С какво ще ни изненадат тази есен/зима?

13/09/2016

С какво ще ни изненадат тази есен/зима?

Колкото и да не се даваме, и колкото и да не ни се иска, лятото свърши. Сутрините вече са хладни, а вечерите – определено прохладни. И въпреки, че още не съм прибрала лятната украса от терасата, започвам вече да надничам към есенно-зимните тенденции в цветове и гримчета. Този път няма да действам както миналия сезон и да разглеждам списанията  и да го разказвам на дълго и на широко защо отново ни връщат към доброто и класическо старо. Ще съм кратка: очната линия, разбира се, отново е актуална в своеобразие от прави линии и остри ъгли. (Новогодишният) блясък отново се е завърнал, както и опушеното гримче, независимо дали е по-лекичко или е драматично котешко око. Тъмното червило, разбира се, е обратно в играта и вече потръпвам при мисълта на Vamp колекцията на Channel от миналата Коледа. Сините сенки станаха като червеното червило – вечни, и отново присъстват. Останалото, предполагам е въпрос на избор: изсветлените вежди, „глосовите“ устни и червила, спластените мигли…

За мен определено е по-интересно да се разровя в предстоящите колекции на марките, които освен всичко, със сигурност са и с доста интересни имена.

Няма как да не започна с любимите Guerlain и очаквано, тяхната есен, че и зима, са вдъхновени от иконичния аромат Shalimar, който на скоро пуснаха и от известно време нарушава съня ми. Този път, колекцията е колаборация с руския модел Наталия Воянова, за която се твърди, че е дългогодишна муза на марката. По традиция (и сега е момента публично да обещая, че този път няма да се изкуша и да ги купя), имаме традиционните лимитирани версии: Terracotta Terra India, Météorites Perles de Legende,  Rouge G lipstick in 821 Rouge Saphir, както и Precious Eyeshadows in Gold and Sapphire. И тъй като вече имам сериозен запас от Terracotta и Météorites Perles от предходни колекции, лилавото в палитрата го имам в няколко много сходни нюасна, а от миналата коледна колекция имам и лак за нокти в това прекрасно лилаво, тази година ще дам шанс на други марки, спирам да гледам колко е красива и тази колекция, а оставям това на вас:

combine_images

 Chanel много ми харесват тази есен, т.к ни връщат в сивият бетонен град с тази прекрасна изцяло студена сива палитра: Les 5 Ombres de Chanel Eyeshadow Palette, в контраст на свежите нюанси лакове за нокти, които напомнят и за топлината на есента. Двата цвята в перманентната линия на Rouge Allure Ultraberry и Ultrarose вече ги виждам в комбинация със сивата палитра. Двата нови глоса (Super Nude и Super Coral) със сигурност са актуални (и много красиви), но мен още ме вълнува мат-ът.
С какво ще ни изненадат тази есен/зима?
И именно, защото все още ме вълнува матът, голяма част от вниманието ми е насочено към Dior и Rouge Dior Extreme Matte Lipsticks. Цветовете са много дръзки и нямам търпение да се сдобия с едно матово червено.
С какво ще ни изненадат тази есен/зима?
И разбира се, лансирането, за което говори половината свят и съответно беше пазено в сериозна тайна до преди няколко дена – колаборацията на Victoria Beckam и Estee Lauder, като всеки един продукт от линията е лимитиран. Много харесвам цветовете, но истината е, че ги намирам за много „сигурни“, твърдо есенни и леко скучни. Но пък съм убедена, че са с очакваното от Estee Lauder качество. Вчера се зачетох за идеята на Виктория Бекъм в разработката на тази колекция: тя е разделена на основно четири лука, по един за всеки от любимите градове: кафявият нюд за Ню Йорк, бронз и злато – за Лос Анджелис, класическото червено за романтичния Париж, и опушените цветове за драматичния Лондон.
С какво ще ни изненадат тази есен/зима?
Новостта, която определено ме развълнува и в която смятам да задълбоча инвестициите през този сезон, дойде от Too Faced. Освен с коректора си, Born This Way Concealer, с който категорично възнамерявам да се сдобия в много скоро време, Коледната им колекция – Christmas in New York е меко казано, прекрасна и вече в продажба. Grand Hotel Café ще са три прекрасни палитри, с аромат на кафе, общо 18 матови и перлени сенки, два ружа, бронзираща пудра и култовата спирала Better Than Sex. Merry Kissmas сетчето с 4 от най-продаваните Melted Liquified Long Wear Lipstick и 3 от Park Avenue Kisses. 
 С какво ще ни изненадат тази есен/зима?
С какво ще ни изненадат тази есен/зима?
Един специален комплимент за сестра ми – Dolce&Gabbana и прекрасната Wild About Fall. Сестричке, The Eyeshadow Quad in Enchanting Fall  много ще ти допадне и на теб разчитаме да ни разкажеш скоро за тези ярки цветове на Сицилианската есен. Така че ти отправям едно искрено предизвикателство, което се надявам да прегърнеш и приемеш, така или иначе си на вълна италиански марки!
С какво ще ни изненадат тази есен/зима?

И сега, когато вече имам и есенни и празнични фаворити, остана само не леката задача да реша от къде и как да се сдобия по-бързо с тях.