Фон дьо тен за тяло от Farmona: Sun Balance Bronzing Mouse

24/05/2017

Фон дьо тен за тяло от Farmona Sun Balance Bronzing Mouse

Фон дьо тенът за тяло е продукт, който започвам да обмислям всяка година към края на месец май. По това време на годината, обикновено, роклите и ръкавите ни стават по-къси и излагаме на показ ръчички и крачета, които цяла зима са били скрити. Моята кожа е много светла и първите пролетни разсъбличания, обикновено, са ми некомфортни. След няколко слънчеви баня, нещата се нормализират, но докато това стане – вече с години прибягвам към автобронзанти и фон дьо тени за тяло. Тази година не е изключение и се радвам, че открих Sun Balance Bronzing Mouse на марката Farmona, който ми допадна. Той покрива несъвършенствата по тялото, не остава следи по дрехите и със сигурност ще нанасям религиозно всяка сутрин през следващите месеци.

Farmona Sun Balance Bronzing Mouse 

представлява мус за тяло, разработен от натуралната козметична лаборатория Farmona. Продуктът съдържа термална вода, маслко от  бурити и комплекс Hydromanil, все съставки с добавена стойност за кожата, които го поставят на границата между декоративната козмаетика и продуктите за активна грижа. Sun Balance Bronzing Mouse  обещава мигновен и сияен тен, като прикрие перфектно несъвършенствата по кожата и и придаде здравословен, целунат от слънцето тен. Продуктът се предлага с два цвята, за светла и тъмна кожа. Той обещава да е водоустойчив, да не се „размества“ през целия ден и да не цапа дрехите. На пръв поглед, това са много големи обещания, към които аз лично подходих с много недоверие.

Опаковка и нанасяне на Sun Balance Bronzing Mouse 

Фон дьо тен за тяло от Farmona Sun Balance Bronzing Mouse 3

Продуктът е разположен във флакон, под налягане, чийто дозатор е подсигурен и се освобождава чрез допъллнително завъртане. Фон дьо тенът излиза под формата на не много обемна пяна – мус. Текстурата е лека, което я прави прави разнасянето лесно и равномерно. Всъщност, за мен консистенцията мус е може би сред най-удачните при нанасяне на покривен продукт върху по-големи участъци кожа. След разнасяне, този бронз мус за тяло попива мигновено, без остатъчен филм и оставя кожата с равномерен тен. Завършекът е  по-скоро матов, отколкото сатенен и бляскав и много, много естествен.  Покривността на продукта е средна и това прави продукта адаптивен към повече тонове кожи.S un Balance Bronzing Mouse буйвално се слива с кожата, изравнява тена и я оставя с много лек загар, свеж и погален от слънцето.

Sun Balance Bronzing Mouse се усеща много комфортно на тялото и не тежи на кожата. След първото нанасяне, много силно впечатление ми направи ароматът, който първоначално се усеща по-силно, но след кратко изветрява, макар и не напълно. Този бронз мус се нанася и прелива с лекотата на лосион за тяло и се усеща точно по същия начин. Той е силно хидратиращ, благодарение на активните си съставки, и това допълнително подобрява текстурата на кожата.  Аз лично нанесох мусът и върху лицето си. Вероятно поради натуралния произход на съставките, кожата ми го прие много добре, без раздразнения. Нанесен върху лицето, този бронз мус нямаше нужда от фиксация с прахообразен продукт и се задържа там през целия ден. Оказа се идеален за непретенциозните уикенди без грим.

Завършек на Sun Balance Bronzing Mouse 

Когато става въпрос за фон дьо тен за тяло, от изключителна важност са тоналността на цвета, преносимостта върху дрехите и издръжливостта. Аз лично съм прекарвала час в опит да нанеса равномерно автобронзант по краката си и съм го намирала по роклята и набран в сгъвките час след като съм излязла. Тоналността на Sun Balance Bronzing Mouse е категорично кафява, без оранжеви елементи и отблясъци. Той не съдържа автобронзант и не изменя (кратко)трайно цвета на кожата. Този фон дьо тен за тяло, веднъж попил в кожата, не се прехвърля върху дрехите и не ги цапа. Продуктът е водоустойчив толкова колкото е необходимо, за да не цапа. Той се отмива от кожата напълносъс стандартен душгвл и вода и след баня не остава по кърпите.Фон дьо тен за тяло от Farmona Sun Balance Bronzing Mouse 6

В заключение,  Sun Balance Bronzing Mouse изпълнява обещанията си по най-добрия начин и на мен определено ми допадна. Благодарение на натуралните си съставки, той попива добре в кожата, а не остава като повърхностен слой върху нея. Това прави нанасянето развномерно, завършекът – естествен, а носенето – комфортно. Средната покривност го прави адаптивен към всякакъв нюанс кожа и двата му нюанса, в които е наличен, биха покрили повечето тоналности кожи. При мен този бронз мус за тяло замества напълно лосиона и би ми се искало в него да имаше някакъв, макар и по-нисък SPF фактор. Продуктът е подходящ за тези от нас, които търсят лесно нанасяне и лека и естествена корекция в посока изравняване на тена, Той няма да допадне на момичетата, които търсят пълна покривност и силен, забележим ефект на изкуствен тен.

Цената му е доста под тази на продуктите от тази категория – 17,60 лева за 150 мл. Той е наличен в Moiatakozmetika.com, където са налични и други продукти на марката Farmona.

Вижте още:

Щипките за коса LinziClip