Givenchy: Dahlia Divin Le Nectar de Parfum

18/08/2017

парфюм Givenchy Dahlia Divin Le Nectar de Parfum

Много харесвам парфюмите на Givenchy. До съвсем скоро от серията Dahlia Divin познавах само Dahlia Noir. Към него преди време подходих с големи очаквания, но той така и не завоюва място на вечна класика. В него имаше някаква тръпчива нотка, която просто не успях да преглътна. За Dahlia Divin Le Nectar de Parfum, от друга страна, нямах никакви очаквания. Експертните носове го определят като по-плосък от Dahlia Noir, но на мен много ми допадна.

Посланията на парфюма Dahlia Divin Le Nectar de Parfum са свързани с лукса. Ароматът му се описва като безвременен и фино дървесен, който омагьосва изведнъж със сладникавите си върховни нотки. Ще бъда честна, по някаква причина този парфюм ми е много труден за ревю. Настоящата статия може да бъде дълга точно пет думи: „Харесва ми, не знам защо“. Ще се опитам обаче да бъда по-обстойна в това ревю на

Givenchy – Dahlia Divin Le Nectar de Parfum

Парфюм Givenchy Dahlia Divin Le Nectar de Parfum

Външният изглед навява класически, златен лукс. Правоъгълната, прозрачна бутилка със златни нюанси излъчва много топлина и шик. Като се замисля, този аромат е златен във всеки един смисъл на думата – от златните нишки, увити около гърлото на бутилката, до цялостното усещане и излъчване. Мисля, че бутилката на Dahlia Divin Le Nectar de Parfum  е сред любимите ми по форма опаковки. Намирам много красота в простотата, изчистените линии и тежката стъклена бутилка.

Dahlia Divin Le Nectar de Parfum го чувствам като напълно завършен парфюм, който е много приятен за носене. Той е богат точно толкова, колкото е необходимо, и се развива върху кожата много фино. При разработването на аромата Франсоа Дeмаши залага на мимозата, като я превръща символична за този парфюм. Нотките жасмин, присъщи за цялата линия на Dahlia Divin, са обогатени с елегантно чувствена роза. Ароматът започва с вечните флорални нотки, обогатени от модерна сладост – много нежна и умерена. В основата му триумфират леки дървесни нотки, които придават на аромата чувствената топлина.

Присъдата

Парфюм Givenchy Dahlia Divin Le Nectar de Parfum 3

За мен това е аромат – есенно-зимен, който спокойно може да се носи и в летните вечери.  В него има много изтънченост и женственост и определението „еликсир на божествената сила“ му подхожда. Dahlia Divin Le Nectar de Parfum е идеален за тези, които не харесват тежките аромати, но търсят парфюм с много присъствие. Върху моята кожа и в летните жеги, ароматът се задържа около 6 часа. Усещам го като сладък и вкусен, но по един много зрял и изтънчен начин.

Парфюмът, за който ви разказах днес, ми е любезно предоставен от магазина за парфюмиFragrances.bg на „Венера Козметикс”. Те предлагат невероятно богат асортимент от мъжки и женски парфюми, 100% оригинални и без компромис в качеството. Лично аз в техния магазин намирам на много добри цени вечните аромати, които поддържам в наличност и по принцип откривам много трудно. Такива са Cerruti 1881, Hugo Deep Red  и много, много други. Във Fragrances.bg са налични и други мои любимци като Lancome: La Nuit Tresor  за 115 лв за 50 ml. и Малка черна рокля от Guerlain: La Petite Robe Noire Couture за 89 лева за 50 ml. 

За финал оставям линк, от който можете да свалите Парфюмите от А до Я, издадена съвместно с „Венера Козметикс“. Това е първата безплатна е-книга на български, посветена на парфюмите.

 

Продуктът в тази публикация ми е предоставен за проба от „Венера Козметикс“. Въпреки че не съм заплатила за него със собствени средства, настоящият пост отразява мнението ми за него, обективно и безпристрастно.