Удължаване и сгъстяване на мигли косъм по косъм – защо не се реших?

16/04/2017

мигли косъм по косъм

За добро или лошо, днешният пост няма да е в първо лице. Дълго обмислях процедура по сгъстяване на миглите по метода косъм по косъм. Обмислях дълги и къси мигли, във вариант 3D, 4D, N-D и проведох сериозно проучване по въпроса. След него, реших за себе си, че не си заслужава риска и последиците. С този пост не искам да омаловажавам работата на професионалистите, които поставят изкуствени мигли дълготрайно. Категорично не целя да бъда назидателна и да отказвам тези от вас, които са решили да го направят. Нямам желание да убеждавам колко са сбъркали тези от вас, които вече са го направили и ефекта им допада. Целта ми е да ви запозная с някои подробности, които вероятно няма да ви кажат в салона, така че да вземете за себе си информирано решение.

Днес няма да се спирам на изкуствените мигли, които слагаме сутрин и отлепяме вечер. Ще се занимавам само с изкуствените мигли с полу-постоянен характер. Те се залепят косъм по косъм за естествените мигли и животът им зависи от живота на естествените мигли. Това означава, че ако миглите се подменят по-често, нуждата от подръжка (запълване) при наличие на изкуствени мигли би била по-честа. Като ориентир – подръжка се изисква веднъж на три до четири седмици.

Хубавата страна на изкуствените мигли по системата „косъм по косъм“

Публикация, споделена от Kristine Gurat (@kc_lash) на

Ако и вие като мен прекарвате повече време в Instagram и ви е също толкова слаб ангела, при вида на снимките „преди – след“, вероятно и вие бихте посегнали към телефона, за да си запазите час. Не мога да отрека – изкушението да се събуждаш всеки ден с дълги мигли, е сериозно. То се засилва, при мисълта, че те могат да бъдат толкова дълги, колкото пожелаем. В дните, в които нося изкуствени мигли (от еднодневките), няма как да мина пред огледало и да не изпърхам кукленски. Ако си бях сложила екстеншъни, вероятно щях да прекарам първите три дена пред огледалото, пърхайки. Освен всичко, с тази технология не се налага да чакам месеци докато израстат дълги мигли, подхранвани със серуми за растеж на мигли.

Реално погледнато, „косъм по косъм“ би могло да даде всичко, за което съм мечтала, за време от около 3 часа и на цена на един серум за подхранване на мигли. В момента, в който започнах да обмислям идеята за постоянно подобрение, започнах по-често да нося изкуствени мигли (цели, половинки и снопче по снопче), защото исках да тествам собствените си реакции и тези на другите.

Започнах да откривам не толкова хубавата част.

Първо, по-дългите изкуствени мигли, които обмислях, ми опираха в очилата докато работя. Очила нося само докато работя и то не защото не виждам. Разбира се, спокойно бих могла и да не нося. Извод: Ако носите очила, следва да съобразите дължината, която обмисляте с този факт.

Второ, много малък брой хора им направи впечатление, че имам „подобрение“ в миглите. Любимият ми така и не намери разлика, независимо дали лепих снопчета, половинки или цели мигли. На края дори профилактично питаше дали днес имам мигли. Извод: Ако го правите за другите, а не за себе си – но го правете. Повечето хора вероятно изобщо няма да забележат.

Трето, ръцете ми бяха все в миглите. Постоянно проверявам дали са там, дали нещо не се е разлепило и към края на деня изпитвам адско желание да ги отлепя. Извод: Ако не понасяте чуждо тяло, вероятно ще ви трябва време, за да свикнете.  Миглите удължители не е добра идея да ги чоплите.

Проучванията, които ме отказаха

Удължителите „косъм по косъм“ изискват подръжка, която отнема окол два часа, средно на три седмици. Докато ги носим, не трябва да използваме десмакиянт на мазна основа, трябва да избягваме да ги мокрим с вода, а след душ, трябва да ги подсушаваме. Получих съвет, че най-лесно това става със сешуар. Върху изкуствените мигли не можем да полагаме спирала или поне трябва да избяхваме да го правим. Докато си слагаме сенки, трябва да внимаваме да не падат частички от тях, което е почти мисия невъзможна. Каквото и да си говорим, дори и най – добрте сенки се прашат. Изброявам всичко това, защото то води до две последствия, които мен сериозно ме отказаха.

