Блендираща четка Mac 217 Brush

19/12/2015

Блендираща четка Mac 217 Brush

Понякога се чудя, защо след като толкова много момичета казват, че един продукт е добър, минава време докато го закупя. Причината вероятно е, че имам друг, който се справя също толкова добре и нямам стимул да го сменя. Случаят с четка Mac 217 е такъв, с разликата, че до преди десетина дена имах не една, а три четки, с които постигах много добри резултати. Една вечер, обаче се загледах в Youtube в ревюто на Wayne Goss, който показва 10 начина да използваме четката и въпреки, че сега не съм съгласна с поне два от начините му, честно казано, не ми трябваше допълнителен стимул да се отправя към Mac.

Блендираща четка Mac 217 Brush

Цената на четката е малко висока – 47 лева, но четките на Маc са скъпи и това всички го знаем. Тя, обаче, през моите очи има няколко предимства: гъста е, а в същото време е мека. Доста е гъвкава, от естествен косъм е и това я прави страхотна четка за смесване (blending brush). За мен тя замени три от най-ползваните ми четки на Inglot – 6SS, 19P, 29PO. А на Inglot четките въобще не са лоши.

БЛЕНДИРАЩИ ЧЕТКИ INGLOT

Друго предимство на четката, което определено ме кара да посягам към нея всеки път като се гримирам е удобството. Тя не е нито прекалено дълга, нито много къса и „ляга“ в ръката ми перфектно. Това може да ви звучи глупаво, но установих колко е важен размерът при първият си досег с четки от генерични брандове, където това рядко е съобразено и съответно маневреността на ръката при употребата им силно намалява.

Не знам дали е от козия косъм, но с 217 разбрах как се гримират очи с (почти) една четка. Лесно.  Четката взима от палитрата достатъчно пигмент, но при разнасянето (blending) сенките остават върху кожата, а не върху четката. По тази причина, когато посягам към следващия по-светъл или по-тъмен нюанс по нея няма останал почти пигмент от предходния. И мисля, че това е най-големият и плюс. Ето ефектът:

Блендираща четка Mac 217 Brush

Естествено, че препоръчвам четка Mac 217, защото улеснява живота, особено рано сутрин. В никакъв случай не твърдя, обаче, че перфектният блендинг може да бъде постигнат само с тази четка и с никоя друга. Напротив – перфектно разнасяне, с повече или с по-малко труд може да бъде постигнато с всяка четка, на всяка марка – тук просто става бързо и лесно.

266 Mac vs. 15 Anastasia Beverly Hills Brush

 Връзки:

217 Blending Brush