2017 Pantone Colors

31/12/2016

2017 Pantone Colors

Чаках с нетърпение този декември Pantone да обявят цвета на 2017. Честно казано, цветовете за 2016 – Rose Quartz и  Serenity много ми допаднаха, намериха място в колекцията ми и едва ли ще се разделя с тях. Беше в средата на месеца, когато отворих сайта и видях 2017 Pantone Colors. Разбира се, това не са единствените цветове, в които ще се обличаме и гримираме през 2017г. Те не са определящи и категорично не означават, че сега и веднага ще пребоядисаме хола си в тези нюанси. Те просто дават идея за цветовите тенденции, които вече са тук и нищо повече. Ето ги и тях:

2017 Pantone Colors

От Pantone ги определят като свежи, земни цветове, които са вдъхновени от природата около нас. Те са залегнали в дизайнерските виждания на New York Fashion Week и представляват своеобразен пътеводителя на цветовете за предстоящия сезон. Аз не съм толкова компетентна, за да се съглася или опровергая това твърдение, а и в крайна сметка, коя съм да го правя. Но пък ще споделя личните ми размисли и страсти.

2017 Pantone Colors съдържа сериозно разнообразие от основни цветове

Комбинациите и вариациите са много, но за мен някои като Flame и Pink Yarrow са прекалено дръзки и не си ги представям като основни. По-вероятно бих ги използвала като акцент за някой аксесоар. За съжаление, не виждам и хубаво дълбоко кафяво. Добрата новина (за мен) е, че има два бледи, почти пастелни тонове, но липсват ярки, неонови тонове. Жълтото е интересно и това е цветът, с който съм се заканила да експериментирам тази пролет. Прави ми впечатление, че няма червеникаво лилаво, а съм сигурна, че то ще е навсякъде. Всъщност се чудя, колко още други цветове, които липсват в тази картинка, ще преобладават идната пролет?

Цветът на 2017

2017 Pantone Colors

Първоначално ми се видя прекалено натуралистичен и не ми допадна. Greenery е свеж и от Pantone го определят като „неутралния цвят в природата“. Мисля, че е повече от ясно, че Greenery омбре в косата няма да си сложа. Не се виждам и с резедава очна линия. Но мисля, че именно този цвят би стоял много интересно лятото, когато хвана малко тен. Както и бих експериментирала със спирала, може би в по-тъмен тон. Той би стоял добре с повечето кафяви нюанси, а този факт за мен го прави годен за носене.

Идеи с Greenery

2017 Pantone Colors

Всъщност те са неочаквано много и марките започнаха да пускат продукти с този цвят. От всички най-много ме впечатли сянката на Make Up Forever и се надявам скоро да видим и интерпретацията в палитра на Sephora. Има вече и лакове за нокти.  Разглеждайки продуктовите предложения, малко по малко, започвам да приемам този цвят. И въпреки, че обожавам пастелните тонове, този цвят със символ новото начало мисля, че ще ми допадне. Снимките за този пост свалих от страницата на Pantone, но мисля, че скоро ще покажа и собствените си интерпретации. Какво мислите вие?

Дали ще носим Greenery или не и как ще го носим, ще решим догодина. За сега, на всички пожелавам весело посрещане на Новата година. Нека тя бъде едно прекрасно начало, което да приветстваме с топлина и усмивка.