Отново за гъбичката – The Original Beauty Blender

21/12/2015

бюти блендер beauty blender

Не искам да бъда груба, но за това ще съм директна. След като инвестирах в оригиналния Бюти блендер, още повече не разбирам защо толкова се вдъхновяват всички и защо точно тази гъбичка е подпалила Youtube, родното пространство и отнася хвалебствия ежедневно. Може би именно тези хвалебствия вдигнаха очакванията ми прекалено много, а след това дойде и разочарованието. Но преди това фактологията – разплащайки се на касата в Сефора този уикенд, просто мернах кутийката с The Original Beauty Blender и грабнах не едно, а две разочарования – бюти блендера за лице /розовия/ и двете малки блендерчета за коректор и други малки зони /неоново зелени/.

бюти блендер beauty blender

Както вече съм споменавала, притежавам Бюти блендери на Inglot и е важно да уточня, че в този пост сравнявам оригиналният бюти блендер с тях. Мисля, че сравнението е честно – и двете са от сравнително висок клас, на цена над средната, продукти, които съвсем не са от класа на китайски дубликати от Ebay. Ето ги и двата, мокри, един до друг:

бюти блендер beauty blender

Най-голямото предимство, посочвано на оригиналният Бюти блендер

е „уникалната му пореста структура“. Да, пореста е. Бюти блендерът е мек, в сравнение с тези които притежавам, е доста по-мек. Навлажнява се бързо и изсъхва по-бързо от тях. Но според мен, поглъща много повече фон дьо тен отколкото е допустимо /или аз съм свикнала/. Този преразход на друг – също драгоценен за мен продукт – определено не ми харесва. Опитах го и с фон дьо тен, който не е толкова течен, както и с BB крем, който е с кремообразна структура – преразходът е на лице, независимо от консистенцията. За да видте колко много попива, по-долу са оригиналният бюти блендер – сух и мокър.

бюти блендер beauty blender

За сравнение, това е блендерът на Inglot, скух и мокър.

бюти блендер beauty blender

С оригиналният, усещането при нанасяне е приятно, основата се разнася равномерно, но това постигам и с бюти блендерите, които имам в момента и то също толкова лесно и успешно. Въпреки, че попива повече продукт от фон дьо тена, мисля, че оригиналният бюти блендер го нанася по-тънко, което в някои случаи е добре, но това се отразява на покривността на фон дьо тена.

Измиването: да, чисти се по-лесно поради порестата си структура и факта, че се навлажнява по-бързо и по-добре. Но и него, също като другите ми гъбички, за последно го видях идеално розов когато го извадих от кутията.

бюти блендер beauty blender

Относно мини оригиналните бюти блендерчета

/или изтърсачетата, както обичам да ги наричам/, те споделят същата иновативна текстура. Меки и приятни са на допир и поради размера им са много удобни за разнасяне на коректор и праймър за сенки. Но те също намаляват покривността на използваните продукти, като в същото време има преразход в количеството им.

Ако трябва да обобщя, може оригиналният бюти бледнър да е по-добър от повечето негови реплики, но категорично има сериозна конкуренция в блендинг гъбичките, създадени от други брандове – Inglot, Real Techniques и други. И честно казано, не оправда очакванията и инвестицията ми от 41 лева.

My BeautyBlender Collection
Liner. Designer by Beauty Blender