Една палитра на Urban Decay: Прекрасната Smoked

28/05/2017

Палитрата SMOKED URBAN DECAY COLORS

Нека започна с това, че Smoked палитрата на Urban Decay е сред най-любимите ми. Имам я много отдавна – беше подарък. Много дълго време единствено и се любувах в благоговение средно по два пъти на седмица.  Снимки на тази палитра многократно съм ви показвала и интересът към нея винаги е бил голям. Макар и закъсняла, днес идва нейния ред. Тя е за тези от нас, които обожават онзи крайно секси грим, съвършено опушен с много драма и цвят.

Палитрата Smoked от вън

Палитра на Urban Decay : Smoked

Палитрата Smoked е във винилова опаковка, черна на цввят, с цип отстрани. В нея са включени мини размер на праймърът Primer Potion и книжка с 12 варианта на опушен грим. Винаги ми е интересно да разглеждам тези книжки, т.к. в тях има много интересни идеи за поставяне на различни цветове според различните форми очи. Когато се отвори, в палитрата има пълноразмерно огледало и моливът 24/7 Glide-On Pencil in Perversion. Не бях пробвала този молив докато не дойде в палитрата, но веднага след като го опитах, разбрах защо е включен. За мен това е най-черното сред черните, а от такъв продукт има много смисъл в палитра, предназначена за опушен грим.

 

Сенките в Smoked

Kinky / Freestyle / Mushroom / Backdoor / Blackout / Barlust / Rockstar / Evidence / Loaded / Asphalt

В Smoked има общо десет сенки, четири от които са с напълно матов завършек. Те са цветово балансирани и има както неутрални, за база и преход, така и цветни пригметни за цветен опушен грим. Моите любими са Rockstar и Loaded. Няма да се спирам на описанието на цветовете, но ще отделя внимание на представянето на самите пигменти. Всички сенки са с много добро качество, много добра пигментираност и почти не се разпрашават. За мен най-добрите цветове са Mushroom, Barlust, Rockstar и Loaded. Те са много меки и с тях се работи много лесно. Най-слабият цвет според мен е Evidencе – усещам го леко сух, което прави пигментираността му малко по-слаба. Когато казвам, че цветът е „слаб“, нямам в предвид, че е лош. Той просто се различава от останалите в палитрата.

 

Поставен върху клепача, матовият Freestyle се оказва точно с цвета на кожата ми, което вероятно означава, че ще го ползвам по-малко. Тези от вас, обаче, които са с по-тъмна или по-светла кожа, биха го оценили. Kinky е леко по-прашлив, но ме изненада с това, че е много пигментиран и въпреки че е светличък, е видим. Освен това се прелива учудващо добре.

Издръжливостта на сенките, нанесени с Primer Potion под тях, е над девет часа. Имайте в предвид, че аз никога не съм ги носила повече от това и в края на деня те са леко избледнели, но са видими и намястото си. Те никога не са набрани в сгъвката на окото. Моливът Perversion нанесен в долната страна на окото, при мен започва да се размества след около петия час на носене, но това категорично не е нещо, което не бих преживяла.

В заключение 

Палитрата ще допадне на тези от вас, които харесват силните цветове. Иначе казано, любителите на неутралните цветове, могат да прескочат Smoked и да се обърнат към Naked 2 и Naked 3 палитрите на Urban Decay. Като цяло на мен ми липсва едно студено кафяво, както и сянка с много металически блясък. В тази палитра има сатенени нюанси с блясък и пигмент и те са онези прекрасни и умерени завършеци, характерни за Urban Decay.  Като цяло липсите и забележките ми към тази палитра за грим са минимални. И всички са напъно оправдани. Smoked е компактна и определено носи идеята „преносимост“ в нея. Тя е налична онлайн, като в момента в сайта на Urban Decay се продава за 20 USD.