Неосъществените продукти за красота на 2016

13/11/2016

„Buy now or regret later“ –  типична фраза за  шопинг маниачка, нали? Е, маниачка или не, в тази така потребителско настроена поговорка има много истина.  Поне за мен. Особено, когато става въпрос за неосъществените продукти за красота.

2016 беше много силна година.  Това беше годината на фрази, които като изрека любимият ми съпруг се усмихва. Якото пазаруване в САЩ, защото моментът е сега или никога,  беше последвано от това си го взех ( почти без да искам) от Лондон. За ежедневните  „това си го поръчах защото тук го няма“ и „това е подарък от сестричка“, въобще не искам да споменавам. Не мога да се оплача, успях да се сдобия с поне едно 80% от желаните за мен beauty продукти. Но останаха едно 20 %, много малък, но капризен процент, които ме преследват като нечиста съвест:  защо не си го купих когато имах възможността?!?
И двете със сестра ми купуваме много козметика, но държа да отбележа, че не я купуваме безразборно, просто ей така, или за да има за какво да пишем в блога. Всяка покупка си има история, страст, желание и копнеж. Разбира се имаме и разочароващи продукти, но в повечето успяваме да се влюбим искрено. Всеки beauty продукт в къщи е истински обожаван и е трудно да се разделим с него. Което не означава че е единствен, разбира се.
Днес няма да разказвам за какво си купих, а за нещата които исках, но не си купих. Ето и моята скромна селекция от истински желани и нереализирани beauty копнежи за 2016.

Неосъществените продукти за красота

Tata Harper Restorative Eye Cream
Неосъществените продукти за красота на 2016
Като цяло марката силно ме привлича защото е разработена с напълно естествени съставки. Четох и четох мнения из Интернет, по списания. За някои този крем е „Ох боже мой“, а за други е просто добър хидратантен крем. Цената е 103 Евро, в Европа може да се закупи от net-a-porter.com.  Докато бях в САЩ, във всяка  Sephora, в която влезнах, пробвах продукта…докосвах го, мирисах го, разнасях го по кожата, но не успях да установя дали реално го искам или не. В крайна сметка, не си го купих и сега е в графата „желан, но нереализиран продукт“. Не ме спря цената, въпреки че е доста внушителна, щях да я преглътна. Спря ме предходно разочарование: точно тогава купих и се разочаровах от околоочния крем на La Prairie и някак си подсъзнателно не исках да се разочаровам от друг много скъп продукт. Продължавам да чета мнения за марката и за крема редовно, без да се решавам да си го купя.
 Edward Bess – Black Sea Precious Pearl Perfector
Неосъществените продукти за красота на 2016
Непозната марка, непознат продукт, но толкова ми привлече вниманието, че моментално започнах да го изучавам . За съжаление, не стигнах до никакъв извод за мен самата, защото за него липсва информация в beauty пространството. Това доста охлади разгорещеното ми желание за покупка. Любим продукт на Опра, обещава невероятна кожа, изравняване, хидратиране и блясък, всичко само с едно нанасяне. При скромната цена от 80 Евро, се въздържах.  Но все пак, няма да крия, че ужасно много ми се иска да го пробвам!
DR SEBAGH Deep Exfoliating Mask
Неосъществените продукти за красота на 2016
Тук нещата са малко по-различни –  в една американска Sephora ми дадоха мостра на този ексфолиант и….не го пробвах докато не се прибрах в къщи! Ах, колко жалко, защото ако го бях пробвала мострата докато още бях в САЩ, щях моментално да си го закупя. Цената на този продукт в САЩ беше малко по-ниска, от тази която аз намирам – 70 EUR. Останах си с невероятното желание да си я купя. За сега още преглъщам пропуска да се сдобия с този продукт в САЩ и все още не съм я поръчала. Това със сигурност е една от най-добрите ексфолиращи маски, които съм пробвала, която буквално трансформира кожата ми.
By Terry – Impearlious Elexir de Perle
Неосъществените продукти за красота на 2016
Копнежът ми към този продукт се корени в това, че обожавам марката. А когато към този афинитет добавим и обожанието на glowing healthy skin, съм убедена, че няма как да не харесам този продукт. Но, той е в списъка на неосъществените по една много прагматична причина – цената. Не мога да преглътна сумата от 125 Евро. Но, както самичка се успокояваме, все пак, всичко е въпрос на време…и пари:)
 Kevyn Aucoin – The Sensual Skin Enhancer
Неосъществените продукти за красота на 2016
И този продукт, тип „многофункционален“ спокойно може да си намери място в моята рутина, разбира се, ако го имах. Той е нещо между коректор и фон дьо тен и със сигурност би бил топ продукт за мен. Освен това е на Kevyn Aucoin – един от най-големите гримьори на всички времена в Ню Йорк. Няма как да не го пожелая. Проблемът с него е, е че е много трудно се намира в търговската мрежа, а ако все пак се появи – е доста скъп. Би го поръчала, но нямам гаранция, че ще улуча цвета, а за тази цена – ми се вижда безразсъдно да рискувам. Надявам се, обаче скоро да извадя този продукт от списъка с неосъществените ми желания.
 African Botanics – Intense Skin Repair Balm
 Неосъществените продукти за красота на 2016
Ще започна с това, че харесвам тази марка. Тя е органична, а продуктите се разработват с етерични масла и натурални аромати. Напоследък се убеждавам в ефикасността на тези органични продукти, но за съжаление, проблемът е сходен – марката е доста непозната в Европа, а нямах възможността да я пробвам с САШ. Също така, все още нямам план и как да преглътна цената от 132 Британски лири.
Rahua Finishing Treatment 
Неосъществените продукти за красота на 2016
Това е отново една марка, която разработва 100% натурални продукти без парабени, силикон, и сулфати. Обещанието на Rahua и техните скъпи продукти за косата, е за 100% блясък. И тук още преглъщам цената на този завършващ продукт, която е 38 Британски лири. Но не съм се отказала и продължавам да работя по въпроса.
Вероятно, ако сте стигнали до края на този пост, си мислите, че тази година съм била много послушна. И аз наистина бях. За това си позволявам и да си пожелая малко, така предколедно. Може пък някой да ме чуе. Разбира се, списъкът ми с неосъществени желания не приключва тук – той е много дълъг. Най-общо причините, които ме въздържат от покупка са или наличие на сходен продукт в колекцията ми или липсата на крайно убеждение, че наистина се нуждая от този продукт. Не на последно място, някои продукти са в ценови диапазон твърде над възможностите ми.
 А кои са  вашите неосъществени beauty желания за 2016 ? Би ми било много любопитно да споделите някои от тези така желани продукти, които в крайна сметка не притежавате. Както и причината за неосъщественото желание.
%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8

By Sani