Съботно кафе с Таня и Маги: Как се грижа за кожата си през есента?

13/10/2018

Съботно кафе с Таня и Маги Как се грижа за кожата си през есента

Вярвам, че всички сме забелязали колко са различни есента и лятото. Един от симптомите на настъпващата есен, за мен винаги е било промяната на състоянието на лицето ми. Това, съответно, изисква незабавна промяна в рутината за грижа за кожата. Ето какво се случва – всяка сутрин ставам и правя едно и също – измивам се, слагам хидратант, а след това крем. След няколко часа, обаче, рутината, която е сработвала прекрасно през изминалите няколко месеца, се оказва недостатъчна. Още преди обяд започвам да усещам кожата си опъната и суха. В този момент наистина разбирам, че лятото е свършило и че трябва да сменя продуктите. С днешното кафе, с Таня от Tanix’s Happy Place Blog ще ви разкажем как се грижим за кожата си през есента.

Смяна на измиващия продукт

Youth to People superfood Antioxidant Cleanser.

Това е първата стъпка в сутрешната рутина е първото нещо, което променям. Лятото винаги търся клензър, който да е по-дълбоко почистващ. С настъпване на есента винаги се насочвам към по-щадящите почистващи продукти. Тази година, когато избирах измиващ гел, бях категорична, че исках да е минимално изчистен от химикали, по възможност да няма диметикон, който да изсушава кожата ми допълнително. От едно известно време използвам продукт на Youth to People, не небезизвестния Superfood Antioxidant Cleanser. Той е е богат на антиоксиданти почистващ гел, с вложени в него суперхрани като кейл, зелен чай, спанак и витамини. Те балансират и отстраняват токсините, без да пресушават и остъргват кожата.

Есента за мен е сезонът на маските за лице.

Маска за „порасналите“ пори

Аз имам широки пори. Целогодишно. След лятото обаче, порите ми са още по-видими. Есента за мен е периодът на глинените маски. С тях се опитвам да ги върна размера на порите ми до размери, които намирам за приемливи. Октомври е месецът, през който глинената маска е задължителна два пъти в седмицата. Към края на месеца състоянието на кожата ми е нормализирано и се връщам към това да я използвам един път в седмицата. Към момента използвам City Block Purifying Charcoal Clay Mask на Clinique, но възможностите тук са много.

Хидратация и слънчеви петна

Eisenberg Paris Firming Remodelling Mask

Гордо мога да заявя, че това лято не се сдобих с нови слънчеви петна, които да заличавам през есента. Ако имах такива, задължително щях да включа C+C Vitamin Line терапията на Natura Bisse и маската с мента. Това е комбинация, която за мен работи, поради което от много време я експлоатирам. През есента за мен хидратацията остава много важен елемент, т.к. моята кожа е изключително чувствителна на големите температурни амплитуди в рамките на един ден. Към хидратиращите маски съм станала много претенциозна и към момента не съм намерила идеалната за тази есен. Използвам различни, в търсене на моята. Започнах да използвам по-често сутрин Eisenberg Paris Firming Remodelling Mask, която открих преди година и с която се чувствам толкова добре, че не мога и не желая да заменя.

Нов крем и серум за лице

Vichy Idealia Skin Sleep Life Serum

Ако лятото предпочитанията ми за крем бяха насочени към леките текстури, които бързо се абсорбират, есента много бързо ги насочи към по-сериозните кремове, които проникват дълбоко и задържат хидратацията в кожата през целия ден. Есента е сезонът, когато пускам климатиците да духат топло и започвам да пия по-малко вода. Изведнъж (и неусетно) се появяват много сухи участъци по лицето ми в областта на бузите, които в някои дни могат да бъдат и болезнени. Тази година се спрях на продуктите на Vichy.

И така, есента, независимо дали ни харесва или не, е тук. С нея са факт и много промени в ежедневието ни, една от които е грижата за кожата. С този пост не целя да бъда изчерпателна, т.к. намирам темата за есенната рутина за неизчерпаема. На сутрешно кафе, само исках да се спра на основните промени в рутината ми за грижа за кожата. Не забравяйте да надникнете в блога на Таня, за да видите как се грижи за кожата си тя през този така красив, преходен сезон.

signature

Още по темата:

След-лятната коса