Сапун на прах от Indemne: Moussaillon Soap

22/05/2017

Сапун на прах от Indemne Moussaillon Soap

Практически всяка седмица на пазара излизат нови и нови марки натурални сапуни и те вече не са изненада за никого. На скоро, обаче, докато браузвах в Интернет, попаднах на тотално различен продут в тази категория. Никога не бях виждала нещо сходно. Moussaillon Soap, поне за мен, е оригинален и уникален продукт, който преди не бях срещала. Възможно е, разбира се, това да е просто стара идея, която е преродена в нова форма и ако вие познавате еквиваленти, ще се радвам да ми ги споделите в коментар. Основната разлика между Moussaillon Soap на Indemne и висчко познато за мен до сега, е в текстурата, вида и начина на нанасяне. Moussaillon Soap хвана вниманието ми мигновено, любопитството ми надделя и нямаше как да не го поръчам.Сапун на прах от Indemne Moussaillon Soap 3

Описание и първи впечатления от Indemne Moussaillon Soap

И без да бях направила щателно проучване на марката Indemne, със сигурност щях да дам произход на продукта – Франция. Харесвам синьо-жълтата цветова гама на продукта, която автоматично води асоциацията към френския Прованс. Опаковката е направена така, че да обслужва същността и дозирането на продукта. Под лепенката се намират шест отворчета, които се отварят чрез завъртане. Много интереса концепция, която мен лично ме улеснява при използване на продукта под душа, за където е предназначен.

Moussaillon Soap на Indemne е сапун на прах, който е разработен със 100% натурални съставки. Той съдържа меките и щадящи екстракти от маслина, органично масло от шеа и зеленчуков глицерин. Продуктът се използва като се посипва директно върху кожата на тялото и ръцете. Този сух сапун има уникален аромат на лимон, той е жълт на цвят, а текстурата му наподобява пясък. Понякога се чудя, дали не съм използвала прекалено дълго течен сапун, че всичко това ми се струва толкова вълнуващо странно.

Сапун на прах от Indemne Moussaillon Soap

Моят опит с първия в живота ми сапун на прах Moussaillon Soap от Indemne 

При 100% натурален продукт, няма как да не започна с любимата ми напоследък тема за съставките. Moussaillon Soap съдържа активна съставка натриев оливат, който носи почистващата сила на продукта. За да не ставам скучна, ще кажа само, че натриевият оливат е натриевата сол на мастната киселина на маслиновото масло. Маслиновото масло в сапуните определено е търсена от мен съставка, която ми липсва от момента, в който се отказах от твърдите сапуни. Това беше преди около десетилетие. Във времената, когато в България нямаше качествени измиващи средства, се сдобивах с прословутите маслинови сапуни от Гърция. Обожавах ги, защото ги усещах меки на кожата, почистваха я добре, без да я изсушават и дразнят. Те бяха идеални във времената, в които борех младежкото акне. Moussaillon Soap прави точно това по добрия познат начин. Знам, че вече предполагате, че с този сапун си измих и лицето. Нищо че инструкциите са „за ръце и тяло“.

Moussaillon Soap излиза с консистенцията на пясък, но при досег с водата моментално омеква. Той не образува богатата и мека пяна, но честно казано, аз спрях да я търся, откакто установих, че тя само изглежда добре и изсушава прекомерно кожата ми. Въпреки това, този сапун на прах се разпенва достатъчно, за да почисти ръцете и тялото.  След отмиване с вода, върху кожата ми остава един много лек филм, който не е тежък и не ме дразни. Усещането, което имам е за чиста кожа, без загубена хидратация, гладка и много, много комфортна. Обожавам и остатъчния аромат на маслини и домашен сапун, който ме връща към детските ми години.

Процесът на използване на Moussaillon Soap 

има няколко особености. На първо място, това е дозирането. Ако поръсите прекалено много продукт върху даден участък, той няма да се разпени целия. Част от него ще се превърне в нещо с консистенция подобна на паста. Също така, ако решите да то използвате в банята, наръсването по цялото тяло може да се окаже времеемко. Тези два проблема се решават ако продуктът се поръсва върху стандартната гъба за душ. Използването му по този начин ще предотвърти и навлизането на влага и нарушаването на оригиналната суха консистенция.

Сапунът Moussaillon Soap е подходящ за хора с чувствителна кожа поради нежните си съставки.  Той е удобен да се използва и като ежедневен сапун за ръце и стои много красиво на мивката в банята. Консистенцията и интересното му приложение определено хванаха вниманието и на девет годишния ми син, който с него си мие ръцете сам, без десет подканвания. А това, каквото и да си говорим, е допълнителен бонус. Този сух сапун няма да допадне на традиционалистите. Няма да допадне и на тези от вас, които са свикнали с богатите пяни. Всички останали, мисля че много биха се забавлявали.

Сапунът на прах е много икономичен и опаковката от 100 грама вероятно ще ви стигне за много време. Цената на Moussaillon Soap на Indemne е 29,99 лв. и той е наличен единствено в Beautyskin.bg.  Там може да намерите и други продукти на Indemne, някои от които в момента проучвам. Те са 100% веган и не са тествани върху животни. Всъщност, както и преди съм казвала, поръчките от Beautyskin.bg са си истинско преживяване. Обожавам момента, в който отворя кутията и разтворя розовата опаковъчна хартия. Винаги ме лъхва един уникален аромат, на който се наслаждавам докато прочитам персонализираното писмо. Когато поръчах Moussaillon Soap имаше още един детайл – истински цветчета.

Други постове за продукти от Beautyskin.bg:

Кремове от See See: Mineral Hand Cream and Soothing Creme For Dry Skin

Маска за тяло от Мъртво Море: See See Dead Sea Mud Body Wrap

Измиващ гел на Mia Höytö : Kaunis Facial Cleansing Gel

Fun’Ethic: Новата Био Козметика