Отворено писмо до Дядо Коледа

23/12/2016

Скъпи Дядо Коледа-

Вчера хванах девет годишния ми син да пише в Гугъл „Има ли Дядо Коледа?“. И двамата знаем какво означава това, след като миналата година записа появата ти (или по-точно липсата на такава), на шпионската си камера. Отхвърлих съмненията му за пореден път с много изобретателност. Но това ще е до следващия път, в който отново хлапето те надхитри. Мисля, че си ми длъжник и е време да се докажеш. А и аз бях добро момиче тази година. Също така, до сега не е ставало на въпрос, но наистина харесвам брадата ти.

Мисля, че тази година имам повече от всякога право да искам. Искам да ми докажеш, че на Коледа стават чудеса. Когато се събудя в неделя, в Коледното утро, искам в хола да ме чакат бранд мениджъра на американската Sephora и Kat Von D и да ми отправят едно много специално предложение. Kat Von D и аз, да си направим наша марка, която да се продава в Sephora. Вече имам идея и как ще се казва нашата марка.

Дядо Коледа

Оригинално, нали?

Ето и списъкът с материални желания – все пак трябва да ми оставиш нещо и под елхата. Така и така си ми дошъл, а и на Коледа не се идва с празни ръце.

1. Коректорът, който не се набира.

2. Очната линия, която винаги се нанася равна

3. Чантата, в която всичко винаги е подредено

4. Планерът, който сам записва закачките ми

5. Златната Visa, която да ме погасявам в края на месеца

Настоявам да аргументирам желание номер пет, защото ти го пиша за петнадесета поредна година, а ти го подминаваш. Виж, изкушенията са на всякъде. Аз живея и работя в непосредствена близост до мол-а и естествено, от време на време го посещавам. Добре де, в повечето време. Вече имам отправена заплаха, че с тези темпове, съвсем скоро ще живея не до мола, a  на тротоара срещу мол-а. И понеже съм сигурна, че не си забелязал пристрастеността ми към пазаруването (дано не е наследствена), мисля, че е време да постигнем съгласие по паричния въпрос. Изпълни желание номер пет и ще спра да ти напомням.

В очакване, оставам с усмивка. И вие…