Първият Рожден Ден на нашия блог

15/11/2016

Днес е първият Рожден Ден на нашия блог.

Всичко започна в един есенен, ноемврийски ден на 2015г. След двуседмична подготовка, публикувахме първия пост за прекрасния парфюм Daisy на Mark Jacobs. Това, което не знаете е, че ден по-късно го свалихме, за да продължим да го редактираме. Редакцията отне шест дена и на 21 ноември го качихме отново. Сигурна съм, че това е постът, който никой не прочете. Няма да пропуснете нищо, ако не го прочетете и днес. От тогава до сега, списъкът с нещата, които бихме желали някой да ни беше казал преди да стартираме блог-а, нараства с всеки ден. Това са нещата, които ние не знаехме. Днес ще ви разкажем за нещата, които вие не знаете (но вероятно подозирате).

Нашият блог Grimche.com е продукт на третата смяна. То е онова, което се случва в малките часове на нощта, след като се приберем от работа и обслужим обитателите на нашите домове. Идеята за всеки пост се ражда в Планера. Тогава му се задава и седмица, в която ще се публикува. Постовете се случват навсякъде: в офиса докато нахалния шеф наднича над рамо, на таблета в чакалнята на летището, на лаптопа преди да сън, на телефона в метрото. През тази една година се научихме да оптимизираме времето, дори и в екстремни условия на мрънкащо дете и къща, която прилича на бойно поле.

Първият рожден ден на нашия блог

Преди една година, нямахме идея какво е SEO, meta описание, фокусна дума, хединг, snippet review. Хаштагът приличаше на китайски йероглиф. Разликата между страница и категория в платформата на WordPress не беше ясна на никой. Зимният сезон и липсата на светлина правеше заснемането на прилични снимки невъзможно и с ужас установихме, че най-добре те стават в банята. Суоч-овете се оказаха сложна задача. Ще запазим за нас броя на случаите, в които върху ръчичките на някой от синовете ни сме мазали праймър, а след това сме нанасяли сенки. И за да не протестират, ги убеждаваме, че са индианци. Това не остана без последствия, разбира се. До днес, когато са с нас на пазар, задължително отиват и си слагат по две тъмни линии от всяка страна на бузите. И имат вкус – задължително избират сенки от висок клас, „защото са с по-силни цветове“.

Първият рожден ден на нашия блог

Тази една година беше интересна и за нашите половинки. Те станаха по-търпеливи когато влизаме за пет минутки в Sephora и излизаме след четиридесет с две торби. Това разбира се докато гледат децата. Научиха се и да кимат разбиращо докато им обясняваме разликата между два цвята, които им изглеждат съвършено еднакви. Те никога не разбраха вълнението и радостта при вида на нова палитра, но и не изкритикуваха шопинг разтройствата в козметичните магазини. Научиха се да приемат всичко с усмивка, дори когато вечерята изгаря, а домакинята е застанала в кучешка поза, за да извади прилична снимка на продукт.

През тази една година научихме много. Grimche.com се превърна от проект, в третото ни детенце, което ежедневно обгрижваме. И до днес се радваме на всяко харесване и четем всеки ваш коментар с много вълнение. Искаме сърдечно да благодарим за подкрепата – без вас нищо нямаше да е същото. По случай рождения ден на Grimche.com. утре сутрин ще почерпим с един Giveaway. А днес – останете с усмивка, както всеки ден си пожелаваме.

untitled-1