Ружът на Too Faced: Sweethearts Blush

06/12/2015

Ружът на Too Faced: Sweethearts Blush

Ружът на Too FacedSweethearts Blush ме грабна още от опаковката. Тя представлява розово картонено сърчице-кутийка, нежна и привлекателна, с позлатени ръбчета, винтидж, като излязло от шестдесетте години. Да, това ще е положително ревю на един продукт от моя ежедневен грим.

Untitled-3

Колкото повече пробвам американска козметика (да уточня, декоративна козметика) все повече се убеждавам, че тя по нищо не отстъпва  на наложената италианска или френска. В някои отношения – като трайност, опаковка или име на продукт – дори ги надминава.

Такъв е и случаят с марката Too Faced. Руж, който остава непокътнат през целя ден? Има го! Има го и на вечеря.

На Too Faced първото нещо, което си купих беше именно руж –  обикновен руж, едноцветен (от старата колекция, нюанс Baby don’t peach), който вече е на привършване. Впечатли ме това, че нанесен сутринта, след работа още имах лек цвят по бузките. За това въпросът дали да си взема друг,  отново на Too Faced дори не седеше на дневен ред. Просто купих трицветния Sweetheart в нюанс Peach Beach.

Ружът на Too Faced: Sweethearts Blush

Обичам прасковените оттенъци върху бузките. Смятам, че те придават много невинност, седят естествено и в същото време дават вид на „здрав човек“. Знам че звучи  странно, но на всички ни се случва рано сутрин, в 7 часа да имаме белезникав цвят на лицето и  да изглеждаме като болни или недоспали.. За това за мен е толкова важен ружът – придава свеж и здрав вид за нула време.

Какво е специалното на Sweethearts Blush?

Ружът на Too Faced: Sweethearts Blush

Първо, че е трицветен. Един цвят руж е добре, но с три цвята се постига много по-естествено излъчване. Понякога руж в един нюанс стои много … плоско, като „цапнато“. С трицветнят руж постигам преливане на цветовете и преливане със самата кожа. Това създава перфектният нюанс – прекрасен цвят без да е натруфено,  прекалено, драстично, като контур на клоун. Три цвята, освен всичко,дават свобода: ако днес ми се прииска да съм по-розова, отколкото прасковена – просто наблягам на розовичкото.

Второ: На моята кожа, ружът е много траен. Обикновено руж се слага след фон дю тен, защото така се задържа повече, но ако някой ден ви се иска само руж, пак ще имате дъготрайния ефект. Сърчицата на Too Faced са най-често критикувани по показател дълготрайност. Върху моята кожа, обаче, ружът стои.

Ружът на Too Faced: Sweethearts Blush

Трето – healthy look – без много усилия и само за секунди лицето ми се озарява. Със сатенената си консистенция, ружът е много лесен за нанасяне. С четка погалвам трите цвята, изтръсквам излишното количество, усмихвам се и в най-издадената част от бузките (скулите) и нанасям ружа. Простичко е. Четка и усмивка.

Има и едно четвърто: може да се използва и като хайлайтър.

Големият недостатък на Sweethearts Blush е за тези, които просто обичат матовите цветове. За тях той би бил прекалено блестящ. Също така, мисля, че не би допаднал хора със студен подтон на кожата.

Ружът на Too Faced: Sweethearts Blush
Ружът на Too Faced: Sweethearts Blush

Sweetheart Blush го намираме в три разновидности :

– Candy Glow: ненатрапчиви розови тоналности с лек блясък

-Something about berries: по-силно розови нюанси, с лек червеникав оттенък, подходящ за по-тъмни кожи.

– Peach Beach: лек кафеникаво – прасковено-златист оттенък.

Цената е достъпна –  48 лева в Sephora. Ружчето, обаче е икономично – вече 4 месеца го ползвам и е все толкова, колкото беше и първия ден.

Отново давам присъда – тотален фаворит.