Съботно кафе с Таня и Маги: Четките, без които не можем

11/08/2018

След кратка (или не особено кратка) пауза по моя вина, с Таня от Tanix’s Happy Place решихме да подновим постовете в блоговете ни. Тази събота, в нашето „На кафе“ темата е колкото прозаична, толкова и важна. Днес ще ви покажем четките, без които не можем.

Без съмнение, четките са много важни, за да постигнем бързо и лесно хубав грим. Хубавите четки са скъпи, някои от тях дори са недостъпни на българския пазар и именно за това, аз лично ги приемам като инвестиция. Четки купувам постоянно, обикновено импулсивно. Виждам форма, която нямам и мигновено четчицата става моя. Съответно четки имам много и това осъзнавам в момента, в който започна да ги почиствам. Имам и предпочитани марки за четки, като категоричните ми фаворити са от Mac. Когато избирах героите за днешния пост, обаче, осъзнах, че четките, без които не мога са от различни марки. Това са и ежедневните ми фаворити, които сменям единствено и само ако са мръсни, поради което неизползваеми.

Artis Oval 6

Тази четка си закупих в сет с още пет четки на същата марка, който вече съм ви показвала тук. Вълнението ми, когато ги получих, беше огромно, но бързо забравих за четките от сета, с изключение на най-голямата – Oval 6. Тя е с много гъсти косъмчета, гъвкава дръжка и при мен е незаменима за нанасяне на фон дьо тен когато бързам сутрин, а това ще рече всяка сутрин. За нея единствената ми алтернатива е бюти блендера, но той изтънява някои фон дьо тени, поради което Oval 6 е незаменима. Единственият проблем, който имам с нея, е че се почиства сравнително трудно и съхне сравнително бавно, поради което обмислям да закупя втора.

Sephora Collection Classic Collection Must-have Large Powder

Това е една от малкото четки, които дълго търсих дълго, упорито и целенасочено. Когато я намерих, ми се стори скъпа. Ходих да я гледам няколко пъти и накрая просто я купих. Днес мога да кажа, че тя си заслужава всеки лев, т.к. разнася всякакъв вид пудра, пресована или не, по лицето ми, с едно движение. С тази четка лесно уеднаквявам лицето и шията. Тя отново е идеална за онези сутрешни моменти, когато „преди пет минути трябваше да съм излязла“. Не бих я определила като мултифункционална – не смятам, че с нея лесно може да се фиксира не пресована пудра. Но с едно минаване четката матира мазните участъци по лицето безупречно. Мия я почти всеки ден – не пуска косъмчета. Ако има нещо негативно за тази четка, то е размерът и – заема много място в несесера ми за пътуване.

Marc Jacobs The Blush Angled Brush 10

Освен, че това е една от първите ми четки и за мен има емоционална стойност, тя е и много красива. Както името и формата и подсказват, това е четка за руж, но аз я използвам и за бързо контуриране. Четката е много мека, от естествен косъм и лесно прелива прахообразните консистенции по лицето ми. С нея се надгражда постепенно и лесно. Да, цената и е много висока, но я ползвам от толкова време, че не си спомням да я е нямало. Четката е като нова, не губи косъмчета и както е тръгнало, ще я ползвам още дълго време.

MAC 217

Едва ли някой ще бъде изненадан от този ми избор – Mac 217 е любимата на всички и аз не съм изключение. За мен тази четка е съвършена и аз не бих могла да направя грима си без нея. Особено сутрин, особено като нямам време. Във времето съм търсила много еквиваленти, но за съжаление намерих само повече или по-малко успешни алтернативи. Това е най-омразната четка на мъжа ми – имам три от нея и той всеки път не разбира какво толкова специално има в този стрък косъмчета, че постоянно говоря, че трябва да си купя още една.

Anastasia Beverly Hills 15

Това е малкото ми бижу за вежди. Малка, лека и удобна с тази четка бързо рисувам косъмчета там където отдавна ги няма. Основното и предимство над всички алтернативи е прецизността и това, че сработва с всички продукти за вежди, които имам и харесвам. Четчицата има един голям недостатък, с времето косъмчетата и омекват, започват да се огъват, но пък това е нещо, с което успях да свикна.

Това са моите не просто любими, а незаменими четки. Вижте кои четки е избрала Таня, в нейния пост.

signature