25 Facts About Me

29/02/2016

Благодаря на Lila Green за поканата и за началото на най-дългия пост в нашия блог. Ще се опитам да съм кратка, въпреки че онова, което не знаете е че всеки пост го редактирам поне 5-6 пъти преди да го публикувам, за да го скъся. Многословието е моята втора природа. И така, да започвам.

 1.  Аз съм Маги и от 9 до 18 часа съм счетоводител. От 18 до 21 часа съм майка, а след 21 – ставам една половина Grimche.com. Ще оставя втората половина от нас да разкаже сама за себе си. Всеки ден, в това число и днес, това, което виждате е продукт на третата смяна, след успешно приключване на първите две.
 2.  Ако бях пастел, със сигурност щях да съм синя на цвят. Обожавам синия цвят във всичките му нюанси и тонове. В тази връзка, години наред вече си търся обувки в индигово синьо.
 3. Ставам всеки ден в 7 часа, за да имам достатъчно време да си сложа кремче, праймър и гримче. Не ми пречи да излезна без грим на улицата, но го правя относително рядко – основно през уикенда. Тогава също ставам около 7 часа, но сама и без да мрънкам.
 4.  Всеки по-напрегнат работен ден приключвам в Serdika Center. Вярвайте ми, там всяка плочка ме познава, а клиентските си карти нося в отделно несесерче. И като се заровя в тях, продавачките винаги ме гледат изумено.
 5.  Освен гримчетата, имам още няколко мании: бижутата на Pandora, чантите, обувките, роклите, парфюмите и огранайзерите тип Personal Planner. Като резултат, ми предстои реорганизация в къщи, т.к гардероба ми не се затваря, а цялостното усещане е, че в къщи живеят поне три стоножки, които носят по пет чанти на ден без да повтарят и имат по едно бижу на Pandora на всеки крак. Гримовете са на половина изнесени в шкаф в хола и това ми създава известен дискомфорт. Отдавна отказах да се боря с маниите си, винаги ще се разтрепервам при вида на хубава чанта и сега предстои да намеря място за всички настоящи и бъдещи обсесивни пристъпи.
 6.  Цял живот съм на диета и така и ще бъде. В последните години предпочитам да го наричам „режим на хранене“. Режим, който изключва напълно всичко сладко, тестено, високомаслено, пържено, панирано и не включва сол и олио. Въпреки това, мога да ви уверя, че животът ми никога не е бил безвкусен.
 7.  Скромните ми 177 см височина не ми пречат да ходя на токчета. Без да прекалявам.
 8.  Въпреки всичко, което споменах до тук, не бих се определила като „кифла“. Та аз съм просто момиченце и се възползвам от този факт на максимум. Освен български, говоря свободно още два езика – английски и испански, имам две магистърски степени, едната от Американски университет и мога само да благодаря на мама, че ме е родила, хубава, умна и скромна.
 9. Обожавам рукула и ненавиждам суши.
 10.  Почти не гледам телевизия. Преди години още я смених с хубава книжка, филм или просто YouTube. Като резултат, новините често ги научавам от интернет /Facebook основно/.
 11. Харесвам Мартин Карбовски, Албена Вулева и Милен Цветков заради нестандартната им понякога позиция и перфектния им изказ. Особено първите двама. които ежедневно чета. Не харесвам Слави Трифонов и дори не можах да се засегна, когато преди няколко седмици част от обществото в социалната мрежа буквално ме помля след коментара „Славчо, колко си тъп само ти не знаеш“. От тук и извода: ненавиждам нагли хора и не понасям нагло поведение. Съжалявам, Слави, но и от моята трибуна ще кажа, мисля, че ти си сред най-големите грешки на Националния ефир за последните 20 години.
 12.  Обожавам да пътувам. Обикновено чакам някой само да си помисли за някоя дестинация и вадя раницата. Противно на очакванията ви, винаги съм доста компактна от към багаж. Причината за това е, че забравям половината дрехи сгънати на леглото в къщи.
 13.  От 15 години си боядисвам косата, а толкова харесвам естествения и цвят, който изсветлява лятото от слънцето. Била съм и руса, и червенокоса, и чернокоса (веднъж по грешка), но в последните години залагам на тъмнокестенявото. Макар и по-тъмно, то се доближава най-много до естествения ми цвят, разбира се, доколкото си го спомням.
 14. Не нося и ненавиждам ментета и реплики. Един истински Calvin Klein е на светлинни години по-хубав от един фалшив Luis Vuitton и би отразил по-точно социалното ми положение. Лошото е, че разпознавам ментетата от километри.
 15.  За добро или лошо, съм зодия Риба. Не бих могла да си представя какво ви е на вас, от другите зодии, които живеете в реалността.
 16.  Единственото нещо, което би ме накарало да се обърна след един мъж, това е парфюма. Случвало ми се е няколко пъти, инстинктивно.
 17.  Музиката е нещо, което ми дава много настроение сутрин. Както на скоро баща ми определи музикалния ми вкус: всичко, което пускат по Радио 1. Или иначе казано, добрите стари хитове, които знам на изуст. Обожавам Roxette и Bon Jovi от ученическите си години. След това просто музикалния ми вкус не еволюира.
 18.  Имам супер сила. Правя виното да изчезва. Получава ми се само с  червено вино и никакъв друг алкохол.
 19.  Любим герой: Мечо Пух. Обмислям да си направя татуировка с него. Вече години го обмислям, така че вероятно няма да стане.
 20.  Има само един град на света, различен от София, в който бих живяла и това е Барселона. Ако морето по някакъв начин стигне до Мадрид, бих направила компромис.
 21.  Мисля, че трудно ще се намери по-нетърпелив човек от мен. Дори и като не знам какво искам, го искам веднага. Добре, че това състояние ми се случва относително рядко.
 22. Името на блога измисли мой приятел. Без него, мисля че идеята за Гримчето нямаше да види бял свят.
 23.  Преди 8 години имах пиърсинг на пъпа и исках да си сложа обица на носа. Разубеди ме майка ми, разбира се.
 24.  Кафето -в голяма чаша, дълго със студено мляко. Точно както ми го прави Митко в Кафето.
 25.  Любим филм – „Три метра над небето“ (Tres Metros Sobre El Cielo). Всеки път като отида в Испания, неволно се оглеждам за Марио Касас.