Палитрата на Huda Beauty: Desert Dusk

30/10/2017

Desert Dusk by Huda Beauty

Много отдавна не се беше появявал продукт, който да не ми дава мира от момента, в който го видях. Странно, но безпокойствието ми след като станах негов притежател, само се увеличи. Изпитвах някаква неистова потребност да го използвам всеки ден. Именно това ми се случи и продължава да ми се случва с палитрата на Huda Beauty – Desert Dusk.

Desert Dusk by Huda Beauty 1

Фактът, че тя се появи в Sephora беше поредната страхотна изненада, която марката ни поднесе тази година. И без да ви казвам, само като я погледнете, ще си дадете сметка, че Desert Dusk е вдъхновена в топлите, богати цветове на Близкия изток. Всеки път като погледна тези 18 цвята кафяви, оранжеви, бронзови и лилави тонове си представям живописните залези и пустинен пейзаж, които самата аз преживях преди няколко години в Дубай. В края на този пост може да ви се стори, че съм написала ода за Desert Dusk на Huda Beauty и това вероятно ще е точно така. Единствения начин да не харесате тази палитра е това да не са вашите цветове. Във всеки друг случай, ще останете повече от очаровани.

Палитрата на Huda Beauty – Desert Dusk

идва в стабилна картонена опаковка, без четка и апликатори. На горния капак е изобразена Huda Kattan, основателката на Hudа Beauty. Палитрата се затваря посредством магнит и след като се отвори има пластмасов предпазител, полупрозрачен, на който отново застават магнетичните очи на Huda. Цената и е 130 лева, за 18 броя сенки. Сенките не съдържат талк. Всеки цвят си има име и то е отбелязано точно под него. Като завършек в нея има 8 матови, 6 блестящи, 3 дуо-хорм и 1 глитър цят. В нея няма цвят, който да не харесвам, а качеството на сенките е безупречно. За мен Desert Dusk е една изключително добра палитра.

В цветово отношение, палитрата е гъвкава и хваща окото.

Desert Dusk by Huda Beauty 3

Първоначално в нея видях цветове, които веднага определих като „неприсъщи за мен“. За това експериментирах. Именно за това, Desert Dusk е палитра за експериментатори. Тя е за тези, които не се страхуват да бъдат дръзки и да заблестят. Въпреки, че първоначалните ми убеждения бяха, че това е палитра за по-тъмните кожи, бях опровергана. Тя стои добре и на светлата ми кожа. Не мога да не се съглася, че като цяло това не е ежедневна палитра, но няма да ви лъжа, че я изваждам при всеки мини повод който се появи.

Качеството на сенките за мен е безупречно, а пигментът – на ниво.

При матовите цветове разпрашаването е минимално и те се нанасят много тънко. Блендират добре и без особено усилие. Блестящите цветове също намирам за много силно пигментирани. Те се нанасят лесно и застават добре сами (върху праймър) или върху матовите. Те са по-плътни от матовите им другари, полепват по четката лесно, в точното количество. Въпреки по-кремообразната си структура, върху клепача те отново се нанасят тънко. Дуо-хром цветовете очаквах да са по-прашливи, но не са. Въпреки, че от марката съветват да се нанасят с пръст, за мен те излизат най-добре със синтетична навлажнена четка. Дуо-хром цветовете не са напълно непрозрачни, но стоят страхотно когато са надградени. Отделно те напълно се променят ако под тях има нанесен матов цвят.

Его ги и суочовете на цветовете от палитрата. Първите са при пряка слънчева /жълта/ светлина, а вторите са при дневна светлина.

 

Swatched Desert Dusk
Суочове на Desert Dusk при пряка слънчева светлина
Swatches Desert Dusk Natural Light
Суочове на Desert Dusk на дневна светлина

Глитерът е един, в уникален за мен цвят и той е Cosmo. Не съм го пробвала като очна линия, като каквато се твърди, че би могъл да се използваCosmo ме изненада с това, че за него не е необходимо лепило за глитър. Аз лично го нанасям с пръст, като го притискам върху клепача, след като преди това съм нанесла праймър или коректор.

В заключение

Намирам Desert Dusk за много красива, гъвкава и с отлично качество палитра. С всичко това тя оправдава цената си. Хайпът с очаквания за тази палитра в социалните мрежи беше сериозен и след като беше пусната в продажба, се натъкнах на много противоречиви ревюта. Едно от тях беше толкова негативно, че до ден днешен се мисля, че влогърът, който го е направил е държал друга Desert Dusk, различна от като моята. Разбира се, имаше реална възможност Desert Dusk да не ми допадне. Но тя ме очарова. Какво мислите вие за нея?

Maggie