Палитра с коректори Makeup Revolution Cover and Conceal Palette

14/06/2017

Палитра с коректори Makeup Revolution Cover and Conceal Palette

За марката Makeup Revolution започна да се говори много напоследък и има защо. Тя е достъпна и застава зад доста приятни продукти, които аз лично суочвах доста време преди да закупя. Вероятно знаете, но аз съм във вечното търсене на коректори, особено на такива, с които мога да правя контур. Това е едната причина да закупя палитрата за коректори, за която ще ви разкажа днес. Моята  Makeup Revolution Cover and Conceal Palette взех от чужбина, на промоция, в страхотно намаление. За нея заплатих скромните 7 евро, при редовна цена от около 17 лева в България.  Палитрата е вече налична в много онлайн магазини и в България. Моята е най-тъмната възможна – Medium-Dark и това определено не е най-добрия избор ако ще използвам палитрата за коректори. Аз обаче, я взех за да я зползвам за контуриране. Другите възможности на палитрата са Light и Light-Medium. 

Палитра с коректори Makeup Revolution Cover and Conceal Palette 2

Палитра коректори Makeup Revolution Cover and Conceal Palette

Нямам никаква забележка в опаковката на тази палитра коректори. Тя изглежда стабилна, пластмасова и предпазва продуктите добре. По нея се вижда всеки отпечатък от пръсти, но с времето свикнах, че това не е дефект, а ефект за много марки. Огледалото в нея е голямо – категоричен бонус.  Вътре коректорите са осем. Цветово, общо във всички има коректори за всеки цвят кожа. Както споменах, за мен тази палитра е по-скоро контурираща и съм доволна от разнообразието от цветове. Само за индикация – ако трябва да поръчвам палитра с коректори, подходящата за моят цвят кожа би била Light-Medium. Като цяло, Light е еднстввената палитра коректори, в която има цветове с жълт и с розов под тон. В Medium-Dark всички цветове са с жълт подтон. Последните два цвята в палитрата са неизползваеми за мен, освен за някой друг случаен детайл. Като цяло, в палитрата има и светли и тъмни нюанси, което е категоричен цветови плюс.

алитра с коректори Makeup Revolution Cover and Conceal Palette 5

Текстура и нанасяне

Текстурата на коректорите в Makeup Revolution Cover and Conceal Palette е еднаква за всички цветове. Това е една от най-меката текстура в палитра коректори, която съм срещала и е сравнима с тази на Tarte RainForest of The Sea. Коректорите са на мазна основа и това допълнително ги прави още по-кремообразни. При допир с кожата те буквално се разтапят и се разтилят като втора кожа, като остават „маневрени“ известно време след нанасяне преди да засъхнат.  Те не изсушават допълнително сухите участъци и след нанасяне не омазняват кожата. При износване, обаче, сугите участъци към средата на деня започват да се виждат. Това се корегира с добро хидратиране на кожата, нещо, което аз понякога пропускам. Тези палитри категорично не са за мазните кожи. Като цяло текстурата е от онези богатите и сами по себе си мазнохидратантни, които за себе си съм открила, че през деня износването е свързано с допълнително омазняване.

алитра с коректори Makeup Revolution Cover and Conceal Palette 5

Коректорите нанасям и с четка и с пръсти. И в двата случая завършекът е матов. В случай, че използвате който и да е цвят под фон дьо тен-а, тези коректори няма допълнително да го озарят. Като цяло коректорите седят плоско, особено като се нанесат с пръсти. Това не е негатив за мен, но за тези от вас, които очакват блясък и обемност – ще останат разочаровани. Завършекът е леко лепкав, като след няколко минути засъхва матово. В случай, че прекалите с преливането, продуктът изведнъж засъхва и след това не подлежи на „преместване“. При мен, като контур, коректорите издържат цял ден, без да променят цвета си към по-тъмно или по-оранжево.

Покритие и износване

Покритието на тази палитра бих определила като средно. Коректорите позволяват надграждане, а нанесени с четка, покритието им е по-високо отколкото с пръсти или гъба. На място в магазина дълго разглеждах и трите разновидности и някак си, не можах да видя цвят, който да е със силно розов оттенък, така че премесен с друг – с жълт под тон, да даде добър цвят за зоната под очите. За себе си съм открила, че именно тази комбинация покрива много добре сенките под очите ми, каквито имам. Именно за това се спрях на най-тълмната палитра – Medium-Dark и я нарекох контурираща. Хубавото е, че в комбинация на коректорите в палитрата могат да се постигнат всички нюанси. Лошото е, че липсва цвяят със студен подтон.

Палитра с коректори Makeup Revolution Cover and Conceal Palette 4

Независимо дали ще използвате тези палитри като коректори или като контуриращи, смятам, че са добър компромис между цена и качество. Те няма да допаднат на тези от вас, които не са склонни да отделят време и да преливат цветове. Няма да допадне и на много мазните кожи, както и на тези от вас, които хареват побързо засъхващите продукти. Намирам  Makeup Revolution Cover and Conceal Palette идеална за лятото, когато тенът ни се променя. Като цяло, текстурата и завършекът ми допадат. Не харесвам обаче това, че палтрата е гладка и леко блестяща и цялата става на пръсти и трябва да я почиствам след всяка употреба.

Ето и линк към трите продукти в онлайн магазина Enzo.bg.

 

 

Makeup Revolution Cover & Conceal ??????? ????????? ???? Light 10 ??.
Light
Makeup Revolution Cover & Conceal ??????? ????????? ???? Light - Medium 10 ??.
Light-Medium
Makeup Revolution Cover & Conceal ??????? ????????? ???? Medium - Dark 10 ??.
Medium-Dark