Шампоан с хума от Harem’s

11/09/2017

Шампоан с хума суха и увредена коса, склонна към омазняване Harem's

Колкото повече опитвам продуктите на марката Harem’s толкова повече започвам да я харесвам и имам желание да пробвам още и нови техни продукти. Предходният, на който се спрях, беше Крем за намаляване на окосмяването Harem’s After Wax Care Cream. Днешния продукт също много ми допадна и смятам, че заслужава изрично внимание, т.к. предлага изключително добър баланс цена – качество, компромис – резултат. Шампоанът с хума на Harem’s е на пръв поглед много обикновен продукт. Той изглежда толкова обикновено, че вероятно никога не бих посегнала към него в магазина. Отделно, въпреки че вярвам във възстановителните качества на глината за косата ми, шампоаните с глина или хума не ми допадат. Аз имам много дълга коса, която е много тънка, суха в краищата и сравнително бързо омазняваща се в корените.

За да ми допадне един шампоан, той трябва да е нежен към скалпа, да почиства добре, да не натежава върху косъма и да не изсушава допълнително краищата. Досега не съм срещала продукт, от който мога да получа всичко това. Това бяха мислите и чувствата ми, когато за първи път отворих

Шампоан с хума от Harem’s.

Шампоан с хума от Harem's

Опаковката на този продукт е повече от стандартна. Цветът на шампоана е бял, почти прозрачен и ароматът му няма как да остане незабелязан. Не бих могла да го идентифицирам, но на мен изключително много ми допада. Той е доста по-лек след измиване, но толкова ми харесва, че споменът за него предизвиква много свежи и приятни асоциации в съзнанието ми. Продуктът е предназначен за суха и увредена коса, склонна към омазняване. Формулата му е разработена на основата на глина, която освен антибактериално действие има и подхранващ и уплътняващ ефект за косата. Формула на шампоана е обогатена с растителни и етерични масла, витамини, минерали, антиоксиданти и билков пчелен восък. Както всички продукти на Harem’s, така и този е натурален,  не съдържа оцветители, сол, парабени и силикон. Шампоанът съдържа сулфати.

Когато избирам шампоан съм наясно, че избирам грижа за скалпа и корените на косата ми. Шампоанът с хума от Harem’s е с лека текстура и се разнася лесно в корените на косата ми. Той се разпенва добре, поради което го намирам за икономичен. За измиването на цялата коса ми е необходимо стандартното количество – колкото дебелината на конската ми опашка. Пяната, която образува този продукт е малко по-плътна от тази на стандартния шампоан, което вероятно се дължи на липсата на силикон в него. Разликата, обаче, е толкова минимална, че мисля, че при по-къси коси би останала почти незабележима. Шампоанът се отмива лесно и остава косата осезаемо почистена.

Моите впечатления от шампоан с хума от Harem’s

Шампоанът остави косата ми гладка, плътна и с почистени корени. Всъщност, корените ми бяха толкова добре почистени, че веднага след употреба ги усещах като на пружинки. С този шампоан косата ми се омазнява един ден по-късно, което за мен е категоричен бонус. Няма да ви лъжа, наличието на сулфати, първоначално ме озадачи, но именно неговото наличие допринася за чистия резултат в корените. Глината като цяло е утежняващ за косата продукт и ако тя не се олекоти посредством пяна, тя не само няма да почисти косата, но не би се и отмила лесно. В този смисъл, резултатът би бил точно обратен на търсения – косата би слегнала и би се омазнила много по-бързо. Именно този беше резултата след повечето шампоани с глина, които бях опитвала до сега.

Този продукт не дразни скалпа ми, а моят бързо образува пърхот, когато се окаже обгрижен с неподходящия шампоан. Той не изсушава краищата на косата ми нито повече, нито по-малко от други шампоани, но ги уплътнява. Корегирането на сухотата в краищата, обаче, е задача на едни други категории продукти – балсамът и маската за коса.

В заключение

Нямам търпение да опитам този продукт в условията на зимата. Мисля, че тогава би ми допаднал още повече. Цената на шампоана с хума е 16 лева за 400 мл.  и е повече от ниска в предвид разхода и качеството му. Продуктът може да бъде намерен в онлайн магазин за природосъобразен начин на живот на Haniel Bio. Отново там, маниаците по натурални продукти биха могли да открият много интересни нещица. А за всички, които искат да следят новостите покрай тях, последвайте страницата им във Facebook.