Първо, фактът, че не мога да почистя грима си добре в края на деня. Всички сме си лягали със спирала и знаем какви са последствията на следващия ден. При мен непочистения грим води почти веднага до възпаление на очите, но дори и да не е така, мога само да си представя количеството непочистен грим, което би се натрупало в рамките на две седмици в основата на миглите ми. Колкото и да размишлявам над темата, постоянното непочистване на грима намирам за нехигиенично.

Вторият проблем е грима. Аз обожавам да слагам сенки и да експериментирам, а изкуствените мигли от полу перманентен вид, реално биха ограничили това, т.к трудно бих почистила падналите върху тях сенки. Тук жертвата за мен става прекалено голяма и реално трябва да избера между това да ходя с грим и без мигли или с мигли и без грим.

Третият проблем е лепилото. Оказа се, че повечето лепила съдържат формалдехид. Това е същият формалдехид от часовете по биология, който се използва за балсамиране на трупове. Това означава, че алергичните реакции към лепилото не са невъзможни, а са напълно реални. За това, преди да преминете към процедурата, задължително трябва да направите тест.

И онова, което е близко до акъла

Проблем номер пет би могъл да се появи от елемента, човешка грешка. Който не работи, той не бърка, но размерът на човешката грешка има различни по мащаб последствия. Любимата ми баба казва, че грешките на инженера стърчат над земята, тези на учителя ходят на земята, а тези на лекаря – лежат под земята. Този афоризъм не го е измислила тя, но той добре илюстрира, че грешки стават и те могат да бъдат с различен размер. И така както препоръчаната козметичка може да ми направи криви вежди, не е изключено човекът, който поставя миглите да ви залепи горния клепач за долния. Да, чух и такава история. Дори и малко вероятно, е възможно.

Публикация, споделена от Charlotte Dyer (@nailsandmorebycharlottedyer) на

Проблем номер шест е очакван. Сменяме миглите си на всеки шест до осем седмици, но винаги имаме мигли. Това означава, че на практика във всеки един момент ще губим и прикрепените към естествените мигли изкуствени косъмчета. Реално, прекрасните залепени мигли ще бъдат удивителни около седмица след интервенция, а преди интервенция ще има тотална несъръзмерност и наличие на къси и дълги мигли. А това е против всичките ми естетически виждания, които са приемливи.

Публикация, споделена от Jen (@lashedbyjen) на

Има и други ограничения, които си заслужава да обмислите преди да инвестирате в мигли „косъм по косъм“. Те мен не ме късаят, защото моите мигли не попадат в нито една от категориите, които ще изброя и съответно лесно се сливат с изкуствените. Удължителите за мигли не биха били подходящи за хора с прави мигли, особено ако те са обърнати на долу. Не мисля, че те биха се преляли добре и при хора с къси мигли.

В заключение

Знам, че холивудските звезди носят удължители и те изглеждат страхотно. Не забравяйте обаче, че миглите „косъм по косъм“ изискват сериозна ангажираност и подръжка, която отнема не малко средства и време. А средства и време са именно тези две неща, с които рядко разполагаме едновременно. Нямам категоричен оговор за себе си за състоянието на миглите след като удължителите са премахнати, но имам подозрения, че последствия за тях също има. В крайна сметка, малко усилие със спиралата сутрин би могло да ни подсигури сходен драматичен и къде по-естествен ефект. Именно за това, за себе си реших да се откажа от предимствата на технологията и да слагам еднодневни изкуствени мигли, в дните, в които драмата на добрата спирала не ми е достатъчна.

Ще се радвам да прочета всякакви коментари, независимо дали те са в подкрепа на моето мнение или не. Все пак, удължителите са нереализиран за мен проект, който беше твърде желан и всички коментари, независико какви, са повече от добре дошли.