266 Mac vs. 15 Anastasia Beverly Hills Brush

08/05/2016

За култовата четка MAC 217, разказах преди време (тук). На скоро сестра ми услужливо ми подбутна MAC 266, която се оказа не по-малко значима за мен. Малко преди това си купих и 15 на Anastasia Beverly Hills. Тя направи животът ми още по лесен. За това днес ще отделя малко място на тези две четки, с  които поставянето на очна линия и оформянето на веждите се оказа нещо лесно, приятно и успешно. Без място за грешка.

Четка 266 на Mac и 15 на Anastasia Beverly Hills

Mac 266 Small Angled Brush

е малък до среден размер четка, изрязана под ъгъл, плоска и сравнително твърда. Тя е изработена от естествен косъм и е идеална за нанасяне на гелообразна очна линия или за оформяне на веждите. Аз лично мога само да се поклоня пред начина, по който изпълнява функциите си и пред резултата. Той винаги е идеален – права, равна линия. Красотата на тази четка е в нейната многофункционалност. С нея може да се запълват вежди, да се постигат изразени линии със сухи сенки, да се поставят мокри сенки като очна линия, да се поставя гелообразна очна линия. За мен е особено ценна заради последната и функция и с нея поставянето на очна линия никога не е било по-лесно и по-равномерно.

Четка 266 на Mac и 15 на Anastasia Beverly Hills

Потопена в пигмента, четката поема доста цвят, а след това го разпределя равномерно. За някои от вас, тя може да изглежда прекалено дебела за очна линия. За тези, обаче, които обичат по-плътната очна линия – Mac 266 е несравнимо по-добра от всичките и еквиваленти. Дръжката е дървена, удобна за хващане, а косъмчетата са гъсти и твърди, без да драскат и така създават перфектната линия. Краят на четката е подкосен (изравнен) и това спомага за равномерно разнасяне на цвета. Четката не би допаднала на момичета, които търсят много тънка очна линия, но пък е идеална за опушване на очната линия и за по-плътна такава.

Четка 266 на Mac и 15 на Anastasia Beverly Hills

Четка 15 Anastasia Beverly Hills

Когато след педантично скубане на вежди, цяла декада, човек осъзнае, че по-плътните вежди изглеждат по-добре и го правят да изглежда по-млад, а срещата с огледалото прави явни дупчиците, то започва едно велико търсене на продукт за вежди, който ще запълни веждите, ще ги подчертае, без да създава ефекта на нарисуваните вежди. И когато намерим такъв продукт – за мен това е Armani Eye & Brow Maestro, на дневен ред идва въпросът с какво ще се нанася този продукт. За вежди, за мен четка 15 на Anastasia Beverly Hills е невероятен помощник. Четката е от изкуствен косъм, малка, изключително удобно за пътуване, но и много лесна за работа. Косъмчетата са много гъсти, твърди, поемат добре продукт като гел за вежди и го разнасят много фино.

Четка 266 на Mac и 15 на Anastasia Beverly Hills

Четка 266 на Mac и 15 на Anastasia Beverly Hills

Като цяло четката много прилича на Mac 266. За мен удобството на размера при оформяне на веждите е основното нейно предимство. Реално погледнато, двете четки са взаимно заменяеми и ако утре попадна на безлюден остров и трябва да избера една – то не съм сигурна коя бих взела. И ако в момента се чудите какво общо има изгнаничеството на безлюден остров с четките – нека ви кажа. Концепцията „безлюден“ в моята глава включва наличие на (неограничено количество) ягодово мохито, спа център, сок в кокосов орех и две мулатки с дрехи от палмови листа. Така поставено, мисля, че вече е ясно защо дори и в дните „без грим“ не излизам без запълнени вежди. А малко очна линия си е вече половин лук, макар и небрежен.

Четка 266 на Mac и 15 на Anastasia Beverly Hills