к. дълбоко вярвам и очевидно виждам дългосрочното им ползотворно влияние върху косата ми.

Garnier papaya food mask2

Маската за коса на Garnier Papaya Hair Food Mask

има три възможни употреби. Нанесена за кратко, тя влиза в ролята на балсам. Оставена за три минути, тя вече е маска. Отделно може да се поставя на влажна и суха коса, без да се отмива. Харесвам продуктите няколко-в-едно, въпреки че съм наясно, че те крият известен риск да не изпълняват нито една от функциите си. Papaya Hair Food Mask не ме разочарова. Тя е предвидена за изтощена коса и определено дава резултати на моята дълга до кръста, често боядисвана, тънка коса.

Garnier papaya food mask 5

Garnier Papaya Fructis Hair Food като балсам очаквах, че работи и се оказах права.

При измиване на косата, нанасям малко количество по дължината и изплаквам. Маската прави косата ми лесна за разресване, малко по-плътна и гладка. Под душа ухае страхотно, но този аромат не се задържа дълго след отмиване.

Garnier Papaya Fructis Hair Food Mask като маска ми допадна, но не и като я оставя да действа триминути според инструкциите.

Необходимо ми е около час, за да получа осезаем ефект. И така, след измиване, нанасям, увивам косата с кърпа и около час стоя с нея. Това правя с всяка маска за коса и тази процедура за мен вече е рутинна. След финално отмиване, косата ми е видимо уплътнена и изглежда по-здрава дори и на допир. Смело мога да кажа, че тя добавя хидратация в косъма, от която отчаяно се нуждая след почивката на море. Мия косата си два до три пъти в седмицата и с тази маска мога да поддържам същата рутина. Въпреки това, на втория ден усещам косата си утежнена, като съответно от тежестта – тя е с по-малко обем. Важно е да уточня, че при моя тип коса и моите дължини на косата, продуктът маска е необходимост, а утежняването – страничен ефект. Той е на лице при всяка маска за коса, без изключение, така да се каже – необходимото зло.

Garnier Papaya Fructis Hair Food Mask като балсам без измиване е вероятно любимото ми приложение на този продукт.

Ухае разкошно на папая и усещам аромата и през целия ден. Нанасянето е лесно, дори и на суха коса – продуктът се абсорбира почти мигновено. Той оставя косата ми с обем в краищата и дори е придава лека форма. Така нанесен, продуктът отнема обем от корените, т.к косата ми става по-тежка, но компенсира с обем в дължините. Този ефект не получавам с повечето маски без отмиване, поради което го приветствам сутрин с усмивка. Косата ми не остава лепкава или на клечки.

Garnier papaya food mask 4

В заключение за Garnier Papaya Fructis Hair Food Mask

Маската е с гъста консистенция и се помещава в пластмасов контейнер от 390 мл. Макар и стандартна, за мен това не е най-удобната опаковка за употреба под душа. Количеството също изглежда задоволително, но при дълги коси то се изяжда соста бързо. Всичко това се компенсира от цената – 12 лв., а в момента е и на промоция в DM. Категорично бих я закупила отново, като следващият път бих пробвала някоя от другите разновидности – за боядисана коса, например.

Вие пробвахте ли ги?

signature

Вижте още: Маската за коса на LÓreal: Elseve Extraordinary Clay Mask