10 неща, които трябва да направя през септември

30/08/2018

10 неща, които трябва да направя през септември

Лятото е към своя край и въпреки, че се надявам да има все още хубави и топли дни, с настъпването на септември, започват и ангажиментите. За мен септември винаги е бил месец на подготовка. Това е времето, когато следва да се върна към нормалната си рутина, да започна да ставам рано, да се справям с всичките лични и семейни ангажименти. Септември за мен винаги е бил символ на ново начало, когато си поставям цели. Нещо като новогодишните, но малко по-различни. Надлежно съм ги вписала в „лексикончето“, както нарича мъжът ми моят Bullet Journal.

Ето и 10-те неща, които трябва да направя през септември.

1/ Да се науча да закусвам, обядвам, брънчвам, вечерям и пия кафе с телефона далече от мен. В пълно спокойствие и душевен мир. Без да се чудя какво става в Instagram или Facebook. Без да си пиша с някой и без да раздавам сърчица и палци нагоре по вашите снимки.

2/ Да се подстрижа и да боядисам косата си махагоново червена. Подстригвам се всеки месец, но през септември искам най-сетне да се престраша и да махна поне 10 сантиметра от косата. Защото както е казала Коко Шанел, „A girls that cuts her hair is about to change her life“. Относно червеното – може да е трудно за подръжка, но това лято установих, че червенокосите живеят по-добре и от русите. Стара черноморска поговорка.

3/ Да започна да тренирам отново редовно и да намеря собствена мотивация за това. Август беше мързелив, но през септември трябва да започна да тренирам без треньор. Това автоматично означава, че трябва да намеря много сериозна мотивация, която да ме завежда два-три пъти в седмицата, рано сутрин, до фитнеса.

My other #passions ♡ materialized by @mimsrichardi #cooltshirt #tshirt #individual #instagood #muscles #mascara #musclesandmascara

Публикация, споделена от Margarita Rousseva (@princess_in_wanderland) на

4/ Да спра да купувам неща, които не са ми необходими. Това важи за дрехи, списания, гримове, бижута, планери, канцелария.

5/ Да подготвя детето за учебната година както го правят всички родители. Четири поредни години оставям това за последния момент.

6/ Да отида още веднъж на море. Все пак лятото тази година започна чак в началото на август.

 

7/ Да намеря най-сетне време да пия кафе с моята много близка приятелка Сашка. Все пак тя ме запозна с един от най-прекрасните хора в живота ми, а вече година не можем да напаснем графиците. Саше, взимай бележка.

8/ Да вкарам колата (Беки) в проект. Това ще рече измисляне на проект и реализация. Настоящата и визия не ми допада вече. Стига съм го отлагала.

 

9/ Да продължа да лакирам ноктите си в коралово. Всяка година през септември заменям ярките летни цветове лак с тъмните. Лятото все още не е свършило.

10/ Да прекарваме всяка възможна вечер навън, с приятели, на по чаша вино. Зимата е прекалено дълга и ще си седим в къщи.

Въпреки, че съм абсолютно сериозна за тези 10 неща, за мен този пост е от серията „забавни“. Именно поради това, искам да предизвикам две момичета от блог пространството, които много харесвам – Таня от Tanix’s Happy Place и Злати от The Eyeliner Tragedy да споделят кои са техните 10 неща, които задължително трябва да направят през септември 🙂

10 неща, които трябва да направя през септември

signature