Моля те, не ми купувай сърчица!

14/02/2016

За днес замислях съвсем различен пост, но се събудих с друга идея. Пак ще ви разкажа, за някой, когото също много обичам, но не за кремчето, за гримчето, за очната линия или за базата, която искам да си купя. Днес искам да ви разкажа, за онази част от живота ми, която не мога да си купя, но ме кара да се чувствам също толкова красива. Не декоративно и без грим. Той не е част от колекция – стара, нова, вечна, дори не и limited edition, той е уникат, единична бройка, с диамантче. Необработено.

Опаковката

Непретенциозна, рационална, практична, подредена, премерена – допада ми. Усмихва се като ме види и след няколко минути в моя близост става нежна и топла. Обича да ме държи за ръка и да ме прегръща през кръста.

Продуктът

Обича да говори, да разказва, да споделя, да търси мнение, без да е обсебващ. Слуша, но и чува. Аргументира се спрямо собствената си позиция, която дори и не винаги да ми харесва, знае как да отстои. Кара ме да се чувствам важна, като прави място в живота си за мен. Знае какво се случва с мен, а когато ме съветва, почти винаги завършва с „Ти не ме слушай много…“ Не казва, „Аз ти казах!“, не нахалства, но е там когато имам нужда.

Представяне

Очаквано добре, всъщност не мисля, че някога съм се съмнявала, че няма да бъде. Акцентът често се измества – понякога съм аз, понякога е той. Никога не съм срещала човек, който да иска толкова много да го познавам такъв какъвто е и не е такъв какъвто искам да бъде. Никога не съм заспивала толкова спокойно, когато някой ми говори, неща, които всъщност ме интересуват. Без поза – отношението е константна величина. Не се променя според настроението. Обича да е сериозен, но с мен, често му е и забавно. Не ревнува, не дразни, не ядосва, не се инати. Мотивира ме, оправдава ме, дори и когато съм виновна. Търпелив е – Господи, ако знаете само колко е търпелив!

Един голям минус

Пристрастяващ. Обърна живота ми на обратно и той вече няма да е същия. Респектиращо умен – понякога се чудя дали наистина пък не е от Марс? Та аз дори не знам колко пари е имало в КТБ, преди да фалира!

В заключение

Днес е денят, в който ще подарим, ще получим, ще нарисуваме и ще изядем толкова неща във формата на сърчица, колкото не сме си и представяли. Толкова много, че е възможно в следващите дни и седмици да ни е сладникаво и блудкаво. Но нито един от тези символи на любовта не биха ни накарали да се почувстваме по-красиви и обичани утре, без истинската обич, уважение и щастие. На този така специален за целия свят ден, съм била и сама, и в лоша. и в добра компания, но никога не съм се чувствала толкова красива, спокойна и щастлива. Не ми е празнично и не усещам деня като специален – не ми се празнува по една много проста причина – за мен всеки ден е такъв. Днес мога да избирам между червени сладки, във формата на сърчица:

imageedit_4_8602380670

или целогодишни моменти, изпълнени с положителни емоции.

За това, моля те, днес не ми купувай сърчица!