YSL Couture Palette Colletor – Keep an Eye On Me

28/03/2017

Палитрата на YSL Couture Palette Colletor Keep an Eye On Me

Новата колекция на Yves Saint Laurent е сред най-красивите за мен тази пролет. Тя е вдъхновена от графити рисунките в големите градове по света и от градския живот като цяло. Ако трябва да съм честна първоначално това ми се стори ирончно. Съгласна съм че и графитите и грима са изкуство, но някак си не очаквах бранд като YSL да намери вдъхновение точно в тях. Колкото повече размишлявам над темата, обаче, толкова повече приемам идеята. А и какво значение има вдъхновението, когато крайния продукт е просто прекрасен. От колекцията Пролет 2017, The Street and I , аз се сдобих само с палитрата – Keep and Eye On Me.

Палитрата на YSL Couture Palette Colletor Keep an Eye On Me

Външният вид на Keep and Eye On Me е различен от всичко, което очаквах.

Няма как да не се съгласите, че от вън тя изглежда урбанистично агресивна и предизвикателна. Призивът Keep an Eye on Me, ми звучи точно като израз от улицата, а розовия фон на надписа засилва допълнително това усещане. В палитрата, цветовете са живи и наситени. Имаме сатенено оранжево, сатенено Барби розово, брокатено бледо шампанско, блестящ пепел от рози и полу-матово сиво. Всъщност, всички цветове без сивия имат в тях някаква загадка за блясък. Харесах палитрата, защото това определено не са моите ежедневни цветове. Те накараха въображението ми да се развихри извън рамката.

Палитрата на YSL Couture Palette Colletor Keep an Eye On Me

Текстурата на сенките беше втория фактор, който ме подтикна към покупка.

Ако трябва да в определя с една дума – то тя е извън земна. Консистенцията на сенките се усеща като лека, мека и почти кремообразна. Цветовете са силно пигментирани и се преливат без никакво усилие. Освен това издържат цял ден без да изгубят вида си. Суочовете по-долу са направени по стандартния начин, без праймър, с пръст и едно минаване. Моите клепачи се събират и не бих си и помислила да използвам сенки без праймър, т.к сенките ми бързо биха се набрали в сгъвката на окото. Праймърът, обаче при мен не се отразява на пигментираността на сенките.

Цветовете в палитрата

Палитрата на YSL Couture Palette Colletor Keep an Eye On Me

Kакто вече споменах, те са отвъд комфортната ми зона. След като се прибрах, разгледах грима на модела от рекламата и той ми се стори прекалено дързък, за да го възпроизведа и нося. Палитрата и цветовете в нея, обаче, се оказаха много гъвкави. С тях можем да направим деликатен грим, като запазим оранжевият основен цвят, а можем и да бъдем експериментаторски дръзки. Оранжевият цвят в Keep an Eye on Me, за мен е уникален. Той е примес от оранжево с розовеещо червено и прави двете розови сенки в съседство абсолютно уместни. Сивата матова сянка е изключително пигментирана и т.к самият и цвят е тъмен, изисква по-внимателно отношение, т.к. ако се поувлече човек, може да обърка нещата. Барби розовото, поставено до сивото на моят клепач застава почти като матово. Двете розови ще са идеални за лятото, когато хвана малко повече тен.

Палитрата на YSL Couture Palette Colletor Keep an Eye On Me

Keep an Eye on Me е категоричният ми фаворит за сезона.

Компактната опаковка я прави лесно преносима, а всички знаете, че за мен това е важен фактор. Качеството на пигмента и на текстурата на тези сенки е отлична и в мига, в който видях палитрата, трябваше да я имам. Цената и е 120 лева (в Douglas), което надвишава леко бюджета ми за подобен продукт. За това реших да я приема като малка глезотийка след тежък работен ден.

When the sun is shining bright 🙂 🙂 🙂

Публикация, споделена от Grimche (@grimche) на

In love with @yslbeauty and their #KeepAnEyeOnMe #palette. It’s absolutely gorgeous ❤❤❤

Публикация, споделена от Grimche (@grimche) на